RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Commercial and Professional Radio > Harris / MA/COM / GE / Ericsson Forum

Harris / MA/COM / GE / Ericsson Forum For general discussion of MA/COM EDACS and ProVoice systems, including equipment.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 12-03-2013, 2:47 PM
harryshute's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2009
Location: Edmonton, Alberta, CANADA
Posts: 1,031
Post Jaguar 725M Programming

I have a remote mount Jaguar 725M. On power up it reads "Power up self test". Then it reads Go to EEB. The blank screen when in programming mode is consistent with a previous thread.
Programming starts but doesn't finish. What is EEB? Do I need to figure out a DSB code for it? I don't get to see any features info when I push the menu button on the control head which is a system version for an Orion.
__________________
Scanning since before scanners
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 12-03-2013, 3:52 PM
Muxlow's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: Aug 2005
Location: Middlesex County
Posts: 1,680
Default

You got this from a guy on ebay for 30 bucks didnt you?
I got one too.

Has some good options in it. Aegis, Provoice and P25CAI and has EDACS ESK.
You wont be able to read the pers file, i couldnt with RPM so i just made up a new pers file for that radio and programmed it in and now the radio works fine n dandy
__________________
Muxlow
..Yeah iv got some radios
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 12-03-2013, 4:12 PM
harryshute's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2009
Location: Edmonton, Alberta, CANADA
Posts: 1,031
Default

Yes that's it exactly.

So will it work on Conventional P25 or just trunking? and yes I wasn't able to read the pers file. Were you able to program it with Programmer?
__________________
Scanning since before scanners
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 12-03-2013, 4:14 PM
Muxlow's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: Aug 2005
Location: Middlesex County
Posts: 1,680
Default

Nope had to use RPM to program it. Bet thats the problem
__________________
Muxlow
..Yeah iv got some radios
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 12-03-2013, 4:14 PM
Muxlow's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: Aug 2005
Location: Middlesex County
Posts: 1,680
Default

And its only conventional P25 sadly
Can be upgraded thou for trunking
__________________
Muxlow
..Yeah iv got some radios
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 12-03-2013, 4:20 PM
harryshute's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2009
Location: Edmonton, Alberta, CANADA
Posts: 1,031
Default

Conventional P25 will do me fine right now as well as EDACS.

I bought it because I thought I could use Version 18 Programmer. Is that why I get the Go to EEB message?
__________________
Scanning since before scanners
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 12-03-2013, 4:24 PM
Muxlow's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: Aug 2005
Location: Middlesex County
Posts: 1,680
Default

No, they guy who programmed it last put that in there
I had the same one on my radio too.

If you want.. you could send it down to me and i can load in what you want and mail er back. Im in ontario
__________________
Muxlow
..Yeah iv got some radios
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 12-03-2013, 4:40 PM
harryshute's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2009
Location: Edmonton, Alberta, CANADA
Posts: 1,031
Default

Yes I may just do that.

When I tried Programmer it said it was lacking tracking data so I hope I didn't wreck it. Nice Shack by the way.
__________________
Scanning since before scanners
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 12-03-2013, 7:34 PM
snoopyII's Avatar
Member
   
Join Date: Jan 2007
Location: On the other side of the tracks
Posts: 186
Default

Quote:
Originally Posted by harryshute View Post
Then it reads Go to EEB. The blank screen when in programming mode is consistent with a previous thread.
Programming starts but doesn't finish. What is EEB?.
EEB has nothing to do with Harris M/A Com. EEB is Electronics Engineering Bureau. It's a tell tale sign that the radio came from the City/County of Denver, Colorado. EEB is the department responsible for all off the city's radio communication's amongst other things. The "go to EEB" is their "blank" personality that they load into all radios that are to be sold off at surplus auction. Also, depending on when the radio was released from service, most likely it was last touched by RPM. Denver does keep up with RPM updates, I just bought a P7100 a month or so ago, and it was last touched by (RPM) R9. If you want to use ProGrammer R18, you will have to go ahead with the roll back procedure. You will also have to roll back the radio code, the DSP should be fine.

Last edited by snoopyII; 12-03-2013 at 7:40 PM..
Reply With Quote
Sponsored links
  #10 (permalink)  
Old 12-06-2013, 7:19 PM
Member
   
Join Date: Nov 2011
Posts: 91
Default

Just ordered one of these *probably* from the same guy ya'll have. Does anyone have the latest flash code files for these?
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 12-06-2013, 9:58 PM
Muxlow's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: Aug 2005
Location: Middlesex County
Posts: 1,680
Default

I do

Updated mine few days ago

Tried to TX on a P25 conventional channel i made.. Does yours work? Mine transmitts but i dont get voice going thru, tried 2 mic's and nothing. Does RC fine thou!
__________________
Muxlow
..Yeah iv got some radios
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 12-07-2013, 12:30 AM
Member
   
Join Date: Nov 2011
Posts: 91
Talking

I haven't received mine yet. I'm super glad I waited to get a Provoice radio though. I've been holding onto this control head I've had for awhile, and will be able to put it to use =) You said you couldn't use R18 to program it though? The link for the downgrade process is gone now, so I'll have to find someone to guide me through it. By the way, what's the latest date on the flash code if you know?

Last edited by praxidike; 12-07-2013 at 12:32 AM..
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 12-07-2013, 10:24 AM
harryshute's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2009
Location: Edmonton, Alberta, CANADA
Posts: 1,031
Default RPM Downgrade

Downgrading an RPM radio to Programmer - TUTORIAL

This should be the link
__________________
Scanning since before scanners
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 12-11-2013, 6:53 PM
Member
   
Join Date: Nov 2011
Posts: 91
Default Thank you

Thank you for the link. I missed it when I was looking before. Has anyone who've received the J725M from ebay notice any two RED dots on the front? What do these mean?

Thank you,
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 12-11-2013, 8:10 PM
harryshute's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2009
Location: Edmonton, Alberta, CANADA
Posts: 1,031
Default

When I saw the eBay photo I thought there were lights. When I got one they almost seem like nail polish markings. I guess Denver PD EEB would know. Perhaps a way of marking radios as to what they are capable of.
__________________
Scanning since before scanners
Reply With Quote
Sponsored links
        
  #16 (permalink)  
Old 12-11-2013, 8:48 PM
Member
   
Join Date: Nov 2011
Posts: 91
Default

Interesting. Maybe a way to let others know "I'm going to auction!" Awesome. Well, I got my radio in today, just waiting for a few more parts (flex cable for my Orion head, accessory cable, speaker and cover to convert from remote mount to front).

I've got the personality ready to rock. Should be a smooth transition I hope. Does anyone have the older flash codes and DSP by chance so I can put these in when I downgrade to Programmer from RPM?

Thank you
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 12-11-2013, 9:04 PM
Muxlow's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: Aug 2005
Location: Middlesex County
Posts: 1,680
Default

I think the dots are to say they have been deprogrammed
__________________
Muxlow
..Yeah iv got some radios
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 12-11-2013, 11:35 PM
Member
   
Join Date: Nov 2011
Posts: 91
Default

Nice. I can't wait for this to all come together. Awesome. Thanks
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 12-12-2013, 10:33 AM
harryshute's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2009
Location: Edmonton, Alberta, CANADA
Posts: 1,031
Default

Please let us know how the downgrade goes. I bought a second radio from them.
__________________
Scanning since before scanners
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 12-12-2013, 7:24 PM
Member
   
Join Date: Nov 2011
Posts: 91
Default Re: Jaguar 725M Programming

Will do if i can get the flash files. :-)

Sent from my GT-P7510 using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions