RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Computer Aided Monitoring and Programming > Streaming / Broadcasting / Audio Recording


Streaming / Broadcasting / Audio Recording - Interested in putting your scanner online for others to hear? Want to listen to other radios on the internet. This forum is here for you to discuss these topics related to streaming scanners online.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #201 (permalink)  
Old 05-17-2018, 11:54 PM
davidVT's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Aug 2010
Location: Washington County,Vermont
Posts: 100
Default

Quote:
Originally Posted by DC31 View Post
Attached is a screen shot showing what you are looking for. This one is for a tone set of 322/338. Until TTD starts receiving audio with tone indications like this, it won’t decode. Perhaps you need to adjust your scanner volume or otherwise improve the audio.


I don't think the radio audio is reaching TTD. As a test, can you switch the radio to a weather channel and then see the TTD data scrolling start and stop when you turn the weather channel on and off?


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply With Quote
Sponsored links
  #202 (permalink)  
Old 07-03-2018, 10:42 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Mar 2016
Location: Missouri
Posts: 5
Default Audio not feeding to two tone detect

When I try to play a audio file from my computer it does not seem to pickup on Two tone detect.

Any Suggestions??


firefighter2254
Reply With Quote
  #203 (permalink)  
Old 07-04-2018, 3:30 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Feb 2011
Location: Massachusetts
Posts: 955
Default

Quote:
Originally Posted by firefighter2253 View Post
When I try to play a audio file from my computer it does not seem to pickup on Two tone detect.

Any Suggestions??


firefighter2254
You will need to describe your setup in more detail for us to be of much help. How are you “playing” audio on your computer and expecting TTD to hear it?
Reply With Quote
  #204 (permalink)  
Old 07-04-2018, 3:54 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: May 2012
Location: Grenada MS 38901
Posts: 84
Default

DC31 Thanks for the info I just saw this I will try this and let you know Thanks again fire701
Reply With Quote
  #205 (permalink)  
Old 07-05-2018, 9:37 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Mar 2016
Location: Missouri
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by DC31 View Post
You will need to describe your setup in more detail for us to be of much help. How are you “playing” audio on your computer and expecting TTD to hear it?
I have a radio that is plugged in to the audio jack. I have messed with the audio defaults but still nothing.
Reply With Quote
Sponsored links
  #206 (permalink)  
Old 07-06-2018, 4:22 AM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Feb 2011
Location: Massachusetts
Posts: 955
Default

Quote:
Originally Posted by firefighter2253 View Post
I have a radio that is plugged in to the audio jack. I have messed with the audio defaults but still nothing.
First, prove that audio is getting to your computer. Open the squelch or set the radio to the weather channel and see if you can get audio out of the computer speakers. You will need to cross this hurdle before anything else will work.
Reply With Quote
  #207 (permalink)  
Old 07-09-2018, 2:21 PM
Newbie
   
Join Date: Jul 2018
Posts: 1
Default Sound issues w/ v70

Hello! We purchased a Lenovo laptop running Windows 10 w/ a combo microphone/speaker jack. We have installed the plug to separate the two jacks so the computer is not using the internal webcam mic.

The mp3 files are extremely distorted and quiet. Any suggestions?
Reply With Quote
  #208 (permalink)  
Old 07-10-2018, 8:22 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Mar 2016
Location: Missouri
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by DC31 View Post
First, prove that audio is getting to your computer. Open the squelch or set the radio to the weather channel and see if you can get audio out of the computer speakers. You will need to cross this hurdle before anything else will work.
I opened the squelch and have little bits of audio but that is it
Reply With Quote
  #209 (permalink)  
Old 07-10-2018, 8:36 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Feb 2011
Location: Massachusetts
Posts: 955
Default

Quote:
Originally Posted by firefighter2253 View Post
I opened the squelch and have little bits of audio but that is it
Check all of your audio cable connections and your scanner volume.
Reply With Quote
  #210 (permalink)  
Old 07-11-2018, 7:43 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Mar 2016
Location: Missouri
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by DC31 View Post
Check all of your audio cable connections and your scanner volume.
The scanner is turned all the way up and the cable is brand new.
Reply With Quote
  #211 (permalink)  
Old 07-12-2018, 12:22 AM
davidVT's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Aug 2010
Location: Washington County,Vermont
Posts: 100
Default

Firefighter2253,
Can you set the radio to a weather channel with known good signal and test the connections with that first?


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply With Quote
  #212 (permalink)  
Old 07-13-2018, 5:43 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Mar 2016
Location: Missouri
Posts: 5
Default

after I figured out that it was my scanner I had to clean the antenna connector then it started to work again

Thanks for all of your help,
Firefighter2253
Reply With Quote
  #213 (permalink)  
Old 07-30-2018, 3:36 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: May 2011
Location: Winona, Minnesota
Posts: 347
Default Bindings

Afternoon Gang,

I am running into this issue... Sometimes TTD will open as it should, and other times this will pop-up.

Does anyone know how to workaround and or resolve this issue?

Thank you.
Attached Images
 
__________________
Ryan S. Olsen
Reply With Quote
  #214 (permalink)  
Old 08-06-2018, 6:37 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: May 2012
Location: Grenada MS 38901
Posts: 84
Default Having Trouble with my Two Tone Detect

Running Windows Xp on a Dell Computer

Sometimes it works but most of the time it does not I have attached screenshot of the program when it is receiving the tones but it will not start recording. It gets the two tones which are 650 and 607 but will not start recording. Any suggestions would be appreciated.
Attached Images
  
Reply With Quote
  #215 (permalink)  
Old 08-06-2018, 9:44 PM
davidVT's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Aug 2010
Location: Washington County,Vermont
Posts: 100
Default

This may be down the wrong path but...
Can you hear this on the pic speaker while being processed?
I ask because the squelch seems set very high. I am curious if the audio is breaking through..
The numbers on the terminal suggests it is but I thought I would ask.


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply With Quote
  #216 (permalink)  
Old 08-06-2018, 9:46 PM
davidVT's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Aug 2010
Location: Washington County,Vermont
Posts: 100
Default

Ryolsen8,
Any chance you are trying to run it a second time while it is running in the background?


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply With Quote
  #217 (permalink)  
Old 08-07-2018, 12:25 AM
Member
  Shack Photos
Shack photos
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Feb 2013
Location: Asheville NC
Posts: 107
Default

Quote:
Originally Posted by fire701 View Post
Running Windows Xp on a Dell Computer

Sometimes it works but most of the time it does not I have attached screenshot of the program when it is receiving the tones but it will not start recording. It gets the two tones which are 650 and 607 but will not start recording. Any suggestions would be appreciated.
To start try turning the scanner volume, mic/line in volume and in gain levels down, the audio spike seems really high
.
Second older dell sound cards are good to go bad. You can order a usb audio card for like 10 bucks and ttd loves them.

Third check your settings related to recording you didnt post any pictures of your settings pages...

But that's where I would start
Reply With Quote
  #218 (permalink)  
Old 08-08-2018, 9:08 PM
   
Join Date: Aug 2018
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by Coolant113 View Post
Okay so first time attempting to use two tone detect and I have no idea what's going on with the software. I downloaded the latest version and entered all the tones I want it to pick up. Not a minute after I was done doing that the software crashes. When I try to reopen it, the program goes "not responding" immediately. I am running the application from the folder that I downloaded it to, because it does not come with an installer. Which leads me to my next question, how do you install it properly? I am so confused and frustrated with it so I'm turning to the forum in a last ditch effort to figure it out before I abandon the software all together.

Thanks in advance!
I'm new at all of this but we had to change our email password and every thing seems to work but we get lots of DOS windows wanting to know if we want to overwrite ffmpeg.exe with every page. Not to sure what to do or not do. Didn't see any thing in the logs. Thanks
Dan
Reply With Quote
  #219 (permalink)  
Old 08-09-2018, 2:07 PM
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: May 2012
Location: Grenada MS 38901
Posts: 84
Default

DavidVP and Nated1992

Thanks for the help I changed to USB card and it worked that time. Will see how it does next time. Thanks
Reply With Quote
  #220 (permalink)  
Old 08-09-2018, 3:13 PM
Member
  Shack Photos
Shack photos
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Feb 2013
Location: Asheville NC
Posts: 107
Default

Quote:
Originally Posted by cpcp2525 View Post
I'm new at all of this but we had to change our email password and every thing seems to work but we get lots of DOS windows wanting to know if we want to overwrite ffmpeg.exe with every page. Not to sure what to do or not do. Didn't see any thing in the logs. Thanks
Dan
Can you post pictures and logs?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions