RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > U.S. Regional Radio Discussion Forums > Texas Radio Discussion Forum

Texas Radio Discussion Forum - Forum for discussing Radio Information in the State of Texas.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #61 (permalink)  
Old 05-09-2014, 5:59 PM
Banned for duplicate accounts
   
Join Date: Dec 2011
Posts: 121
Default

Quote:
Originally Posted by Russell View Post
Dallas Police operate on conventional repeaters which gives them some functionality you don't get with trunked systems. Dallas likes to talk simplex on the repeater outputs. That's where all this chatter occurs and there is a lot of it. You just have to be in the area to hear it. It gets very interesting at times.

Russell
Some departments I'm use to the dispatcher or sargent willl broadcast over the radio street perimeter on robbery or B&E calls.

Ohers use computer.


When it comes to MVA calls ,shooting or stabbing calls patient update is none over radio well more patient update is done on cell phone because of all the privacy act laws.You know if it is life threatening injuries or not but that is all.

When I was in Dalls I never hear patient update on MVA calls ,shooting or stabbing .

Also I never hear street perimeter on robbery or B&E calls.May be that done over computer or they just drive around the area looking for mad guy.

When came to active shooter or person with gun , I never hear Sargent say like other departments do not approach the area to I get there and back up.

You will hear when they have the guy and every thing is okay they will get on the radio and ask other units to down grade to code one.
Reply With Quote
Sponsored links
        
  #62 (permalink)  
Old 06-17-2014, 11:30 AM
Texas DB Admin
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Dec 2002
Location: Dallas Texas
Posts: 1,323
Default

Has Kennedale moved over, yet?
Reply With Quote
  #63 (permalink)  
Old 06-17-2014, 8:30 PM
Member
   
Join Date: Aug 2002
Location: Ft Worth, TX
Posts: 57
Default

See posts 53-55 earlier in this thread for Kennedale info.

Eric
Reply With Quote
  #64 (permalink)  
Old 06-18-2014, 10:32 AM
Ensnared's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jan 2004
Location: Waco, Texas
Posts: 2,130
Default

After seeing all of the "E" designators, I am starting to think Ft. Worth needs to give their officers CPZ for their pervasive paranoia. The number of encrypted channels is just ridiculous. The rest of the system is looking very nice. Thanks to the persons involved in submitting all of this information.

Onward through the fog.
__________________
“What can be asserted without proof can be dismissed without proof.” Christopher Hitchens.
Reply With Quote
  #65 (permalink)  
Old 06-18-2014, 1:29 PM
Texas DB Admin
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Dec 2002
Location: Dallas Texas
Posts: 1,323
Default

Quote:
Originally Posted by Eric61 View Post
See posts 53-55 earlier in this thread for Kennedale info.

Eric
Thanks Eric. My brain is full - i missed those. -Russell
Reply With Quote
Sponsored links
        
  #66 (permalink)  
Old 06-24-2014, 9:38 PM
fwfdengine2's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jul 2009
Location: Minnesota, United States
Posts: 314
Default

Anyone planning on doing a FWFD feed on the new system? Someone had one up for day but took it down right away
__________________
- BCD536HP - BCD396XT - BCD436HP -
Reply With Quote
  #67 (permalink)  
Old 06-25-2014, 8:48 AM
Member
   
Join Date: Apr 2008
Location: Ponder Tx
Posts: 138
Default

Give me some time to get moved out north. I do have good reception in my truck. My dad will be putting up a tower, I'll add onto it and try to get a feed going. It's funny that moving out into Denton Co, in Ponder, I have Great decode. But in north Fort Worth, it's horrible.
__________________
jasday
PRO 106-BC246T-BC996XT
Fort Worth Texas
Reply With Quote
  #68 (permalink)  
Old 06-27-2014, 9:29 AM
Member
   
Join Date: Dec 2002
Posts: 1
Default

While using my Homepatrol-1 I can typically pick up the new Fort Worth fire traffic but sometimes it just all goes quiet, no dispatcher, nothing. I am in sw Fort Worth just south of TCU and I have seen discussions of some locations having difficulties locking on to one of the transmitters when in between two. Does this seem like a probable cause for the silence? Does anyone know if the new Uniden scanners would receive the traffic more consistently given the same antenna, cables etc.? I apologize in advance if there was a better place to post this question. Thanks.

Jim
Reply With Quote
  #69 (permalink)  
Old 06-30-2014, 2:29 PM
Member
   
Join Date: Apr 2008
Location: Ponder Tx
Posts: 138
Default

Has anyone noticed an improvement in the FWRRS Layer 2? I was driving to work this morning and noticed FWFD was receiving perfectly fine with no issues.
__________________
jasday
PRO 106-BC246T-BC996XT
Fort Worth Texas
Reply With Quote
Sponsored links
                 
  #70 (permalink)  
Old 07-05-2014, 5:00 PM
BenScan's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: May 2001
Posts: 317
Default

No, actually, I'm having to re-position my yagi. Maybe they tweaked something.
Reply With Quote
  #71 (permalink)  
Old 11-21-2014, 6:59 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Feb 2008
Location: Fort Worth, TX
Posts: 5
Default Forest hill

Has Forest Hill, TX moved over, yet? If so dose someone know there numbers?
Thank you
Reply With Quote
  #72 (permalink)  
Old 12-07-2014, 7:07 PM
Member
   
Join Date: Aug 2002
Location: Ft Worth, TX
Posts: 57
Default

I believe they are using even numbered TG's between 6086 and 6146 with fire at the low end of this range and PD Primary on 6118, PD Talk 8 on 6146 and COPS on 6138
Reply With Quote
  #73 (permalink)  
Old 02-17-2015, 10:17 AM
Texas DB Admin
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Dec 2002
Location: Dallas Texas
Posts: 1,323
Default

Grand Prairie Site is up (1-7).
Reply With Quote
  #74 (permalink)  
Old 02-17-2015, 10:34 AM
Mentor
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: May 2004
Location: Dallas, TX
Posts: 3,463
Default

Quote:
Originally Posted by Russell View Post
Grand Prairie Site is up (1-7).
Thanks Russell

I'll add it to my 436 & 536, and set for ID search.
__________________
Steve
BCD536HP-BCD436HP-BCD325P2--Home Patrol 2(E)-Home Patrol 1(E)-BCD396XT(2)-PSR500-BCD396T-BCD996T-BC780XLT
Reply With Quote
  #75 (permalink)  
Old 02-17-2015, 10:46 AM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2002
Location: Wichita Falls, TX
Posts: 4,691
Default

Interesting. The database shows the control channel is 858.7375. GP isn't licensed for that but Dallas is.
__________________
Tom
Reply With Quote
Sponsored links
                 
  #76 (permalink)  
Old 02-17-2015, 3:39 PM
Texas DB Admin
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
 
Join Date: Dec 2002
Location: Dallas Texas
Posts: 1,323
Default

Quote:
Originally Posted by nd5y View Post
Interesting. The database shows the control channel is 858.7375. GP isn't licensed for that but Dallas is.
Typo is fixed.
Reply With Quote
  #77 (permalink)  
Old 02-17-2015, 3:57 PM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2002
Location: Wichita Falls, TX
Posts: 4,691
Default

Quote:
Originally Posted by Russell View Post
Typo is fixed.
I didn't realize it was a typo. I thought maybe something else was going on.
__________________
Tom
Reply With Quote
  #78 (permalink)  
Old 02-18-2015, 7:20 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Feb 2008
Location: Fort Worth, TX
Posts: 5
Default Forest Hill

I have a GRE PSR-500 and live in Forest Hill, TX. When I try to pickup Forest Hill or FW FD they ether don't come in or the come grabble. What I did not know is it the scanner just wont pick the up good or is it something else? I programed with yells info. I did not know if the Uniden Bearcat BCD436HP would work any better just wanted to make sure it would be worth it before spending that kind of money if it wont be any better. Any help would be helpful and thank you for all the help.
Reply With Quote
  #79 (permalink)  
Old 02-21-2015, 1:26 AM
DFD1994's Avatar
Member
   
Join Date: Dec 2012
Location: DFW Metroplex
Posts: 21
Default

Has anyone been able to pickup TCU PD in all the migration? I was told by a few people that they had not followed FWPD to the encryption side of things but all the database info I have seen still has them on the old system.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #80 (permalink)  
Old 02-21-2015, 7:13 AM
BenScan's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: May 2001
Posts: 317
Default

Yes. Check out 6824 on Fort Worth Regional Radio System Trunking System, Tarrant, Johnson Counties, Texas - Scanner Frequencies. The old analog system is off. I think almost everyone who was on that, is now on the digital system.

Quote:
Originally Posted by DFD1994 View Post
Has anyone been able to pickup TCU PD in all the migration? I was told by a few people that they had not followed FWPD to the encryption side of things but all the database info I have seen still has them on the old system.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 7:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions