RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > U.S. Regional Radio Discussion Forums > Connecticut Radio Discussion Forum

Connecticut Radio Discussion Forum Forum for discussing Radio Information in the State of Connecticut.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 12-16-2011, 2:43 PM
ledscan89's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 47
Exclamation Issues tracking Troop E CSP

I have both a Uniden Bearcat 996T and a RadioShack Pro 106. Both are digital, and in the past, I had no issues tracking any of the CSP sites. A few months ago, I noticed I'm missing transmissions, especially on Troop E's dispatch channel, (CH 37). This mostly happens after someone talks and the person answering lets the signal stop for a second before answering, the scanner tries to track the talkgroup and pick the transmission back up, but the channel either blinks on and off, or stays on the channel and shows signal but there's no audio in either case. This happens on both radios, and I've tried every setting I can think of to fix this. Does anyone have any ideas? It's really becoming quite annoying..

Thanks in advance for the help.
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 12-16-2011, 8:07 PM
y10kiscoming's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: May 2004
Location: Groton, CT
Posts: 221
Default

This definitely sounds like a rebanding issue. Have you updated the firmware and set CSP as a rebanded system?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 12-16-2011, 8:55 PM
ledscan89's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 47
Default

I'm running 3.02.00 on the 996T, I think that's the most recent. I overhauled the scanners after the rebanding took place and reprogrammed all of the CSP in to it..

Is there a setting I could be missing? I'm wondering if I'm the only one having this issue, but it seems odd that both radios would do it.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 12-16-2011, 9:09 PM
scanningisfun's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2010
Location: Andover, Kansas
Posts: 629
Default

Quote:
Originally Posted by ledscan89 View Post
I'm running 3.02.00 on the 996T, I think that's the most recent. I overhauled the scanners after the rebanding took place and reprogrammed all of the CSP in to it..

Is there a setting I could be missing? I'm wondering if I'm the only one having this issue, but it seems odd that both radios would do it.
So you are saying you have the tables in the scanner and that the signal strength where you are is relatively good?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 12-16-2011, 9:13 PM
ledscan89's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 47
Default

Signal strength is good, I have the frequencies programmed in as are on here. Could it be something to do with the P25 wait time?

Also, as there's no band plan listed I believe they're set to default.
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 12-16-2011, 9:20 PM
scanningisfun's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2010
Location: Andover, Kansas
Posts: 629
Default

Quote:
Originally Posted by ledscan89 View Post
Signal strength is good, I have the frequencies programmed in as are on here. Could it be something to do with the P25 wait time?

Also, as there's no band plan listed I believe they're set to default.
Tables as in rebanding tables. If the 'Site Controller' assigns a voice frequency on a splinter frequency without the table in your scanner, the scanner will go to the wrong voice frequency. Troop E simulcast has one splinter voice frequency and two 'general' voice frequencies. Splinter frequencies end with .025, .050, .075, etc.
Attached Images
 
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 12-16-2011, 9:28 PM
ledscan89's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 47
Default

My frequencies are programmed exactly like that, yes.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 12-16-2011, 9:29 PM
scanningisfun's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2010
Location: Andover, Kansas
Posts: 629
Default

Search the wiki for 'Rebanding' to help you understand more.

For the 996T, just enter the following tables:

Band Plan 1: 851.0250 | 854.0000 | Offset 440 | + | 25 kHz

Band Plan 2: 851.0125 | 868.9875 | Offset 0 | + | 25 kHz
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 12-16-2011, 9:40 PM
ledscan89's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 47
Default

Quote:
Originally Posted by scanningisfun View Post
Search the wiki for 'Rebanding' to help you understand more.

For the 996T, just enter the following tables:

Band Plan 1: 851.0250 | 854.0000 | Offset 440 | + | 25 kHz

Band Plan 2: 851.0125 | 868.9875 | Offset 0 | + | 25 kHz
For some reason I'm not able to find the "Edit Band Plan" option anywhere.
Reply With Quote
Sponsored links
  #10 (permalink)  
Old 12-16-2011, 9:44 PM
scanningisfun's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2010
Location: Andover, Kansas
Posts: 629
Default

Quote:
Originally Posted by ledscan89 View Post
For some reason I'm not able to find the "Edit Band Plan" option anywhere.
Program System--->CT State Police--->Troop E Site--->Edit Band Plan---->Custom----->Enter the tables
above.
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 12-16-2011, 9:55 PM
ledscan89's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 47
Default

Ah may have solved the mystery..I don't think the program was programmed as a "Custum" from the start, only as a P25..therefore it was using the default and wouldn't let you change the band plan. I popped in just E's site and put it on Search and put my Radioshack on wildcard, and the Uniden is picking up everything while the radioshack shows the same TGID with no audio.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 12-16-2011, 9:57 PM
scanningisfun's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2010
Location: Andover, Kansas
Posts: 629
Default

Quote:
Originally Posted by ledscan89 View Post
Ah may have solved the mystery..I don't think the program was programmed as a "Custum" from the start, only as a P25..therefore it was using the default and wouldn't let you change the band plan. I popped in just E's site and put it on Search and put my Radioshack on wildcard, and the Uniden is picking up everything while the radioshack shows the same TGID with no audio.
Sorry about that, I didn't know the 996T makes you put in the site type from the start. I guess the tables worked. Were the tables already put in when you selected Custom?
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 12-16-2011, 9:58 PM
ledscan89's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 47
Default

Yes THANK YOU! You have no clue how long I've been trying to figure this thing out because I knew I wasn't crazy. Many thanks! Now to figure out how to change the band plan in the RadioShack Pro106. (The Uniden's storage setup is so much more logical).
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 12-16-2011, 10:05 PM
scanningisfun's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2010
Location: Andover, Kansas
Posts: 629
Default

Quote:
Originally Posted by ledscan89 View Post
Yes THANK YOU! You have no clue how long I've been trying to figure this thing out because I knew I wasn't crazy. Many thanks! Now to figure out how to change the band plan in the RadioShack Pro106. (The Uniden's storage setup is so much more logical).

Refer to this post:

Pro-106 Rebanding
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 12-16-2011, 10:08 PM
ledscan89's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 47
Default

Quote:
Originally Posted by scanningisfun View Post
Refer to this post:

Pro-106 Rebanding
Wow, that's awesome, thank you for the help again, I really appreciate it!
Reply With Quote
Sponsored links
Reply

Tags
csp, digital trunking, radio shack pro 106, uniden 996t

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 1:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions