RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Commercial and Professional Radio > Motorola Forum

Motorola Forum For general discussion of Motorola land mobile radio equipment and their trunking technologies.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 03-12-2014, 10:47 PM
TonyHeroin's Avatar
Member
   
Join Date: Nov 2013
Location: New York, NY
Posts: 1
Angry EX600-XLS PROBLEM

Hi,
I am trying to program the Motorola EX600-XLS using the CPS program. I have been using 3 different computers, 1 with win 8, 1 with win 7, one with Win Xp. I am stuck with "couldn't open port. Check weather device/RIB aare powered on or not, and the device to RIB to PC connection is ok." I have read through many articles online, been trying for 7+ hrs. Please help.

The model is EX600-XLS UHF version R05.16.01.
I have tried using CPS r06.12.02, r06.12.04, r06.12.05, no luck so far. And I am using a "ribless" usb cable.
I have given up i don't know what to do anymore.. Does anyone have any idea on how i can fix this?

Thanks very much.
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 03-14-2014, 1:41 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Dec 2002
Location: Dallas, TX
Posts: 180
Default

If memory serves correct, the software is looking for a com port, So find out what com port your ribless cable is using and make sure the software is using the same port.

Its been discussed on here before so maybe doing a quick search will find a more detailed answer.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 03-14-2014, 9:17 PM
Member
   
Join Date: Apr 2012
Location: Puget Sound
Posts: 717
Default

Not to mention that you are using way to old version of the software. You need 6.12.9
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 03-17-2014, 11:07 AM
Member
   
Join Date: Feb 2010
Location: Tampa, FL
Posts: 188
Default

Is it a Motorola ribless cable or a "Shangwang" like Kawamall? TT
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 03-17-2014, 12:01 PM
riccom's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jul 2004
Location: Slidell, LA
Posts: 432
Default

I noticed that on the 64 bit versions that it will not work but on the 32 bit versions it will work just fine so check and see if it will work with the 32 bit version of Vista or 8 or 7 and I see if it will work just fine there

Sent from my EVO using Tapatalk
__________________
Bendex King lmh 3142A Baofeng uv 5-r And 888, pro 136 scanner and pro 92
Reply With Quote
Sponsored links
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 2:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions