• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

BCDx36HP Friday Firmware

Status
Not open for further replies.

UPMan

Uniden Representative
Premium Subscriber
Joined
Apr 19, 2004
Messages
13,287
Location
Arlington, TX
#1
Well, a surprise present from the engineers. V1.11.17:

1. Stabilization of the data decoding in all trunking DMR
2. Fixed minor issues

We hope that this also resolves the bogus TGID issue.

http://info.uniden.com/twiki/pub/PartnerWeb/BCD536HPBeta/BCDx36HP_V1_11_17.zip


If you know how to manually update firmware and want to try it out, do so using the above. If you do not know how to do a manual firmware update, I recommend you wait until it is officially released.
 

IAmSixNine

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
1,435
Location
Dallas, TX
#2
Oh i greatly needed this after not getting an update last week.
I love that new firmware high i get on Fridays.

Thank you UPMan and the engineering team.
 

garys

Member
Premium Subscriber
Joined
Jun 13, 2002
Messages
4,556
Location
Eastern MA
#3
Downloaded, unzipped, installed in the 436HP. No problems. I'll get to the 536HP this afternoon.

Thanks.
 

Jay911

Member
Premium Subscriber
Joined
Feb 15, 2002
Messages
9,114
Location
Bragg Creek, Alberta
#7
I can't get this to install!!11

(the fact that I'm at my desk in my office and my scanners are in my truck and at my home has no bearing on anything, really)
 

AlphaFive

Member
Premium Subscriber
Joined
Apr 3, 2011
Messages
801
Location
Asheville, North Carolina
#10
download

Well, I finally installed the firmware update. I probably took an hour or so for me to remember the proper steps. In the end it was my fault for missing a dropdown to click on, but I never gave up, took some breaks to vent, but never gave up. To all those at Uniden that I mumbled vile things about, you have my apologies. Haaaa, Thanks, I think.
 

jdolina

Member
Premium Subscriber
Joined
Jul 4, 2006
Messages
404
Location
Lorain Ohio
#15
Thanks. The new firmware seems to be working fine. I have not experienced the issue with a multicast P25 going silent after a dmr transmission. I am still confused if I do a quick search of one frequency a P25 control channel should I not see some control channel P25 information? I do not although on a DMR channel I see color code etc.
 
Joined
Feb 11, 2005
Messages
620
Location
Maryville, Tennessee
#17
I have reported this in earlier beta releases and I am still seeing the same behavior in this release. It isn't a huge bug but it is something to look at.

NOTE: I am only seeing this with DMR systems... P25 and other systems with Sites are not affected.

I have a DMR One Freq System set up for my local DMR HAM repeaters as follows:

FQK 10 = DMR
SQK 01 = VolNet DMR
DQK 01 = Site 1 Sevierville
DQK 02 = Site 2 Knoxville
DQK 11 = 15 Talkgroups (shared between both repeaters)
ID Search Mode is ON

When I have all the above QKs on, I see it operating normally. It alternates between the 2 Sites in ID Search Mode as expected. When either repeater is keyed, it stops on the correct TG and works as expected.

If I turn OFF either one of the Sites, I then see just the other Site that is enabled in ID search mode, which is what I would expect. If the repeater in this active Site is keyed, it stops on the correct TG and works as expected.

If I then hold on ANY of the TGs (by pressing CHAN and scrolling to one of the TGs), I see the Site display (just above the TG name I am holding on) still alternating between both Sites... even though one of the Site DQKs is OFF.

I thought it might just be a display issue so I ran one last test. While still holding on the TG, with 1 of the Sites disabled, I keyed the repeater of the disabled Site and immediately heard audio on the held TG... even though the Site was disabled.

Note: This also happens when in ID Scan mode. It also is the same on a CON system with more than 1 site.

Anyone else seeing this?
 

eaf1956

Member
Premium Subscriber
Joined
May 11, 2007
Messages
2,684
Location
Evansville, IN
#19
I can't get this to install!!11

(the fact that I'm at my desk in my office and my scanners are in my truck and at my home has no bearing on anything, really)
IS that similar to I can't get my scanner to turn on!

(The fact that the power is out has no bearing on this!)
 
Status
Not open for further replies.
Top