RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Site Administration Forums > Broadcastify Administration

Broadcastify Administration - Administration topics for Broadcastify.com. This forum is for Broadcastify feed providers to get support from Broadcastify Admins. Other audio questions go here: Streaming /Broadcasting / Audio Recording forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 08-21-2015, 4:45 PM
blantonl's Avatar
Founder and CEO
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Dec 2000
Location: San Antonio, TX
Posts: 8,849
Default Broadcastify Raspberry PI Image Available

I've created a preconfigured installation image for the Raspberry Pi2 for broadcasting to Broadcastify:

It is also preinstalled with all the binaries and configuration files for these setup instructions as well:

The image includes the following precompiled applications
  • rtl_fm and the rtl_sdr libraries (latest release
  • rtl_airband build for broadcastify (rtl_airband_bcfy)
  • ezstream
  • darkice with mp3 support
  • Kalibrate-RTL (kal) for determining a dongle's ppm using GSM channels

Enjoy!
__________________
Lindsay C. Blanton III
CEO - RadioReference.com / Broadcastify
Facebook: RadioReference | Broadcastify | Twitter: @RadioReference

Last edited by blantonl; 08-21-2015 at 5:23 PM..
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 08-24-2015, 9:11 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2002
Location: San Diego County, California
Posts: 132
Default

Lindsay,

Will this build support alpha tags? Is it possible?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 08-25-2015, 6:59 AM
blantonl's Avatar
Founder and CEO
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Dec 2000
Location: San Antonio, TX
Posts: 8,849
Default

Not yet.

There isn't any Linux software support that I'm aware of for Alpha tags at this time.
__________________
Lindsay C. Blanton III
CEO - RadioReference.com / Broadcastify
Facebook: RadioReference | Broadcastify | Twitter: @RadioReference
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 08-25-2015, 9:00 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Oct 2010
Location: Los Angeles, California
Posts: 12
Default Multiple feed from same Pi and SDR-RTL

Lindsay,

Can you walk me through setting up 3-4 feeds using the same SDR-RTL with your RasPi image loaded on the Raspberry PI 2 b? I am setting up multiple devices at remote locations to get better coverage of LA County.

I also need it to auto load on boot.

I have read several threads and have tried several setting but have not been able to get multiple feeds working on same device.

Thanks for the help
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 08-26-2015, 6:57 AM
blantonl's Avatar
Founder and CEO
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Dec 2000
Location: San Antonio, TX
Posts: 8,849
Default

I'm not sure what you mean by "walk you through" - the guides are pretty detailed.

What specific issues are you having?
__________________
Lindsay C. Blanton III
CEO - RadioReference.com / Broadcastify
Facebook: RadioReference | Broadcastify | Twitter: @RadioReference
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 08-29-2015, 11:38 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2002
Location: Sachse, Texas
Posts: 30
Smile Thank you!

Lindsay,

Thank you so very much for putting together a fool-proof image. I gave up on the Pi 1 and never revisited it. Just got a Pi 2 and was eager to try it. It took less than 30 minutes from start to finish. I can finally retire that old PC and save on power.

Chance
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 09-26-2015, 1:22 AM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2012
Location: Arlington, Texas
Posts: 2
Default oh no

OK, I seemed to follow all the instructions.
But... I don't seem to be transmitting
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 10-30-2015, 5:15 PM
Chronic's Avatar
Member
   
Join Date: Nov 2004
Posts: 156
Default DSD+

any plans to add dsd+ to the image ?
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 11-20-2015, 6:21 PM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Apr 2006
Location: Tucson, AZ
Posts: 17
Default

This is a bummer.. I was totally looking forward to doing rasp pi but apha tags is a must.
Reply With Quote
Sponsored links
  #10 (permalink)  
Old 11-20-2015, 7:54 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2010
Location: Arkansas
Posts: 210
Default Broadcastify Raspberry PI Image Available

I followed this wiki to get mine running.

I did this command but it doesn't load on boot. Any idea what might be wrong?

Enable the feed to start broadcasting at boot
sudo update-rc.d darkice1 defaults
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 11-22-2015, 5:47 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2010
Location: Forsyth County, North Carolina
Posts: 13
Default Auto Starting...

The instructions are spot on as it concerns inserting the command to autostart the feed. I will try to help you if I can. What exactly is not working? Just the auto start?

-Brad
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 11-22-2015, 6:27 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2010
Location: Arkansas
Posts: 210
Default

By auto start should the command window come up alone and run the start command automatically? It didn't when I had it still booting in command where I had to enter the username and pw. I changed the settings to boot to UI. Should it/can the feed still auto start that way too?
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 11-22-2015, 7:00 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2010
Location: Arkansas
Posts: 210
Default

Never mind. I guess it does auto start just doesn't do anything visually. I rebooted my pi and left it alone. Checked my feed 20 seconds later and it's broadcasting.
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 12-01-2015, 12:08 PM
trooperdude's Avatar
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Nov 2003
Location: SFO Bay Area
Posts: 1,518
Default

These would be great as a pre-configured appliance.

Hint, Hint
__________________
http://www.firesafecouncil.org/
Be Fire Safe California !
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 12-01-2015, 12:47 PM
kb5zcs's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jul 2003
Location: Brownsville Texas,On The Border By The Sea.
Posts: 933
Default

Thanks Lindsey been wanting to try this for a long time now,something new to play around with......
__________________
http://www.qrz.com/db/kg5euu
Brownsville Digital Group A.R.C.
WORKING THE WORLD WITH 5 WATTS AND A RUBBER DUCK.
Reply With Quote
Sponsored links
  #16 (permalink)  
Old 12-02-2015, 9:40 AM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2007
Location: Powhatan, VA
Posts: 13
Default

I'll be doing this soon, good to get off the decade old server.

Is the RTL-SDR version intended to take the place of a conventional scanner?

Or asked a different way, at the bottom of the wiki for the RTL it mentions soundcard and scanner. What is the difference between the two Pi setups if the soundcard is used on the RTL setup?

Joe
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 12-02-2015, 10:40 AM
ScannerDude244's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jan 2005
Location: Soledad, CA
Posts: 1,409
Default

Quote:
Originally Posted by LACoFD View Post
Lindsay,

Can you walk me through setting up 3-4 feeds using the same SDR-RTL with your RasPi image loaded on the Raspberry PI 2 b? I am setting up multiple devices at remote locations to get better coverage of LA County.

I also need it to auto load on boot.

I have read several threads and have tried several setting but have not been able to get multiple feeds working on same device.

Thanks for the help
Did you ever get the multiple feed going?
__________________
still a noob in scanners
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 12-08-2015, 2:26 PM
Volfirefighter's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2003
Location: Robertsville, OH
Posts: 372
Default

Can anyone recommend a place to purchase a kit (board, power supply, SD card, case) that accepts Paypal. Amazon does not accept Paypal.
__________________
Capital Punishment: The only penalty with a recidivism rate of 0%

-Stephen
BC780XLT, BC785D, BCD996T, BCD996P2, BCT15X, PSR600, PRO197, PRO2067
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 12-08-2015, 3:47 PM
Tryton's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Sep 2007
Location: Largo, Fl
Posts: 628
Default

Quote:
Originally Posted by Volfirefighter View Post
Can anyone recommend a place to purchase a kit (board, power supply, SD card, case) that accepts Paypal. Amazon does not accept Paypal.
Ebay?
__________________
Equipment:
2 Uniden Bearcat BCD996XT's
2 Uniden Bearcat BCD536HP's
Software:Proscan
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 01-03-2016, 12:15 AM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2007
Location: Powhatan, VA
Posts: 13
Default

Hello out there,

I have had my Pi running for a couple weeks. I just powered the unit down and back up and I cannot seem to get the auto start to fire up. I can't get it to fire up even from a command line.

Nothing had changed on it and i have gone back on the unit and compared it down from the config above and elsewhere on the forum and all looks well.

Anyone have any advice for service start issues? The only thing I have found on the forum is the Comcast proxy issue and this above of waiting. Any other issues folks have seen with even getting it to start via command line?

Thank you,

Joe
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 9:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions