RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Commercial and Professional Radio > Industry Discussion

Industry Discussion General discussion forum for commercial and professional radio technologies. This includes manufacturers not listed below.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 01-28-2013, 4:00 PM
Mtnrider's Avatar
Member
   
Join Date: Oct 2004
Location: Greene County New Yawk
Posts: 587
Default RELM RMV

When programming my RMV's i can program the one in the house (50 Watt). If i take laptop out to truck it will not see the radio "Communacations error" ANy ideas? Same radio 50 watt. Also tried on a 25 watt radio. Just wont see them.
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 01-28-2013, 4:21 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: May 2010
Location: Monongahela, PA
Posts: 65
Default

Check the connector on the radio. Sometimes dirt collects on the pins and you get error.

Can't say if this is your problem but I have been there with the same problem.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 01-28-2013, 4:57 PM
Mtnrider's Avatar
Member
   
Join Date: Oct 2004
Location: Greene County New Yawk
Posts: 587
Default

Dirt in my truck......Ummmm...yup i will try that thanks.....i did move the connector around but i will look better in day light
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 01-29-2013, 7:38 AM
Mtnrider's Avatar
Member
   
Join Date: Oct 2004
Location: Greene County New Yawk
Posts: 587
Default

Just tried on my work truck 25watt...checked mic connector for dirt/dust etc...no good....still no communication......trys to download thats it
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 01-29-2013, 11:33 AM
fealand's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Feb 2004
Location: Madera County CA
Posts: 31
Default

Make sure the mobile is not in any scan mode before you attempt to conect to it to download or upload.
Reply With Quote
Sponsored links
        
  #6 (permalink)  
Old 01-29-2013, 1:23 PM
Mtnrider's Avatar
Member
   
Join Date: Oct 2004
Location: Greene County New Yawk
Posts: 587
Default

Nope not working any other ideas? Scan Off, Power on,computer on cable hooked. Comm error......and like i said same radio in house programs fine.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 01-30-2013, 2:55 AM
RodStrong's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,004
Default

Probably will sounds nuts, but do you think it might be related to the power going into the radios? I dunno. I would probably take the power supply that works on your indoor radio outside to your car if you can, and see if you can power the car radio with the power supply and see if it likes this better. Probably a longshot, but a time or two I have had radios that liked one form of power better than others. Good luck.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 01-30-2013, 5:04 AM
Mtnrider's Avatar
Member
   
Join Date: Oct 2004
Location: Greene County New Yawk
Posts: 587
Default

I had the one truck running when i was trying although one had the heater running. My pickup is hooked direct to battery. The other is hooked to a hot ING post in the truck. Dont remember if had that one running when i tried it. busy today will have to try later in week. i can remove them and try them home on Power supply and see. Thanks for the suggestion.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 01-30-2013, 6:10 PM
Mtnrider's Avatar
Member
   
Join Date: Oct 2004
Location: Greene County New Yawk
Posts: 587
Default

OK Thanks to all whom replied......i got one of the 50 watters to play nice.....cleaned the mic jack with a Q tip.....and held the programming cable just right.....seems the mic jack has issues with those 3 connectors....now i hope to try the 25 watt later in week.
Reply With Quote
Sponsored links
Reply

Tags
relm rmv programming

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 7:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions