RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > U.S. Regional Radio Discussion Forums > North Carolina Radio Discussion Forum


North Carolina Radio Discussion Forum - Forum for discussing Radio Information in the State of North Carolina.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #61 (permalink)  
Old 04-17-2018, 3:26 PM
BCasto's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2007
Location: Morrisville NC
Posts: 293
Default

Marshall, I don't know where the 4 City of Durham towers are located. Can you please point me to the place where I can find their lat and long?

*** never mind, I found the locations.. ***

Last edited by BCasto; 04-17-2018 at 3:36 PM..
Reply With Quote
Sponsored links
  #62 (permalink)  
Old 04-18-2018, 8:52 PM
Metrofire31's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2002
Location: Western North Carolina
Posts: 861
Default Franklin Water Tower Site

Finally had time to monitor VIPER this evening and I'm noticing that the Franklin Water Tower site, which is within 1/4 mile of my house (and easily within sight), appears to be offline. Nothing has changed on my codeplug and it was online earlier.

Anyone know if it's down for maintenance or another reason?

Metrofire31
Franklin, NC
WQIT636
__________________
Metrofire31
Franklin, NC
WQIT636 (GMRS)
996P2/996XT/780/796/296D/396T/396XT/436/XTS2500/XTS5000/NX300/CS701
Reply With Quote
  #63 (permalink)  
Old 04-18-2018, 9:07 PM
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Mar 2007
Location: Charlotte, NC
Posts: 1,628
Default

Try adding 773.95625 and 772.01875 to your control channel list for the site and see how reception looks then.
Reply With Quote
  #64 (permalink)  
Old 04-18-2018, 10:26 PM
Metrofire31's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2002
Location: Western North Carolina
Posts: 861
Default VIPER

Quote:
Originally Posted by trumpetman View Post
Try adding 773.95625 and 772.01875 to your control channel list for the site and see how reception looks then.
I am now able to monitor the site as it locks on 773.95625 as the active CC. Where did you discover these new frequencies? Have they been shared anywhere on RR?
__________________
Metrofire31
Franklin, NC
WQIT636 (GMRS)
996P2/996XT/780/796/296D/396T/396XT/436/XTS2500/XTS5000/NX300/CS701
Reply With Quote
  #65 (permalink)  
Old 04-20-2018, 11:37 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 265
Default

City of Fayetteville power outage everybody on Viper have been advised to go to WTs and stay off air unless emergency, City of Fayetteville also on Wts. Several different power switches out across city
Reply With Quote
Sponsored links
  #66 (permalink)  
Old 04-20-2018, 11:38 AM
Member
   
Join Date: May 2015
Location: Greenville, NC
Posts: 117
Default

Quote:
Originally Posted by GMB951 View Post
City of Fayetteville power outage everybody on Viper have been advised to go to WTs and stay off air unless emergency, City of Fayetteville also on Wts. Several different power switches out across city
What's WTS?
Reply With Quote
  #67 (permalink)  
Old 04-20-2018, 11:42 AM
KE4ZNR's Avatar
KE4ZNR@radioreference.com
  Shack Photos
Shack photos
RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2002
Location: Raleigh, NC
Posts: 6,963
Default

Quote:
Originally Posted by GamecockSJ View Post
What's WTS?
My guess would be "Walkie-Talkies" or handheld radios.

Marshall KE4ZNR
__________________
NC/SC Forum Moderator/Database Administrator
All opinions are exclusively those of the author
and in no way reflect the position of his employer,
contractors or other parties.
Reply With Quote
  #68 (permalink)  
Old 04-20-2018, 11:43 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 265
Default Power Outage

Quote:
Originally Posted by GamecockSJ View Post
What's WTS?
Walkie Talkies
Reply With Quote
  #69 (permalink)  
Old 04-23-2018, 10:12 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 265
Default

Have been monitoring the Robeson Co Sheriff Dispatch today looks like they have or are in the process of moving to Viper now their EMS/Fire have been on viper for sometime now
Reply With Quote
  #70 (permalink)  
Old 04-23-2018, 11:44 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 51
Default

I am very confused when programming VIPER into my HP2. When I select, say NCHP Troop C from the list in Sential, It loads all of the sites in NC. How do I know which sites are close enough to me to include? I usually am driving in Wake, Durham Orange, Johnston, Cumberland.
Thanks
Joe
Reply With Quote
  #71 (permalink)  
Old 04-23-2018, 11:49 AM
troymail's Avatar
Silent Key
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2002
Location: Supply (Lockwood Inlet area), NC
Posts: 9,977
Default

Sentinel always seems to import all sites (and, as far as I know, doesn't give an option to select which sites to import) -- probably assumes you are using GPS or otherwise setting a location (i.e. zip code). If not, you either need to AVOID them or remove them....
__________________
Unication G5(UHF)
TRX-2,TRX-1,WS1098,1088x2,1095,1080, PSR1080,PSR500,PRO96
BCD536,436,396T,BC296D,245XLT,600XLT,IV,VX-8R,MD-390

Last edited by troymail; 04-23-2018 at 11:56 AM..
Reply With Quote
  #72 (permalink)  
Old 04-23-2018, 11:52 AM
KE4ZNR's Avatar
KE4ZNR@radioreference.com
  Shack Photos
Shack photos
RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2002
Location: Raleigh, NC
Posts: 6,963
Default

Quote:
Originally Posted by KJ4LZM View Post
I am very confused when programming VIPER into my HP2. When I select, say NCHP Troop C from the list in Sential, It loads all of the sites in NC. How do I know which sites are close enough to me to include? I usually am driving in Wake, Durham Orange, Johnston, Cumberland.
Thanks
Joe
Joe,
In Sentinel go through and avoid any sites not in (or immediately adjacent to) the sites you will primarily be in and only have it scan the sites for Wake, Durham, Orange, Johnston and Cumberland Cos. The Troop Districts for the above Counties:
Wake is C3
Durham is C7
Orange is D7
Johnston is C6
and Cumberland is B1.
Make sure you have the above Districts loaded in and you should be ok.
Where is the HP2 shines is when you connect a puck GPS to it and let the GPS & Scanner turn on and off sites based off of your location.
Marshall KE4ZNR
__________________
NC/SC Forum Moderator/Database Administrator
All opinions are exclusively those of the author
and in no way reflect the position of his employer,
contractors or other parties.
Reply With Quote
  #73 (permalink)  
Old 04-23-2018, 12:49 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 51
Default

Thanks for the info. I will look into a GPS. In the meantime, Is there a map of the sites so I can determine which ones to choose?
Reply With Quote
  #74 (permalink)  
Old 04-23-2018, 12:51 PM
troymail's Avatar
Silent Key
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2002
Location: Supply (Lockwood Inlet area), NC
Posts: 9,977
Default

Quote:
Originally Posted by KJ4LZM View Post
Thanks for the info. I will look into a GPS. In the meantime, Is there a map of the sites so I can determine which ones to choose?
Click on the "RR Locations" link just above the site list in RR:

https://www.radioreference.com/apps/db/?sid=7118
__________________
Unication G5(UHF)
TRX-2,TRX-1,WS1098,1088x2,1095,1080, PSR1080,PSR500,PRO96
BCD536,436,396T,BC296D,245XLT,600XLT,IV,VX-8R,MD-390
Reply With Quote
  #75 (permalink)  
Old 04-23-2018, 1:09 PM
NCFireman11's Avatar
Member
   
Join Date: Sep 2006
Location: NC
Posts: 213
Default

Quote:
Originally Posted by KJ4LZM View Post
Thanks for the info. I will look into a GPS. In the meantime, Is there a map of the sites so I can determine which ones to choose?
You can also click on the site name and it will give you a coverage range for each tower. I never knew about this cool feature until someone else told me about it. As always, your mileage may vary (some sites may be heard further away than the typical 15 miles) but it give you a good starting point.
Reply With Quote
  #76 (permalink)  
Old 04-24-2018, 6:57 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 51
Default

Thanks for the info! I exported the sites in the counties I travel and the just "avoided" the others. Another thing that is irritating is how cumbersome it is to edit the Faves. Can you edit in a text editor then import back to Sentinal?
Proscan lets you edit from the faves list without going into another editor but it doesn't support HP 2.
Any other options?
Joe
Reply With Quote
  #77 (permalink)  
Old 04-25-2018, 6:49 AM
BCasto's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2007
Location: Morrisville NC
Posts: 293
Default

The RR map is very nice. I wanted a hard copy but there just didn't seem to be a way I could find to print the whole NC map on a large plotter. So in an act of sheer insanity, I printed out individual sheets on my home printer and glued them to a large piece of poster board. I added local antenna sites too so I would have a visual representation of what available transmissions I would have at any location. I am looking at ways to build a folding map of all sites, sort of like the old state highway maps. If someone knows a way or has already done this, please let me know.
Reply With Quote
  #78 (permalink)  
Old 04-25-2018, 8:03 PM
milf's Avatar
Careful, I CAN hear you!
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Dec 2002
Location: Indianapolis, IN
Posts: 12,388
Default

Only way I know of is to go to an Print Shop and pay for one of them to ink you up a big old school fold/roll map. I used to have a few (unofficial) maps and such for MS since my dad used to work in the Highway Department (Now DOT) Print Shop.... Was great to have specialized maps that had MHP, MDOT, and other scanner related things on an map.... Of course if this was done nowadays he would most likely have been fired.

(Take all the google maps stuff, and other goodies, do a photoshop type mock up on say a CD Rom or USB Stick, take it to a printer, and see what they can do?)
__________________
Admin for AR, IN, LA, MS, and TN
Radio Shack: PRO-92, PRO-92B, PRO-96
Uniden: BCD396XT, BCD436HP+DMR & NXDN
Motorola: APX6000XE
Baofeng: RD-5R
Reply With Quote
  #79 (permalink)  
Old 04-28-2018, 2:23 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 265
Default

Cumberland Co using Statewide Events Echo 4 to interop with Fayetteville Police for Dogwood Fest safety and ems ops
Reply With Quote
  #80 (permalink)  
Old 05-05-2018, 2:35 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Nov 2005
Location: Wayne County NC
Posts: 313
Default

Any idea of who uses viper tg 52712 ? I came across this tg being used on the salemburg tower this afternoon but I could not identify the units using the talkgroup. There are no tg's in the 52700 range in the database to compare this to.
__________________

Reply With Quote
Reply

Tags
durham trunk frequencies, nchsp, sticky

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 8:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions