RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Commercial and Professional Radio > Motorola Forum

Motorola Forum For general discussion of Motorola land mobile radio equipment and their trunking technologies.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 07-29-2014, 11:22 PM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2013
Location: Lubbock, TX
Posts: 383
Default Headless Spectras

I probably have 12 or 14 high power spectra radios sitting in a storage shed. Mix of vhf and uhf but I don't have any heads. I'm just assuming that they are just for door stops without the heads...would that be a correct assumption?
__________________
If a repeater IDs and no one is on frequency to hear it, does it even make a sound? Yes, because KC5MVZ is monitoring you…
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 07-30-2014, 4:51 PM
captaincab's Avatar
Member
   
Join Date: Sep 2010
Location: monitoring delco pa with gre psr300 pro2053 and motorola ht1000 and bearcat 560xlt
Posts: 138
Default

I believe so unless there is something i do not know
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 08-01-2014, 3:40 PM
Member
   
Join Date: Mar 2002
Location: New Orleans
Posts: 1,763
Default

Quote:
Originally Posted by W5PKY View Post
I probably have 12 or 14 high power spectra radios sitting in a storage shed. Mix of vhf and uhf but I don't have any heads. I'm just assuming that they are just for door stops without the heads...would that be a correct assumption?

Have you taken a look at the following site?

Batboard • Index page

You will be required to register on the site, but there is a ton of information there and many that will help with problems.
__________________
Jim
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 08-01-2014, 4:14 PM
cmdrwill's Avatar
Member
   
Join Date: Mar 2005
Location: So Cali
Posts: 667
Default

Doorstops... I hope not. We can use them out here.


FYI, there is a test connector that allows a Spectra to run without a control head. Just can not program a radio that uses a A9 head. We use the test connector to isolate problems.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 08-02-2014, 10:58 PM
Member
   
Join Date: Mar 2010
Location: CT
Posts: 143
Default

Control heads are cheap and fairly common. If you dont want them, there are lots of people who would be interested, and maybe you could make a couple bucks over just tossing them in the dumpster.
Reply With Quote
Sponsored links
        
  #6 (permalink)  
Old 08-02-2014, 11:16 PM
Member
   
Join Date: Feb 2007
Location: California
Posts: 4,615
Default

Quote:
Originally Posted by W5PKY View Post
...I'm just assuming that they are just for door stops without the heads...would that be a correct assumption?
As stated, no, that would be an incorrect assumption. For certain applications, Spectras can be made to run just fine without a head. But if a head and cables are actually needed, that's what eBay is for. There is no shortage, real or perceived, of Motorola Spectra parts and accessories available on the 'net.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 08-03-2014, 7:18 AM
MikeOxlong's Avatar
Global DB Admin/Senior Mod
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Jun 2001
Location: Central Ontario
Posts: 6,408
Default

Headless Spectra's make great APRS or control channel decoding radios.
__________________
Mike.

Sorry but I don't accept PM's. Please use email instead.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 08-03-2014, 9:24 AM
Member
   
Join Date: Aug 2013
Location: Central.NJ
Posts: 122
Default

if you don't want them ....I'll pay the shipping - just send me a PM
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 08-03-2014, 9:43 AM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jun 2013
Location: Lubbock, TX
Posts: 383
Default

I actually found a lot of 8 A9 heads for $40 on ebay…just need some control cables and I'll be in business. How would you set them up for APRS without the head?
__________________
If a repeater IDs and no one is on frequency to hear it, does it even make a sound? Yes, because KC5MVZ is monitoring you…
Reply With Quote
Sponsored links
  #10 (permalink)  
Old 08-03-2014, 9:58 AM
jhooten's Avatar
Member
   
Join Date: Mar 2004
Location: Paige, Republic of Texas
Posts: 1,270
Default

There was a guy at the Austin swap meet yesterday with a box full of A5/A7 heads. He said he will be at Belton.
__________________
Jerry

I read it on the internet, so it must be true.
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 08-03-2014, 11:09 AM
MikeOxlong's Avatar
Global DB Admin/Senior Mod
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Jun 2001
Location: Central Ontario
Posts: 6,408
Default

Guys, before it gets out of hand, a reminder that Buy, Trade and Sell cannot be conducted in the regular forums.
__________________
Mike.

Sorry but I don't accept PM's. Please use email instead.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 4:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions