RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Scanners, Receivers and Related Equipment Forums > Radio Shack Scanners


Radio Shack Scanners - A forum for the discussion of all Radio Shack scanning radios and receivers.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 11-08-2018, 5:56 PM
Member
   
Join Date: Feb 2008
Location: Madison, Wisconsin
Posts: 39
Default P25 Phase 1

I have a pro-106 that I monitor a P25 Phase 1 simulcast system. It picks up the system, quite well and without distortion, because I live less than 1 mile from one of the towers. I recently purchased a pro-106 off ebay. I cloned it from my existing 106. It will pick up the P25 simulcast Phase 1 system, that I monitor but only sporadically, and the sound is very distorted. It picks up the other channels and systems, that I monitor, just fine. My question is: Are there any changes that can be made to the global menu, or other areas, so the P25 simulcast system reception improves or is it just the nature of the beast? System in question is: Madison Area Public Safety (P25) located in Madison, WI. Any help appreciated. Thank You.
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 11-08-2018, 7:29 PM
737mech's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Aug 2006
Location: Clark County, NV.
Posts: 1,679
Default Cloning

Did you clone radio to radio or from software? I was thinking the global settings will go if you send from win500? Did you check global and expert settings side by side? What about the antenna same same? Also look into the firmware versions. Hope this gives you ideas to check?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 11-08-2018, 8:40 PM
djeplett's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Feb 2005
Location: NE Wisconsin
Posts: 540
Default

It's also possible the 106 you just bought needs an alignment. How does it do receiveing other stuff when compared to your original 106?
__________________
W9DJE

Uniden SDS100 * GRE PSR-500 * Radio Shack PRO-2055, PRO-106 * Yaesu FT-7800R, FT2DR, FT-8900R, FTM-350AR * Kenwood TS-570D, TK-380, TK-760H, TK-762HG * /\/\ XTS3000 Mod III
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 11-08-2018, 10:46 PM
Wiki Admin Emeritus
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jul 2002
Location: Bowie, Md.
Posts: 21,284
Default

There is a dedicated thread for monitoring the Madison system here - if the scanner is not damaged or needs other attention, then this is the place to be watching...

https://forums.radioreference.com/wi...25-system.html

Mike
__________________
co-author, HF Digital Decoding
HF Forum moderator, RadioReference
Friends don't let friends buy Scancat Lite Plus!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 11-09-2018, 10:20 AM
Member
   
Join Date: Feb 2008
Location: Madison, Wisconsin
Posts: 39
Default

737mech: I cloned it radio to radio. The global & expert settings on the original 106 have never been touched. I used the same antenna. Question: Where do I find what firmware version I have?

djeplett: It receives other stuff just fine like the original 106.The only problem I have with the 106 I just purchased is with the Madison Area Public Safety (P25) system.
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 11-09-2018, 11:00 AM
djeplett's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Feb 2005
Location: NE Wisconsin
Posts: 540
Default

Press the 3 key while the Welcome/Owner screen is being displayed for CPU and DSP versions.

Since you did radio to radio cloning I'm guessing you don't have a programming cable? I'm way up in Waupaca county so I'm a bit far away to help, or I'd offer to update your firmware if you end up needing it...
__________________
W9DJE

Uniden SDS100 * GRE PSR-500 * Radio Shack PRO-2055, PRO-106 * Yaesu FT-7800R, FT2DR, FT-8900R, FTM-350AR * Kenwood TS-570D, TK-380, TK-760H, TK-762HG * /\/\ XTS3000 Mod III
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 11-09-2018, 11:47 AM
737mech's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Aug 2006
Location: Clark County, NV.
Posts: 1,679
Default Expert Settings

At least try changing the DG INT PRIME setting to 30. That helped my scanner with the p25 system here.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 11-09-2018, 7:31 PM
Member
   
Join Date: Feb 2008
Location: Madison, Wisconsin
Posts: 39
Default

djeplett:

Sent you a PM.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 11-14-2018, 2:33 PM
djeplett's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Feb 2005
Location: NE Wisconsin
Posts: 540
Default

Just to fill everybody in... pngoat and I met up and I updated his eBay 106 to the last firmware version 1.4, but that did not fix his issue. I downloaded the programming from both 106s and confirmed they were identical in every way including the expert settings. He tried changing "DG INT PRIME", "Noise Thresh", "96CC HD2 TO", "96VC SQ TO" and "96VC XF TO"... all to no avail.

I then had him tune the control channel (859.9625) on both radios and hold on to it to see the decode percentage. On the old 106 it wavered between 92 to 99% decode. On the eBay 106 it never registered any decode percentage, but it did show full 5 bars of signal.

So now we suspect it is definitely out of alignment. Maybe it got dropped at some time and knocked a pot off. I advised him he could send it to somewhere like G&G Communications to get aligned.

Bottom line... bummer!
__________________
W9DJE

Uniden SDS100 * GRE PSR-500 * Radio Shack PRO-2055, PRO-106 * Yaesu FT-7800R, FT2DR, FT-8900R, FTM-350AR * Kenwood TS-570D, TK-380, TK-760H, TK-762HG * /\/\ XTS3000 Mod III
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 6:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions