RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Site Administration Forums > Live Audio Feed Administration

Live Audio Feed Administration Administration topics for live audio broadcasting on Broadcastify.com. This forum is for feed providers to get support.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 11-08-2013, 4:32 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: May 2012
Location: Windsor, VT
Posts: 2
Default Need help improving my feed

My audio sounds terrible on my feed(s). I am using the ScannerCast V0.14 software on a Windows 7, 64-bit machine with a good quality sound card. I am using the "line in" on the CPU from the scanner. The scanner is a Uniden Bearcat BC345CRS, which stays locked on a single channel of 158.756 MHz.

The audio sounds like it is in a tunnel. A friend of mine captures the audio transmissions and saves them to a website located at: Audio Blotter

Perhaps someone can listen to a few of the archived transmissions and figure out what the junk is that is in the background of my transmissions.

I have moved the computer and scanner all over the house, thinking it was radio frequency interference, but I am not convinced.

Any assistance would be appreciated.

Brad
Windsor, VT
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 11-08-2013, 9:57 PM
Eng3ineer's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Mar 2011
Location: Southwest Arkansas
Posts: 114
Default

Might check to see if secondary volume is over driving. It's under control panel then sound then recording then the line in feed that's the feeding computer. Mine was around 60-70 for all four my feeds ended up lowering three to zero that are fed by radio and the feed that fed by a scanner lowered it to 30.

Hope this helps.

Jason
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 11-09-2013, 6:01 AM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: May 2012
Location: Windsor, VT
Posts: 2
Default

Thanks Jason. My "line-in" volume was already at 5 and the scanner volume output is at 40. Those seem to be the best balance.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 8:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions