RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Commercial and Professional Radio > Motorola Forum

Motorola Forum For general discussion of Motorola land mobile radio equipment and their trunking technologies.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 12-29-2012, 4:43 PM
Member
   
Join Date: Feb 2010
Location: Franklinton, LA
Posts: 31
Default CM300 Programming

I have the software for the cm 300, and the cables for the cdm1250. I have read in older threads that i may need some type of flash adapter to be able to program the CM 300's with this cable.Is this factual or can I program them without the adapter. I wont be flashing any firmware only swapping to 12.5khz. Can anyone help me out with this. Im trying to get a Fire Dept swapped to narrowband before the 31.
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 12-29-2012, 4:51 PM
Mtnrider's Avatar
Member
   
Join Date: Oct 2004
Location: Greene County New Yawk
Posts: 638
Default

i have not had a issue using same cable on either one...maybe i have been lucky
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 12-29-2012, 5:10 PM
Member
   
Join Date: Feb 2010
Location: Franklinton, LA
Posts: 31
Default

Thats good to know. now all i gotta do is get a xp system so I can run the software on. lol. I appreciate it.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 12-29-2012, 5:19 PM
SteveC0625's Avatar
Member
   
Join Date: Oct 2009
Location: Northville, NY (Fulton County)
Posts: 1,462
Default

Quote:
Originally Posted by dustinw251 View Post
Thats good to know. now all i gotta do is get a xp system so I can run the software on. lol. I appreciate it.
If you have a reasonably current version of the Commercial Series software, it will run just fine on Win 7 machines.
__________________
Please DO NOT email or PM me with general technical questions. They should be posted on the forum.
Let everyone have the chance to respond and to see each others' answers.

Last edited by SteveC0625; 12-29-2012 at 5:23 PM..
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 12-29-2012, 8:55 PM
Member
   
Join Date: Feb 2010
Location: Franklinton, LA
Posts: 31
Default

Well i do have it installed on win 7 but I know with the older versions it would install but not run. I guess we will find out in the morning.
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 12-30-2012, 2:15 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2008
Location: Kansas
Posts: 323
Default

Quote:
Originally Posted by dustinw251 View Post
I have the software for the cm 300, and the cables for the cdm1250. I have read in older threads that i may need some type of flash adapter to be able to program the CM 300's with this cable.Is this factual or can I program them without the adapter. I wont be flashing any firmware only swapping to 12.5khz. Can anyone help me out with this. Im trying to get a Fire Dept swapped to narrowband before the 31.
You have to have the adapter for the CM200, CM300, PM400 radios. The GM/CDM cable will work only with the adapter attached to it.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 12-30-2012, 10:45 AM
SteveC0625's Avatar
Member
   
Join Date: Oct 2009
Location: Northville, NY (Fulton County)
Posts: 1,462
Default

Quote:
Originally Posted by firefive76 View Post
You have to have the adapter for the CM200, CM300, PM400 radios. The GM/CDM cable will work only with the adapter attached to it.
That may be changing.

Another guy with similar issues just bought a new USB cable for the CM's/PM's and it worked fine without the 1 to 3 adapter. At this point, you'd probably have to examine the cable closely to see if there is a jumper at the RJ45 end. Even if there isn't, if all the pins are populated with wire, it's possible the jumper has been added at the other end.

The only way to be really sure is to try it. If it will read the radio without the adapter then you are good to go.
__________________
Please DO NOT email or PM me with general technical questions. They should be posted on the forum.
Let everyone have the chance to respond and to see each others' answers.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 12-30-2012, 3:04 PM
snjct2000's Avatar
Member
   
Join Date: Apr 2004
Location: Ohio
Posts: 1,024
Default

I bought a KAWA cable that programs my CM300, CDM-1250 and M1225 flawlessly. Cost me less than thirty bux!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 12-30-2012, 5:01 PM
Member
   
Join Date: Feb 2010
Location: Franklinton, LA
Posts: 31
Default

Just for the record guys. I got 12 radios programmed successfully with the cdm-gm cable with no flash adapter. I appreciate you guys and ur help.
Reply With Quote
Sponsored links
  #10 (permalink)  
Old 12-30-2012, 11:07 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2008
Location: Kansas
Posts: 323
Default

Quote:
Originally Posted by dustinw251 View Post
Just for the record guys. I got 12 radios programmed successfully with the cdm-gm cable with no flash adapter. I appreciate you guys and ur help.
Well good deal. Is your cable aftermarket? We only use Motorola cables here.
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 12-30-2012, 11:40 PM
Member
   
Join Date: Feb 2010
Location: Franklinton, LA
Posts: 31
Default

Yes sit it is aftermarket its the 5 in 1 cable from the seller kawa mall on ebay.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 01-09-2013, 3:32 PM
N1GTL's Avatar
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2005
Location: CT
Posts: 371
Default

To make a programming cable for a CM200/CM300/CM400 as well as CDM and Maxtrac radios:

RJ45 pin ---- DB25
2 --- 15
3 --- 25
4 --- 12
5 --- 1

You need to put a jumper between pins 4 and 11 on the DB25

You need to jump pins 6 and 8 in the RJ45 (actually jump them in the DB25 hood). This is the step required for making the cable work on the CM series.

This is for use WITH a RIB, not ribless.

$5.00 in parts
__________________
Connecticut Database Administrator
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 5:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions