• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

2096 Display Problem

Status
Not open for further replies.

tonya

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 22, 2003
Messages
479
Location
Bratenahl Ohio
Hi everyone hope all hyad a nice holiday! I have a 2096 a couple of years old. I'm having a problem with the display. All I'm getting atr about 11 horizontal lines on the display. Everything else works. Any ideas or do I need to have RS repair?
 

iMONITOR

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 20, 2006
Messages
6,650
Location
MACOMB, MI.
If you're handy with electronics, check the ribbon cable from the display, where it plugs into the main board.
 

APTN

Member
Premium Subscriber
Joined
Apr 18, 2008
Messages
255
Location
Tennessee
Display

If you're handy with electronics, check the ribbon cable from the display, where it plugs into the main board.
You may also try bringing in it for repair or exchange. This is a known issue with the Pro 2096.
 

hamflying

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 24, 2009
Messages
19
Location
Kalamazoo MI
I had the same problem. What I did was open up the case and looked for the ribbon cable that goes between the main board and the front. I trimmed off the very slight end of the ribbon cable and relocked the cable down to the main board. That has cured by problem and now it's been 1 year so far. Good luck.

Warning: Taking this action is no warranty expressed by me or any other amateurs.
 

W9NES

Member
Joined
Sep 21, 2004
Messages
1,794
Location
Indianapolis,Indiana
I had the same problem with my Pro-2096 and sent it to Radios Shack Repair.They did a great job and Idid get a 1 year warranty with the repair.*Note the Radio Shack Pro-96 handheld also has the same problem*
 

tonya

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 22, 2003
Messages
479
Location
Bratenahl Ohio
2096 Display Update

First thanks to everyones for there help. This radio has only been used in my car. When I took it out and hooked it up to a 110 volt outlet inside everything worked fine at least for the last hour. I'm thinking now for what ever reason it was not getting enough juice from the 12 volt. Any thoughts?
 
Status
Not open for further replies.
Top