RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > U.S. Regional Radio Discussion Forums > Texas Radio Discussion Forum


Texas Radio Discussion Forum - Forum for discussing Radio Information in the State of Texas.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21 (permalink)  
Old 11-23-2018, 10:35 PM
hiegtx's Avatar
Mentor
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: May 2004
Location: Dallas, TX
Posts: 5,529
Default

On the new P25 SETRRS system, it appears that the 'new', digital, talkgroups were derived by dividing the corresponding TGID on the old Type II SETRRS system by 16.
__________________
Steve
SDS100-436HP (2)-536HP-TRX-1-325P2-among others
Reply With Quote
Sponsored links
  #22 (permalink)  
Old 12-01-2018, 5:27 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 64
Default

Little late to the party here, but I saw someone mention P25 on the Silsbee site didn't sound to good on their BCD436HP. Mine is loud, clear and crisp sounding fwiw.
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old 12-01-2018, 6:04 PM
Member
   
Join Date: Aug 2013
Posts: 11
Default

Are you in Silsbee? My closet tower is the Bragg Tower and I've had some issues with that particular site on my 436....
As for the P25 traffic, it's the same problem found in almost all simulcast systems....loss of audio, garbled transmissions, missed communications. I have the same issue with the old 651
Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old 12-01-2018, 6:09 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 64
Default

Quote:
Originally Posted by MaxxFire3 View Post
Are you in Silsbee? My closet tower is the Bragg Tower and I've had some issues with that particular site on my 436....
As for the P25 traffic, it's the same problem found in almost all simulcast systems....loss of audio, garbled transmissions, missed communications. I have the same issue with the old 651
Ahh gotcha... I'm in Lumberton. I've been out of consistently scanning since the beginning of the year as I moved and had aquired about 100 AA Eneloop batteries over the years and lost them all during the move. Never turned up.

When I checked out the site today it was exciting to see P25 within range. So I decided to use some of those expensive alkalines laying around.

Nice to see another local enthusiast!
Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old 12-01-2018, 6:30 PM
Member
   
Join Date: Dec 2012
Posts: 513
Default

Iím north of Kountze, and there is multiple sites you should be scanning, there is a Silsbee, Sour Lake, which is new, and a Beaumont along with the Bragg. that mine scans through


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Uniden SDS100
Uniden Home Patrol-2's W/ Extreme Upgrade
Reply With Quote
Sponsored links
  #26 (permalink)  
Old 12-01-2018, 6:35 PM
Member
   
Join Date: Dec 2012
Posts: 513
Default

I donít know about other scanners but my sds100 picks up the new P25 system a lot better than the older system. And Beaumont PD is always clear. My HP2 does really well also at home


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Uniden SDS100
Uniden Home Patrol-2's W/ Extreme Upgrade
Reply With Quote
  #27 (permalink)  
Old 12-01-2018, 7:26 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 64
Default

Quote:
Originally Posted by TxScanner View Post
I don’t know about other scanners but my sds100 picks up the new P25 system a lot better than the older system. And Beaumont PD is always clear. My HP2 does really well also at home


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Is the new Sour Lake site the 700mhz freqs linked earlier in this thread? If so, I'll just manually create that site in Sentinel and add freqs as they aren't listed in the DB yet?

I've never been able to pick up the Bragg site from Lumberton. Always keep it turned off.

Thanks for the info. ��

Last edited by giant22000; 12-01-2018 at 7:31 PM..
Reply With Quote
  #28 (permalink)  
Old 12-01-2018, 7:31 PM
Member
   
Join Date: Dec 2012
Posts: 513
Default

Yeah itís in the DB, and before that new site, when I went to Beaumont it didnít pick us Hardin County at all, now it picks up great and shows Sour Lake as site and Beaumont sometimes


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Uniden SDS100
Uniden Home Patrol-2's W/ Extreme Upgrade
Reply With Quote
  #29 (permalink)  
Old 12-01-2018, 7:35 PM
Member
   
Join Date: Dec 2012
Posts: 513
Default

If you go to DB, and add the new P25 System, sour lake is one of the sites. Bragg is mostly for Kountze Fire, and older system I think, not Digital, I think


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Uniden SDS100
Uniden Home Patrol-2's W/ Extreme Upgrade
Reply With Quote
  #30 (permalink)  
Old 12-01-2018, 10:36 PM
Member
   
Join Date: Dec 2012
Posts: 513
Default

Quote:
Originally Posted by giant22000 View Post
Is the new Sour Lake site the 700mhz freqs linked earlier in this thread? If so, I'll just manually create that site in Sentinel and add freqs as they aren't listed in the DB yet?

I've never been able to pick up the Bragg site from Lumberton. Always keep it turned off.

Thanks for the info.
Yes, sour lake is the new 700mhz frreqs


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Uniden SDS100
Uniden Home Patrol-2's W/ Extreme Upgrade
Reply With Quote
  #31 (permalink)  
Old 12-06-2018, 10:53 PM
Member
   
Join Date: Aug 2013
Posts: 11
Default

The last time I checked the Hardin County 700 frequencies there was no control chann
el activity
Reply With Quote
  #32 (permalink)  
Old 12-06-2018, 11:47 PM
Member
   
Join Date: Dec 2012
Posts: 513
Default

Ive had my sds100 updated since the new system got updated, ive the new Sour Lake and Beaumont sites on it too, and before when i went to Beaumont, i never picked up Hardin County, now i pick it up great it when they come on, ive seen it using the sour lake and Beaumont sites. So far i have the sheriff dispatch, sheriff ch.2, sheriff tac 1 and 2, Silsbee pd 1 and Tac 1, Lumberton PD ch.2 and Acadian EMS Dispatch on the new system. It’s setup scanning with I’d search, so if anything comes up thats not programmed, it comes up as “unknown” and shows the TGID. Then i update my scanner with sentinel
__________________
Uniden SDS100
Uniden Home Patrol-2's W/ Extreme Upgrade
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions