RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Commercial and Professional Radio > Motorola Forum

Motorola Forum For general discussion of Motorola land mobile radio equipment and their trunking technologies.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 07-17-2014, 1:59 PM
Muxlow's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: Aug 2005
Location: Middlesex County
Posts: 1,683
Default R-2002C System Analyzer

Picked one of these bad boys up. The manual that came with it is for a 2001C so not sure how much different the 2002C is from it..

When it is in Gen/Mon Mtr mode with the Function set as Monitor, I pop in the local weather channel on VHF and all i hear is static. Playing with the squelch takes it away but i dont hear any voice. Antenna is connected via the RF In/Out port. Also tried this on the local VHF and 800mhz trunked control channels and still nada.

Also when its in Spect Analyzer nothing happens. I have a green "dot" that just sits in the bottom left of the screen. I assume this should be dancing around when it is hearing audio?

This is my first monitor but i think it might have a issue..

Anyone know what the cause of these issues could possibly be? Or anything i should check inside the unit itself?
__________________
Muxlow
..Yeah iv got some radios
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 07-17-2014, 2:18 PM
KevinC's Avatar
Moderator
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jan 2001
Location: Houston,Texas
Posts: 1,320
Default

Haven't played with a R2002 in YEARS, but I have you hooked your antenna to the antenna port and pulled the "RF Selection" knob out?

I may be thinking of the 2001, not sure how different they are.
__________________
BC-210XLT

"Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something."
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 07-17-2014, 2:30 PM
Muxlow's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: Aug 2005
Location: Middlesex County
Posts: 1,683
Default

I think thats on the 2001's

here is 2 photos. One on the Gen/Mon in the monitor function mode, and in the spec analyzer mode
Attached Images
  
__________________
Muxlow
..Yeah iv got some radios
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 07-17-2014, 2:46 PM
KevinC's Avatar
Moderator
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jan 2001
Location: Houston,Texas
Posts: 1,320
Default

Quote:
Originally Posted by Muxlow View Post
I think thats on the 2001's

here is 2 photos. One on the Gen/Mon in the monitor function mode, and in the spec analyzer mode
It must be the 2001 I'm thinking of after seeing your pictures.
__________________
BC-210XLT

"Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something."
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 07-17-2014, 2:49 PM
Muxlow's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: Aug 2005
Location: Middlesex County
Posts: 1,683
Default

Thats what it says in the manual i have for the 2001D is to pull out some knob, but on the 2002C nothing pulls out our pushes in. Unless when you go into monitor mode on the function switch it does it automatically..

Wish this one had the nice dial to zip thru channels fast.. i can only manual type them in and dont look like i can really "scan" up all the bands
__________________
Muxlow
..Yeah iv got some radios
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 07-17-2014, 5:06 PM
rescue161's Avatar
KE4FHH
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2002
Location: Hubert, NC
Posts: 2,451
Default

Did you push the toggle switch on the right to the Monitor position?

We still have one of these at the tower, so I'll take a look the next time I'm out there.
__________________
Hams Against Magnetic Mounts
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 07-17-2014, 7:41 PM
Muxlow's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: Aug 2005
Location: Middlesex County
Posts: 1,683
Default

Yes sir it was while i was trying all the settings and nada. Modulation was off, Function was set to monitor and the display was Gen/Mon and Spect Analyzer
__________________
Muxlow
..Yeah iv got some radios
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 07-18-2014, 3:35 AM
Muxlow's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: Aug 2005
Location: Middlesex County
Posts: 1,683
Default

Well! I poped the top off this thing and i pulled out the board that has the battery on it. Cleaned the contacts and installed the board back. Took out a few cobwebs and cleaned all contacts on the boards.

Turned it on and now the Spect Analyzer works and i can hear audio when i turn/scan channels now. Guess they were just dirty contacts. Everything seems to be working 100% now
__________________
Muxlow
..Yeah iv got some radios
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 07-18-2014, 5:37 AM
rescue161's Avatar
KE4FHH
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2002
Location: Hubert, NC
Posts: 2,451
Default

Excellent!
__________________
Hams Against Magnetic Mounts
Reply With Quote
Sponsored links
        
  #10 (permalink)  
Old 07-18-2014, 10:17 AM
Muxlow's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: Aug 2005
Location: Middlesex County
Posts: 1,683
Default

Guess taking a random chance pays off some times. Figured this unit is from the 80's so there might be a collection of who knows what inside there.

All working dandy now and im a happy little boy to have a new toy

If anyone knows.. How do i get into the "special" menu on this unit? The 2001C manual says to hold the 2 arrow buttons beside the numbers but that dont do anything. And the manual didnt say what Display to be on so i just assumed it was to be done on the Gen/Mon display. Be nice to find a service/user manual for the 2002C but google has failed me
__________________
Muxlow
..Yeah iv got some radios
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 07-20-2014, 6:46 PM
WX9EMS's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2010
Location: Elkhorn, WI
Posts: 154
Default

I was unaware that the R20xxC's had the special function capability. If pressing the two arrow keys at the same times doesn't work, then it isn't available. There may have been a firmware upgrade to enable it. I would go and ask DJP126 (Dave) over at the BatLabs Batboard. He can tell you most anything you need to know about that machine. If he doesn't know, Bernie does. I know the R20xxD's are capable of it, I have two of them. glad to hear you got it working. They are nice, but heavy machines!
__________________
Dan K.
WX9EMS, WQOC936
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 07-21-2014, 4:06 AM
Member
   
Join Date: May 2002
Posts: 443
Default There is a little fuse

the RF Connector include inside miniature Fuse to protect the equipment from burning while tranmitting to it by occasion
unscrew the connector and while it will be out you will see the fuse it might be burned

Ronen - 4Z4ZQ
Ronen Pinchooks (4Z4ZQ) WebSite
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 3:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions