RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Commercial and Professional Radio > Motorola Forum

Motorola Forum For general discussion of Motorola land mobile radio equipment and their trunking technologies.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 10-03-2011, 8:42 AM
Member
   
Join Date: Oct 2007
Posts: 1
Default Fail 001

Hi guys,

Took delivery of a batch of (4) XTS 2500 portables last December for our firehouse and as of last week all 4 have started displaying a "FAIL 001" message on screen.

Contacted our dealer, he says they have to go back to Motorola. He also added that if they were modified at all using bootleg CPS software, Motorola would be able to detect such reprogramming and charge for the repair.

Is this true? I honestly cannot verify the validity of the software used to reprogram them, it was done by an acquaintance that knows more about this stuff than I do. I should note that the options in the radio that were changed were minor (added some trunking calling lists, some MDC personalities, and some simplex frequencies). The radios were not taken out of band and no features that were not loaded by Motorola were added. If the version of his CPS was a copied version, will Motorola actually be able to pick up on that just by reading the radio?

For those of you saying "it was the reprogramming that's throwing the Fail code dummy" I have already confirmed it is not, all 4 of the radios from this particular batch are exhibiting the symptoms while only 2 of them were modified after original programming.

Thanks in advance for any advice you might be able to offer
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 10-03-2011, 9:43 AM
mancow's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Feb 2003
Location: N.E. Kansas
Posts: 4,543
Default

Fail 001 is a synthesizer out of lock.

No, they won't be able to tell a thing about the source of the programming unless Depot was used. I would try starting over to try to clear the fail code.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 8:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions