RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Software > Streaming / Broadcasting / Audio Recording

Streaming / Broadcasting / Audio Recording Interested in putting your scanner online for others to hear? Want to listen to other radios on the internet. This forum is here for you to discuss these topics related to streaming scanners online.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 03-08-2012, 9:20 PM
medic2078's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Apr 2006
Location: Dorothy, New Jersey
Posts: 3
Default New Live Feed problems

Just started my Live Feed. I'm running ScannerCast with my BC895XLT. I'm pretty sure I followed all the instructions (Radio Shack cables hooked to the front of my scanner to the port marked "Line", then plugged into the "Line In" jack on my sound card. ScannerCast connected with Radio Reference, but I'm getting no audio at all.

Any help is appreciated.
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 03-08-2012, 9:39 PM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,789
Default

Make sure you go into the mixer on the computer, right click the speaker icon in the tray by the clock and select Recording Devices and then check that the Line In is set to the default, generally the Mic input is set to default.

If your computer soundcard truly has Line In it would be a Blue jack, the Mic is the Pink/Red jack. Try moving the audio cable from Line to Mic just to see if you get audio if you can't get the mixer to cooperate as a troubleshooting step.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 03-08-2012, 10:07 PM
medic2078's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Apr 2006
Location: Dorothy, New Jersey
Posts: 3
Default

Thanks Kb! It seems to be working okay. I did switch to the mic port and still couldn't hear it. Then I read that you can't use the streaming computer to listen to the feed. I accessed another computer & sure enough, there was the feed! I'll play with it more tomorrow & try the "line in" port again
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 2:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions