RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > U.S. Regional Radio Discussion Forums > Nebraska Radio Discussion Forum

Nebraska Radio Discussion Forum Forum for discussing Radio Information in the State of Nebraska.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 04-12-2013, 11:18 AM
Member
   
Join Date: Dec 2010
Location: Omaha, NE
Posts: 21
Default Sarpy Co. Public Safety on Pro-106?

I've been attempting to program Sarpy Co. Public Safety (Papillion Fire) into my RS Pro-106, but can't seem to get it to work. I'm using PSREdit500, and was told to enter the system at Motorola VHF/UHF, 800/900, P25, and so on. Anyone have an insight into what I might be missing here?
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 04-12-2013, 11:20 AM
Kingmobileaudio's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Oct 2009
Location: Lincoln, NE
Posts: 626
Default Sarpy Co. Public Safety on Pro-106?

Isn't the 106 analog only nondigital I think they are on the P 25


Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 04-12-2013, 12:36 PM
IrvingtonVFD43's Avatar
Member
   
Join Date: Jul 2007
Location: Northeast Nebraska
Posts: 776
Default

Sarpy is not P25. 800mhz trunked analog. Pro 106 will do both analog and digital. Enter Sarpy County as MOT 800/900 system and program the main and alternate control channels.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 04-12-2013, 5:01 PM
Member
   
Join Date: Dec 2010
Location: Omaha, NE
Posts: 21
Default

I must be doing something wrong, unless hearing no traffic from Sarpy all day is normal. I entered Sarpy in as 800/900 with the primary and alternate channels, and still nothing. Would being in central Omaha have something to do with it?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 04-13-2013, 12:06 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Feb 2009
Location: Omaha, NE
Posts: 726
Default

Quote:
Originally Posted by engine173351 View Post
I must be doing something wrong, unless hearing no traffic from Sarpy all day is normal. I entered Sarpy in as 800/900 with the primary and alternate channels, and still nothing. Would being in central Omaha have something to do with it?
Very much so. You can get spotty reception in Omaha but unless you have a good line of sight and good antenna you will get bad coverage.
__________________

Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 04-13-2013, 9:13 AM
Member
   
Join Date: Sep 2003
Location: Nebraska
Posts: 78
Default

You will need to change the band plan to custom. This is a rebanded system.
File:PSR rebanding.JPG - The RadioReference Wiki
__________________
MikeOz
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 04-13-2013, 12:22 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Aug 2008
Location: Fremont NE
Posts: 1,047
Default

The pro 106 is reband capable; it will not need a custom band plan entered.

fwiw, i can pick up sarpy county from Fremont with an 800mhz antenna. Not clear as day, but i can make out 100% of whats being said.
Being inside of a city (omaha) with paging towers and other things will have an impact though.

as stated above, make sure you have it set to "motorola 800/900" and have the following frequencies programmed in
0854.2625
0854.5375
0859.2375
0859.9875

Also, you will need all of the talkgroups you want to listen to programmed in, OR, have a "Wildcard" programmed in.
__________________
Uniden BCD396XT, BCD396T, BC125AT, BC700A, Radio Shack Pro-83, Motorola HT1000, 4 Motorola JT1000s

Last edited by SquierStrat; 04-13-2013 at 12:30 PM..
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 04-16-2013, 11:59 AM
IrvingtonVFD43's Avatar
Member
   
Join Date: Jul 2007
Location: Northeast Nebraska
Posts: 776
Default

Quote:
Originally Posted by SquierStrat View Post
fwiw, i can pick up sarpy county from Fremont with an 800mhz antenna. Not clear as day, but i can make out 100% of whats being said.
With Sarpy's repeater is up high out on KPTM's tower (Besides the repeater off JFK Dr and Galvin Rd.). I have carried Sarpy clear into Lincoln, North Bend and Oakland, Ne. on my Pro106. When the ducting is going, I will get them up here in Norfolk.

Omaha is indeed a tough area for Sarpy.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 04-17-2013, 8:07 AM
W0JJK's Avatar
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 472
Default

Your scanner may not receiving Sarpy due to a cell tower desensing your scanner.
Reply With Quote
Sponsored links
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 6:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions