RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Software > Scanner Programming Software

Scanner Programming Software This is the place to discuss third party scanner programming and control software.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #821 (permalink)  
Old 02-27-2012, 5:25 PM
Member
   
Join Date: Dec 2002
Location: FREDERICK, MD
Posts: 29
Default

Bob,
Thanks, I have done that and I did it again to make sure. no change.

the windows device mngr show the com port 19.
I changed the scanner baud rate back to 115200 front and back.
I changed the ProScan settings to com port 19 and baud 115200.
no change, still shows "no response"
I re booted everything, no change.

what next?

thanks again,
jb
Reply With Quote
Sponsored links
  #822 (permalink)  
Old 02-27-2012, 7:21 PM
ProScan's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ontario, Calif.
Posts: 1,211
Default

Quote:
Originally Posted by SHAKEY View Post
Bob,
Thanks, I have done that and I did it again to make sure. no change.

the windows device mngr show the com port 19.
I changed the scanner baud rate back to 115200 front and back.
I changed the ProScan settings to com port 19 and baud 115200.
no change, still shows "no response"
I re booted everything, no change.

what next?

thanks again,
jb
You are using the rear port? correct? Is the null modem adapter OK? Pins 2 & 3 reversed. Have you tried the front port?
Reply With Quote
  #823 (permalink)  
Old 02-27-2012, 7:40 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Nov 2007
Location: St. Louis County, MO
Posts: 1,703
Default

Quote:
Originally Posted by ProScan View Post
You are using the rear port? correct? Is the null modem adapter OK? Pins 2 & 3 reversed. Have you tried the front port?
I think that's it, the OP said he had a "gender" changer but no mention of a NULL modem adapter.
Reply With Quote
  #824 (permalink)  
Old 02-27-2012, 7:48 PM
ProScan's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ontario, Calif.
Posts: 1,211
Default

Quote:
Originally Posted by kruser View Post
I think that's it, the OP said he had a "gender" changer but no mention of a NULL modem adapter.
You're right.
Reply With Quote
  #825 (permalink)  
Old 02-27-2012, 8:06 PM
ak4fn's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Nov 2011
Location: Fredonia, KY
Posts: 107
Default

Quote:
Originally Posted by kruser View Post
I think that's it, the OP said he had a "gender" changer but no mention of a NULL modem adapter.
$1.43 DB9, F/F, Null Modem Mini Type | Null Modem DB9 Mini Type Adapters
__________________
BCD996XT Pro-197 Pro-106 Pro-2096 BC780XLT
Western Kentucky Audio Feed
Reply With Quote
Sponsored links
  #826 (permalink)  
Old 02-27-2012, 8:14 PM
Member
   
Join Date: Dec 2002
Location: FREDERICK, MD
Posts: 29
Default

Well,
If I need a NULL modem adapt then that is the problem. I guess I missed that somewhere.
So to make sure I understand, I need the serial to USB then the null modem also.
Do you still need the null modem if you use the uniden USB1 cable?
And I didn't need (or don't need) the null modem for the 780xlt?

Thanks again
jb
Reply With Quote
  #827 (permalink)  
Old 02-27-2012, 8:22 PM
ak4fn's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Nov 2011
Location: Fredonia, KY
Posts: 107
Default

So to make sure I understand, I need the serial to USB then the null modem also. Yes, but with the link I posted you should be able to ditch the gender adapter you are using.

Do you still need the null modem if you use the uniden USB1 cable? No

And I didn't need (or don't need) the null modem for the 780xlt? I don't remember I have had it so long

And if you have a comport you don't need the usb to serial adapter (and it is so much simpler) Just get this cable and it is one less thing to have go bad or give you problems
__________________
BCD996XT Pro-197 Pro-106 Pro-2096 BC780XLT
Western Kentucky Audio Feed
Reply With Quote
  #828 (permalink)  
Old 02-27-2012, 8:26 PM
ProScan's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ontario, Calif.
Posts: 1,211
Default

Quote:
Originally Posted by SHAKEY View Post
Well,
If I need a NULL modem adapt then that is the problem. I guess I missed that somewhere.
So to make sure I understand, I need the serial to USB then the null modem also.
You need a serial to USB converter if your computer does not have a RS-232 serial port.

Quote:
Do you still need the null modem if you use the uniden USB1 cable?
No. Null modem adapters needed for rear port only. The Uniden USB1 cable is for the front port.
Do you have a USB1 cable? Use that.

Quote:
And I didn't need (or don't need) the null modem for the 780xlt?
That's correct.

Quote:
Thanks again
jb
Reply With Quote
  #829 (permalink)  
Old 02-27-2012, 8:56 PM
Member
   
Join Date: Dec 2002
Location: FREDERICK, MD
Posts: 29
Default

The front port with the cable that came with it connected to the USB to serial cable works!
Thanks for your help.
Jb
Reply With Quote
Sponsored links
  #830 (permalink)  
Old 02-27-2012, 9:01 PM
ProScan's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ontario, Calif.
Posts: 1,211
Default

Quote:
Originally Posted by SHAKEY View Post
The front port with the cable that came with it connected to the USB to serial cable works!
Thanks for your help.
Jb
Not a problem. Good to hear.
Reply With Quote
  #831 (permalink)  
Old 03-25-2012, 6:31 AM
schs448's Avatar
Member
   
Join Date: May 2004
Posts: 4
Default

I am running Proscan successfully on my Aspire One netbook
My only issue is the inability to view and use the buttons at the bottom of each window - no matter what I seem to do the bottom of each window is clipped
Anyone have a workaround for this?
Reply With Quote
  #832 (permalink)  
Old 03-25-2012, 6:56 AM
Wiki Admin Emeritus
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jul 2002
Location: Bowie, Md.
Posts: 17,716
Default

Change your screen resolution? Mike
__________________
links editor, Utility Monitoring Central
HF Forum moderator, RadioReference
Friends don't let friends buy Scancat Lite Plus!
Reply With Quote
  #833 (permalink)  
Old 03-26-2012, 7:25 AM
schs448's Avatar
Member
   
Join Date: May 2004
Posts: 4
Default

Thanks - Tried that, but even at max resolution it doesn't help
Reply With Quote
  #834 (permalink)  
Old 03-26-2012, 8:12 AM
mike_s104's Avatar
Member
   
Join Date: Aug 2004
Location: Berkeley Co. WV/ Loudoun Co. VA
Posts: 4,294
Default

Quote:
Originally Posted by schs448 View Post
Thanks - Tried that, but even at max resolution it doesn't help
You stated you are using it on a
"netbook". What make, model and screen size is it? If it has an output for a TV or monitor, have you tries either of those?

Sent from my ADR6400L using Tapatalk
Reply With Quote
  #835 (permalink)  
Old 03-26-2012, 1:25 PM
ak4fn's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Nov 2011
Location: Fredonia, KY
Posts: 107
Default

Quote:
Originally Posted by schs448 View Post
I am running Proscan successfully on my Aspire One netbook
My only issue is the inability to view and use the buttons at the bottom of each window - no matter what I seem to do the bottom of each window is clipped
Anyone have a workaround for this?
I use a program called AutoHotKey and use this script that allows you to "grab" the window and move it, by holding down "ALT key" and your "left mouse button" anywhere on the window you want to move, so you would be able to move proscan and be able to see all the buttons.
__________________
BCD996XT Pro-197 Pro-106 Pro-2096 BC780XLT
Western Kentucky Audio Feed
Reply With Quote
Sponsored links
  #836 (permalink)  
Old 03-26-2012, 2:51 PM
mancow's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Feb 2003
Location: N.E. Kansas
Posts: 4,571
Default

I have one of those, you have to auto hide the toolbar.



Quote:
Originally Posted by ka3jjz View Post
Change your screen resolution? Mike
Reply With Quote
  #837 (permalink)  
Old 03-27-2012, 6:40 AM
schs448's Avatar
Member
   
Join Date: May 2004
Posts: 4
Default

Thanks - will give those tips a try
Reply With Quote
  #838 (permalink)  
Old 04-16-2012, 12:30 PM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Aug 2011
Location: EN10
Posts: 29
Default

Quote:
Originally Posted by kruser View Post
I think that's it, the OP said he had a "gender" changer but no mention of a NULL modem adapter.
Huh. Do I need a null modem cable for my BC796D as well?
Reply With Quote
  #839 (permalink)  
Old 04-16-2012, 7:11 PM
ProScan's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ontario, Calif.
Posts: 1,211
Default

Quote:
Originally Posted by kd0fqx View Post
Huh. Do I need a null modem cable for my BC796D as well?
Negative. It's only needed with the DMA's rear port so the port can connect to a GPS device.
Reply With Quote
  #840 (permalink)  
Old 04-16-2012, 8:32 PM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Aug 2011
Location: EN10
Posts: 29
Default

Quote:
Originally Posted by ProScan View Post
Negative. It's only needed with the DMA's rear port so the port can connect to a GPS device.
Sweet. I'll just order a gender changer then.
Reply With Quote
Reply

Tags
bc785d with proscan 6.6

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 4:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions