RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Computer Aided Monitoring and Programming > Software Defined Radio


Software Defined Radio - A forum for general discussion of software defined radio (SDR) receiver equipment.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 12-06-2018, 8:41 AM
dave3825's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Feb 2003
Location: United States
Posts: 2,158
Default Op25 Boatbod sample rate question

Op25 is working fine on the system and audio sounds great. However, I did notice an error in start up after launching,

./rx.py --args 'rtl' -f 852.7375e6 -g 65 -o 17e3 -N 'LNA:35' -V -T suff_site_4_800.tsv -2 -U -l http:127.0.0.1:8080

The error,
supported sample rates 250000-2560000 step 24000
Invalid sample rate: 320000 Hz


I looked thru the readme and it says
-S SAMPLE_RATE, --sample-rate=SAMPLE_RATE
source samp rate

I do not have -S in my line. Does it default to 320000? Do I need to worry about it? I am using a nooelec smart

Thanks
__________________
DMR436HP Br330T Pro 93 Pro 95
Arc330Pro ProScan Freescan BCDX36HP Easy Manual Id Tracker

Last edited by dave3825; 12-06-2018 at 10:13 AM..
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 12-06-2018, 12:17 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Mar 2007
Location: Talbot Co, MD
Posts: 1,264
Default

Quote:
Originally Posted by dave3825 View Post
Op25 is working fine on the system and audio sounds great. However, I did notice an error in start up after launching,

./rx.py --args 'rtl' -f 852.7375e6 -g 65 -o 17e3 -N 'LNA:35' -V -T suff_site_4_800.tsv -2 -U -l http:127.0.0.1:8080

The error,
supported sample rates 250000-2560000 step 24000
Invalid sample rate: 320000 Hz


I looked thru the readme and it says
-S SAMPLE_RATE, --sample-rate=SAMPLE_RATE
source samp rate

I do not have -S in my line. Does it default to 320000? Do I need to worry about it? I am using a nooelec smart

Thanks
The default does appear to be 320,000 if the -S parameter is missing. Valid sample rates are usually multiples of 9600. I can tweak the default so it's valid, not that it'll change much other than make the error go away.

Thanks for the heads up.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions