RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Site Administration Forums > Live Audio Feed Administration

Live Audio Feed Administration Administration topics for live audio broadcasting on Broadcastify.com. This forum is for feed providers to get support.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 01-10-2011, 10:13 PM
Member
   
Join Date: Jun 2010
Location: Somewhere, Kentucky
Posts: 249
Default Feed delay?

I just started providing a feed here and I have noticed there is a huge delay to what is sent out over the feed sometimes up to 12 minutes... Connected to my feed via the web site and listening to my other scanner there is anywhere from 2-12 minute delay.. Is this normal?
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 01-10-2011, 10:37 PM
kendrik578's Avatar
Live Audio Administrator
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Jul 2008
Location: Greensboro, NC
Posts: 1,594
Default

Are you listening to it via the webplayer? If so, move the little circle slider on the webplayer all the way to the end and see how it does.
__________________
Kendrik
Live Audio Administrator
kendrik578@broadcastify.com
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 01-10-2011, 11:17 PM
Member
   
Join Date: Jun 2010
Location: Somewhere, Kentucky
Posts: 249
Default

Did not really have a effect but over the last hr or so the delay is not as bad... external players like winamp or real player seems to have the most delay
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 01-10-2011, 11:24 PM
kendrik578's Avatar
Live Audio Administrator
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Jul 2008
Location: Greensboro, NC
Posts: 1,594
Default

Hmmm.... ok, im going to switch your server over to a different one to see how that works. You will need to restart scannercast.

Let me know if it gets better, worse.
__________________
Kendrik
Live Audio Administrator
kendrik578@broadcastify.com

Last edited by kendrik578; 01-10-2011 at 11:27 PM..
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 01-10-2011, 11:28 PM
Member
   
Join Date: Jun 2010
Location: Somewhere, Kentucky
Posts: 249
Default

wow that helped alot it is about 2-5 seconds now cant get any better than that... thanks
Reply With Quote
Sponsored links
        
  #6 (permalink)  
Old 01-10-2011, 11:29 PM
kendrik578's Avatar
Live Audio Administrator
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Jul 2008
Location: Greensboro, NC
Posts: 1,594
Default

OK, great.
__________________
Kendrik
Live Audio Administrator
kendrik578@broadcastify.com

Last edited by kendrik578; 01-11-2011 at 12:04 AM..
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 01-11-2011, 1:46 PM
ScanPEI's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Feb 2008
Location: Prince Edward Island, Canada
Posts: 284
Default

I once had about a 2 second delay. Now, it's anywhere from 15-30 seconds but sometimes longer.
__________________
PEI Live Scanner Feeds and Frequency Database
http://scanpei.wordpress.com

Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 01-11-2011, 1:47 PM
kendrik578's Avatar
Live Audio Administrator
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Jul 2008
Location: Greensboro, NC
Posts: 1,594
Default

Quote:
Originally Posted by ScanPEI View Post
I once had about a 2 second delay. Now, it's anywhere from 15-30 seconds but sometimes longer.
Switched... Restart scannercast.
__________________
Kendrik
Live Audio Administrator
kendrik578@broadcastify.com
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 01-11-2011, 2:12 PM
ScanPEI's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Feb 2008
Location: Prince Edward Island, Canada
Posts: 284
Default

Much better. Thanks.
__________________
PEI Live Scanner Feeds and Frequency Database
http://scanpei.wordpress.com

Reply With Quote
Sponsored links
  #10 (permalink)  
Old 01-11-2011, 11:24 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Nov 2006
Location: West Sacramento
Posts: 145
Default

Can I have a 2 second delay also?
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 01-11-2011, 11:27 PM
kendrik578's Avatar
Live Audio Administrator
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Jul 2008
Location: Greensboro, NC
Posts: 1,594
Default

Quote:
Originally Posted by SignalSeeker View Post
Can I have a 2 second delay also?
ok, see how that is.
__________________
Kendrik
Live Audio Administrator
kendrik578@broadcastify.com
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 01-11-2011, 11:31 PM
176002's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Oct 2010
Location: Constable, NY
Posts: 29
Default

I would like a lower delay time too. Mine used to be about 5 seconds but has ben 20-30 seconds for a while. Thanks
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 01-11-2011, 11:37 PM
kendrik578's Avatar
Live Audio Administrator
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Jul 2008
Location: Greensboro, NC
Posts: 1,594
Default

Quote:
Originally Posted by 176002 View Post
I would like a lower delay time too. Mine used to be about 5 seconds but has ben 20-30 seconds for a while. Thanks
Yall are killing me I have switched it.

Lets hold off on switching anymore servers until we can look into it further.

Thanks
__________________
Kendrik
Live Audio Administrator
kendrik578@broadcastify.com
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 01-12-2011, 1:41 AM
FDNY10-75's Avatar
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Nov 2004
Location: Albany, NY
Posts: 138
Default

Not to be a bug, but the delay on mine is ofen as long as 2 minutes...
__________________
http://www.10-75.Net
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 01-12-2011, 10:47 PM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,789
Default

I have been seeing about 10-15 secs, which isn't that horrible really, figuring the time it takes to get from me to the listener on the other end. As long as its under 15 secs im ok with it, anymore than that seems excessive to me, but then im only a few blocks from the fire station. So when i hear the sirens then a pageout on the Squeezebox i keep in the living room on my feed then it gets annoying, but its still manageable overall.

One server loaded too heavy perhaps? Seems like now that you moved a bunch of people around my feed has about a 5 sec delay tonight, was longer for the last week or so.
Reply With Quote
Sponsored links
  #16 (permalink)  
Old 01-12-2011, 10:52 PM
kendrik578's Avatar
Live Audio Administrator
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Jul 2008
Location: Greensboro, NC
Posts: 1,594
Default

Quote:
Originally Posted by kb0nly View Post
One server loaded too heavy perhaps? Seems like now that you moved a bunch of people around my feed has about a 5 sec delay tonight, was longer for the last week or so.
Possibly, I believe Lindsay is checking into it. I have been seeing the problems on 2 servers (the 2 that has the most feeds).
__________________
Kendrik
Live Audio Administrator
kendrik578@broadcastify.com
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 01-12-2011, 11:04 PM
lfd8e4's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Feb 2006
Location: Ma
Posts: 32
Default

Quote:
Originally Posted by voxiso View Post
I just started providing a feed here and I have noticed there is a huge delay to what is sent out over the feed sometimes up to 12 minutes... Connected to my feed via the web site and listening to my other scanner there is anywhere from 2-12 minute delay.. Is this normal?
What is the normal delay time for a feed? Mine has been all over the place lately.
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 01-12-2011, 11:09 PM
kendrik578's Avatar
Live Audio Administrator
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Jul 2008
Location: Greensboro, NC
Posts: 1,594
Default

Quote:
Originally Posted by lfd8e4 View Post
What is the normal delay time for a feed? Mine has been all over the place lately.
Well, it depends. There is some delay as thats the time it takes to get from you to the listeners, but i would think more than 30 seconds is a little to long.
__________________
Kendrik
Live Audio Administrator
kendrik578@broadcastify.com
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 01-13-2011, 12:40 AM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jun 2009
Location: Spring, TX
Posts: 3
Default

My delay is anywhere between 30 sec and 2 min. Can you fix mine?
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 01-14-2011, 9:23 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Apr 2007
Location: Terryville CT
Posts: 103
Default radio1 delayed

I know theres been testing and prob recently, my feed on Radio1 is delayed almost 2 mins right now
__________________
Scott
73's from KB1YKJ

Listen to my feed at http://www.radioreference.com/apps/audio/?feedId=5053
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 12:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions