RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Site Administration Forums > Live Audio Feed Administration

Live Audio Feed Administration Administration topics for live audio broadcasting on Broadcastify.com. This forum is for feed providers to get support.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 07-20-2011, 9:16 AM
texasemt13's Avatar
CenTex DBA
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2007
Location: Stringtown, Hays County, Texas
Posts: 2,410
Default Unusual Feed Down Notification Emails

I'm receiving some randomly timed "feed down" notification emails...

Each notification email is advising my feed was down at such and such time but I never get a following email advising me my feed is back online, as I did in the past (my feed is set to automatically resume when it can, so 99% of the time it's back online by the time I get the email).

Another odd thing is the timing. In the past my feed down notifications would say "Last seen 16 min ago..." and 16 min was the standard. Recently I've seen 17, 30 and 34 min notifications, though never the standard 16 min anymore. Again, my feeds are always back online by the time I check my email and I don't receive the "back online" emails anymore.

I'm also not getting feed down emails when I know my feed goes down for extended periods. Yesterday our power went out after a much needed rain. My computer restarted and was waiting at the login screen when I came home. I never rec'd a feed down email. I did get a feed down email this morning ("Last seen 30 min ago"), at 2:14am but it doesn't appear that my feed was down then, it was online when I woke up, and I never rec'd the "back online" email. I know it wasn't offline because the audio archive caught audio, and it didn't archive during our power outage yesterday, where the archives skip about 30 min time.

What gives?
__________________
John H. "Boat" Boatright
Elecraft K2; RACAL 25; Yaesu FT-7900R, FT-270; GRE PSR-500
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 07-20-2011, 9:21 AM
Jay911's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Feb 2002
Location: Bragg Creek, Alberta
Posts: 6,868
Default

I got a "feed down for 30 minutes" notification this morning - immediately after "feed down for 16 minutes" and "feed back online" (in that order). I am over 5000 km away right now vacationing, so I can't exactly check, but I am able to connect to the feed on BBScanner and it appears to be up from the web interface here.

I would wager it probably has something to do with the audio6 server cratering in the past couple of weeks.

I figured that the first two "feed down/feed up" notifications I got last night were as a result of my PC rebooting after applying Microsoft's usual "Calamity Tuesday" updates.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 07-20-2011, 12:57 PM
wrenchmonkey's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 27
Default

They had a major outage last nite, that's probably it. It showed everybody down with 0 listeners, even though they wrere all streaming and there were listeners. I got the notification even though I showed as online.
__________________
BCD996T/Pro-197, ARC996/ARC500, K1PGV's ScannerCast on Neoware E140 Thin Client (1 GHz/1 GB/1 GB), Yeasu VX-7R and Mirage BD-35 amp, 14 Ahr/12 VDC UPS.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 07-20-2011, 1:18 PM
texasemt13's Avatar
CenTex DBA
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2007
Location: Stringtown, Hays County, Texas
Posts: 2,410
Default

Quote:
Originally Posted by wrenchmonkey View Post
They had a major outage last nite, that's probably it.
I'm talking about the last few weeks (maybe a month). My feed goes down about once a week for random reasons.
__________________
John H. "Boat" Boatright
Elecraft K2; RACAL 25; Yaesu FT-7900R, FT-270; GRE PSR-500
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 07-20-2011, 1:32 PM
wrenchmonkey's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 27
Default

Mines been doing the same, as shown in my other posts. It got worse after the server crash on 6/30. They seem to think it just has to be my connection, and nothing else.
__________________
BCD996T/Pro-197, ARC996/ARC500, K1PGV's ScannerCast on Neoware E140 Thin Client (1 GHz/1 GB/1 GB), Yeasu VX-7R and Mirage BD-35 amp, 14 Ahr/12 VDC UPS.
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 07-20-2011, 10:07 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2002
Location: San Diego County, California
Posts: 98
Default

I haven't gotten feed down notifications for months even though it is down.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 07-22-2011, 10:02 AM
bradmc's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Sep 2003
Location: Cincinnati, OH
Posts: 4
Default Me also

I've never received a feed-down email notification. My feed goes down at least once every couple weeks, sometimes more often, due to the flakey vmware linux instance I'm running it on. I either discover it on my own, or somebody will report it to me. I keep thinking I'll mention it to radioreference.com admin, but I have yet to actually report it. Since others are mentioning it, I thought I'd chime in.
__________________
Brad McConahay, N8QQ - n8qq.com
Weather Amateur Radio Network - warn.org

Last edited by bradmc; 07-22-2011 at 10:03 AM.. Reason: Added information
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 07-22-2011, 3:04 PM
Chrome69's Avatar
Member
   
Join Date: Jun 2005
Location: Peterborough, Ont, Canada
Posts: 1,839
Default

I received it about 3 days ago around 3am eastern time the 16min then 30min then back online again, mean while in my radiofeed log it was never down. lol
__________________
Brian.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 07-22-2011, 4:12 PM
ProScan's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ontario, Calif.
Posts: 1,249
Default

Quote:
Originally Posted by Chrome69 View Post
I received it about 3 days ago around 3am eastern time the 16min then 30min then back online again, mean while in my radiofeed log it was never down. lol
The source client may or may not log errors depending on where the problem is. If the problem is from the computer running the source client to the RR relay server then errors will be logged. If the problem is from the relay server to one of the audio1(2,3, etc) servers then no errors will be logged.
Reply With Quote
Sponsored links
  #10 (permalink)  
Old 07-22-2011, 4:41 PM
texasemt13's Avatar
CenTex DBA
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2007
Location: Stringtown, Hays County, Texas
Posts: 2,410
Default

Still no Admin chiming in on this...? So much for... never mind...
__________________
John H. "Boat" Boatright
Elecraft K2; RACAL 25; Yaesu FT-7900R, FT-270; GRE PSR-500
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 07-22-2011, 8:37 PM
blantonl's Avatar
Founder and CEO
  Shack Photos
Shack photos
RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Dec 2000
Location: San Antonio, TX
Posts: 8,260
Default

Folks, we're not sure what happened in this case. Chalk it up as something abnormal happened.
__________________
Lindsay C. Blanton III
CEO - RadioReference.com / Broadcastify
Facebook: RadioReference | Broadcastify | Twitter: @RadioReference
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 07-22-2011, 8:44 PM
Chrome69's Avatar
Member
   
Join Date: Jun 2005
Location: Peterborough, Ont, Canada
Posts: 1,839
Default

I'm fine with that Lindsay, just thought I'd share what happened with my feed. I'm not worried.. Maybe some people need to switch to Regular coffee instead of decalf..
__________________
Brian.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 07-23-2011, 12:23 AM
zl2taw's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Mar 2006
Location: Brisbane, Australia
Posts: 573
Default

yeah the same thing has happened to my feed as well, btw FYI it was feeding to audio 1 server
__________________
73's Doug
Kenwood R-5000 / Elad FDM-S1 SDR / Wellbrook ALA-1530 / various software decoders
Brisbane, Australia, UTC+10


Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 07-26-2011, 9:45 AM
texasemt13's Avatar
CenTex DBA
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2007
Location: Stringtown, Hays County, Texas
Posts: 2,410
Default

Quote:
Originally Posted by blantonl View Post
Folks, we're not sure what happened in this case. Chalk it up as something abnormal happened.
Not happened... is happening. I got another one this morning. No "Feed Down" email just a "Feed back online" email. I seem to be getting these at 2:14 am a lot (coincidence?). I'm not harping or flaming but this is annoying...

I hate getting to work and seeing that my feed might be down (only to see it's not) or to see that it might have been down (when it apparently wasn't).
__________________
John H. "Boat" Boatright
Elecraft K2; RACAL 25; Yaesu FT-7900R, FT-270; GRE PSR-500
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 6:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions