RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Site Administration Forums > Live Audio Feed Administration

Live Audio Feed Administration Administration topics for live audio broadcasting on RadioReference.com. This forum is for feed providers to get support.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 06-12-2010, 2:54 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 12
Default scanner cast problem

i cant get scanner cast to work , i have an xp machine , i download the program unzip it to the c drive , every time i run it i get the program has encountered a problem and needs to close.


anyone have any suggestions?


pete
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 06-12-2010, 3:52 PM
richtidd's Avatar
Live Audio Administrator
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2002
Location: San Mateo, Ca
Posts: 1,002
Default

Quote:
Originally Posted by pete133 View Post
i cant get scanner cast to work , i have an xp machine , i download the program unzip it to the c drive , every time i run it i get the program has encountered a problem and needs to close.


anyone have any suggestions?


pete
You have two feeds.

You can run several instances of ScannerCast & you will need a sound card for each feed.

Just give each copy of ScannerCast a different name & place each in different folders.

Each ScannerCast points to a specific sound card.
__________________
--
Richard Tidd
Broadcastify.com
Live Audio Administrator

richtidd@broadcastify.com

My online scanners:
SMCo, Tuolumne Co
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 06-12-2010, 4:18 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 12
Default

the feeds are 40 miles apart lol 2 different locations


pete
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 06-12-2010, 9:15 PM
Live Audio Administrator
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Dec 2002
Location: Hoschton, Georgia
Posts: 528
Default

I recommend making sure you have Microsoft's .NET Framework (v2.0) installed, you can get it at Download details: .NET Framework Version 2.0 Redistributable Package (x86)

-- Gordon
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 06-14-2010, 5:32 PM
PeterGV's Avatar
K1PGV, ScannerCast author
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jul 2006
Location: Mont Vernon, NH
Posts: 779
Default

We can help you a lot more if you post all the details of what ScannerCast says when it fails.

Gordon is right, of course. The first step is to ensure that the .Net Framework V2.0 is installed. This is a prerequisite to running ScannerCast.

Peter
K1PGV
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 06-17-2010, 11:18 AM
Member
   
Join Date: Jun 2010
Location: Woodstock, IL
Posts: 1
Default

I am having the same problem, .NET framework is installed on my computer, i have tried installing this software on 3 machines now and it fails to launch on all of them bringing up the crash window on xp. (window with the option to send report to microsoft)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 06-19-2010, 8:24 AM
PeterGV's Avatar
K1PGV, ScannerCast author
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jul 2006
Location: Mont Vernon, NH
Posts: 779
Default

We want to help you, and we probably CAN help you, get ScannerCast running. It's running on hundreds of machines. I've, personally, never seen a Windows systems (from Win2K and later) that it doesn't run on.

The problem is that saying "it doesn't work" really doesn't give us any clues that might help us to help you solve the problem. Just saying "it fails to launch" is a bit like posting a question that reads "Please help me, my car doesn't work" -- WHAT doesn't work? Will it start? Will it run for a while? Is the battery charged? Does the engine turn-over? Is it getting gas? Is it getting spark?

It's the same with ScannerCast: What EXACTLY happens and when? What are the symptoms. What type of scanner? What type of sound card? What do the messages say? What does it say in the DETAILS tab of the messages that are displayed?

Also, in this case, immediately after the problem -- and before starting ScannerCast again -- there should be a file named scannercast_ERROR.log created in the same directory as ScannerCast.exe -- If that's the case, please post the complete contents of this file.

Also, knowing which version of ScannerCast you're having a problem with would be very useful. On the folder into which you've installed ScannerCast, right-click on ScannerCast.exe and select "Properties", and tell us the Product Version that's displayed on the "Details" tab.

Peter
K1PGV
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 01-21-2013, 10:25 AM
microwave's Avatar
Member
   
Join Date: Jun 2003
Location: Jacksonville
Posts: 24
Default Will a newer version of .NET work?

I am using .NET 4.0 and I'm getting and error that says ' Unable to find the version of the runtime to run this application' Could this be the issue?
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 01-21-2013, 10:39 AM
Live Audio Administrator
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Dec 2002
Location: Hoschton, Georgia
Posts: 528
Default

Yes, if you don't also have .Net 2.0 installed.
Reply With Quote
Sponsored links
  #10 (permalink)  
Old 01-25-2013, 6:00 PM
Member
   
Join Date: Sep 2009
Posts: 4
Default

I'm having an issue with Scannercast also. When I hit start broadcast, it is telling me "there are no feeds assosiated with the user name deevon911" It was just working 5 mins before, but I had to restart my computer. Anyone else have an issue with this before?

Last edited by deevon911; 01-25-2013 at 6:03 PM..
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 01-25-2013, 6:52 PM
richtidd's Avatar
Live Audio Administrator
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2002
Location: San Mateo, Ca
Posts: 1,002
Default

Quote:
Originally Posted by deevon911 View Post
I'm having an issue with Scannercast also. When I hit start broadcast, it is telling me "there are no feeds assosiated with the user name deevon911" It was just working 5 mins before, but I had to restart my computer. Anyone else have an issue with this before?
I sent you several e-mails but they all bounced.

Please reply to me at this e-mail address with your working e-mail address:
richtidd@broadcastify.com
__________________
--
Richard Tidd
Broadcastify.com
Live Audio Administrator

richtidd@broadcastify.com

My online scanners:
SMCo, Tuolumne Co
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 01-25-2013, 7:01 PM
Member
   
Join Date: Sep 2009
Posts: 4
Default Re: scanner cast problem

Quote:
Originally Posted by richtidd View Post
I sent you several e-mails but they all bounced.

Please reply to me at this e-mail address with your working e-mail address:
richtidd@broadcastify.com
Will do.


Done, not sure why they bounced.
Sent from my ADR6350 using Tapatalk 2

Last edited by deevon911; 01-25-2013 at 7:09 PM..
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 6:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions