RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Commercial, Professional Radio and Personal Radio > Motorola Forum


Motorola Forum - For general discussion of Motorola land mobile radio equipment and their trunking technologies.

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21 (permalink)  
Old 09-12-2014, 7:44 PM
N0WRE's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Mar 2005
Location: Cheyenne WY
Posts: 0
Default

Does anyone have a sample codeplug they would like to share? I have a programmed the XTS series for the hidden talkgroup but the APX is a bit more than I am used to.


A template would help a lot please and thank you.
Sponsored links
  #22 (permalink)  
Old 07-28-2015, 11:35 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2011
Location: Spring, TX
Posts: 40
Default apx7000 tdma scan

Has anybody been able to sucessfully monitor hidden talkgroup method on a phase II system on an APX7000 im getting the channel to stop in scan just no voice
  #23 (permalink)  
Old 07-28-2015, 11:46 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2008
Location: MD
Posts: 1,366
Default

Suggest you check and verify your bandplan for errors and correct order of items.
__________________
Semper Audire
I copy your 73s. Prepare to copy 9-Line, over.
  #24 (permalink)  
Old 07-28-2015, 2:48 PM
MikeOxlong's Avatar
Forums Manager/Global DB Admin/Commie
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Jun 2001
Location: Central Ontario
Posts: 10,192
Default

No affiliate scanning works fine on a Phase II system.

dpcain's answer is the most likely.
__________________
Mike.

Sorry but I don't accept PM's. Please use email instead.
  #25 (permalink)  
Old 07-28-2015, 2:53 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2011
Location: Spring, TX
Posts: 40
Default

Ok im positve its my band plan

Its a 800mhz system

Channel ID 1 TDMA - 45.00 12.5 851.01250
Channel ID 2 TDMA - 45.00 12.5 851.00625

This should be correct right? I dont need any fdma correct? Its a TDMA system




Sent from my SAMSUNG-SM-N910A using Tapatalk
Sponsored links
  #26 (permalink)  
Old 07-28-2015, 3:19 PM
davo51's Avatar
Member
   
Join Date: Sep 2012
Location: Planet Earth
Posts: 70
Default

I use 851.0125 and 762.00625 works for me on all the phase 2 systems I monitor with the APX
  #27 (permalink)  
Old 07-28-2015, 3:20 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2011
Location: Spring, TX
Posts: 40
Default

Can you tell me exactly what you have

Sent from my SAMSUNG-SM-N910A using Tapatalk
  #28 (permalink)  
Old 07-28-2015, 3:27 PM
davo51's Avatar
Member
   
Join Date: Sep 2012
Location: Planet Earth
Posts: 70
Default

Channel 1 FDMA 45.00 6.25 851.00625

Channel 2 FDMA 30.00 6.25 762.00625

Channel 3 TDMA 45.00 12.5 851.01250

Channel 4 TDMA 30.00 12.5 762.00625
  #29 (permalink)  
Old 07-28-2015, 3:33 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2011
Location: Spring, TX
Posts: 40
Default

Ok i will try it tonight and let you guys know

Thank you for the help

Sent from my SAMSUNG-SM-N910A using Tapatalk
  #30 (permalink)  
Old 07-28-2015, 3:34 PM
davo51's Avatar
Member
   
Join Date: Sep 2012
Location: Planet Earth
Posts: 70
Default

Well....it works for me, hope it works for you

Sent from my SM-G900V using Tapatalk
  #31 (permalink)  
Old 07-28-2015, 3:41 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2011
Location: Spring, TX
Posts: 40
Default

So they have to be on the correct channel line ?

And 30.0 offset is + and 45.0 is - correct?

Ive got like 15 hours into this and i have programmed maby xts2500 and xtl2500s and this is a pain.... lol

Sent from my SAMSUNG-SM-N910A using Tapatalk
  #32 (permalink)  
Old 07-28-2015, 3:44 PM
davo51's Avatar
Member
   
Join Date: Sep 2012
Location: Planet Earth
Posts: 70
Default

The order needs to be correct, the TX offset does not matter, I have used different TX offsets and has no affect, but all other must be correct, I am sure there will be ofher opinions, but this works for me

Sent from my SM-G900V using Tapatalk
  #33 (permalink)  
Old 07-28-2015, 3:45 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2011
Location: Spring, TX
Posts: 40
Default

And it doesnt matter that there is just 800mhz frequencies on this system?

Sent from my SAMSUNG-SM-N910A using Tapatalk
  #34 (permalink)  
Old 07-28-2015, 3:49 PM
davo51's Avatar
Member
   
Join Date: Sep 2012
Location: Planet Earth
Posts: 70
Default

Not sure, I just know this works on several 800 mhz only systems that I monitor, I am not a radio expert, but the system i use in my law enforcement job uses 800 only and this works for me and what is programmed into my work APX 7000 and 7500

Sent from my SM-G900V using Tapatalk
  #35 (permalink)  
Old 07-28-2015, 4:19 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2011
Location: Spring, TX
Posts: 40
Default

Ok thanks i will keep you posted

Sent from my SAMSUNG-SM-N910A using Tapatalk
  #36 (permalink)  
Old 09-09-2015, 8:20 PM
N0WRE's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Mar 2005
Location: Cheyenne WY
Posts: 0
Default

I have the same problem in scanning my system as well programmed with an APX700. Radio stops on a talkgroup but no audio is passed. Scanner has audio on the same talkgroup from across the room.
Hope someone figures out what the problem is and shares it to resolve the issue.
  #37 (permalink)  
Old 09-09-2015, 8:27 PM
MikeOxlong's Avatar
Forums Manager/Global DB Admin/Commie
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Jun 2001
Location: Central Ontario
Posts: 10,192
Default

There really is no problem if you have all the proper information for the system and you program it in properly.

The biggest mistake is not setting the bandplans exactly as the system is setup.
__________________
Mike.

Sorry but I don't accept PM's. Please use email instead.
  #38 (permalink)  
Old 09-09-2015, 10:30 PM
N0WRE's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Mar 2005
Location: Cheyenne WY
Posts: 0
Default

I must not have it set up correctly then as my APX scans but does not un-mute. Any help would be welcome.
Thanks in advance.
  #39 (permalink)  
Old 11-05-2015, 10:12 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2011
Location: Spring, TX
Posts: 40
Default

The band plan is the problem if its scanning and and its not unmuting... what system are you trying to scan?

Sent from my SAMSUNG-SM-N910A using Tapatalk
  #40 (permalink)  
Old 11-05-2015, 5:50 PM
N0WRE's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Mar 2005
Location: Cheyenne WY
Posts: 0
Default

Quote:
Originally Posted by MikeOxlong View Post
Yes, you need a System ID for any trunking system and no, you don't need an ASK. You can use a regular software system key if you have the appropriate flash on an APX. In fact, the only difference between a Phase I and a Phase II system is the checkbox which says Phase 2 Voice Capable and the ASTRO25 Channel ID ranges which are marked as TDMA.



Yes, you must put them in the same order that Unitrunker shows them in and in the same slot that Unitrunker shows them in.
This must be my issue in why I cant get my radio to unmute? And I monitoring WYOLink in Wyoming.

I have unitrunker so I will take a look and see what I can come up with.
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 5:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions