• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Channel following

Status
Not open for further replies.
Joined
Sep 2, 2002
Messages
156
Location
Venice, Calif
#1
It has been a couple of years since I have used Trunker and if I remember correctly it had the ability to change to a different active channel by using the Up or Down keys.
Does Unitrunker have this ability. I can't seem to find it if it does ?
With Find option, I can use the Up or Down key to change the display
but the voice traffic is not followed.

Clark
 
Joined
Dec 19, 2002
Messages
308
#2
Hi Clark. Following voice traffic using UniTrunker is native and automatic in the program.

If you assign your talkgroup priorities correctly then it is fairly easy to have the program track your favorites and even hold on an interesting voice conversation using F8.

Are the channels/frequencies turning "green" at all? This is a good indicator if you have UT set to track talkgroups and command a voice scanner.
 
Joined
Sep 2, 2002
Messages
156
Location
Venice, Calif
#3
Channel Following

Unitrunker works just as it should with no problems. I have been using it for a couple of years. I guess I didn't explain the problem (if it is a problem) correctly. I'm now installing Trunker (with XP) and using two Com ports and a slicer (which I had to find first).
With Trunker, I was thinking I had the ability to change (Temp)to an active TG by using the Up or Down arrow even if the priority was higher or lower.

Clark
 

wa8pyr

Technischer Guru
Moderator
Joined
Sep 22, 2002
Messages
4,244
Location
Ohio
#4
Clark said:
Unitrunker works just as it should with no problems. I have been using it for a couple of years. I guess I didn't explain the problem (if it is a problem) correctly. I'm now installing Trunker (with XP) and using two Com ports and a slicer (which I had to find first).
With Trunker, I was thinking I had the ability to change (Temp)to an active TG by using the Up or Down arrow even if the priority was higher or lower.
Clark;

Unfortunately that feature is not included in Unitrunker at the moment. I'd like to see a similar feature for UT myself....
 
Joined
Feb 24, 2001
Messages
65,126
Location
Virginia
#5
Clark said:
With Trunker, I was thinking I had the ability to change (Temp)to an active TG by using the Up or Down arrow even if the priority was higher or lower.
You can. From the trunker documentation:
trdoc.htm said:
Enter a hold mode for the currently scanned conversation. This could be either a Group call, Multi-Group Patch call, a call involving a pair of Individuals, or a single-individual, depending on the current display at the time the 'h' key is used, regardless of its priority or digital status. Hitting 'h' while holding will return to search mode('h' key.) You can also enter hold mode with the "up arrow" or "down arrow" keys. In this case, the call immediately above or below the current call will be selected for hold mode. Repeatedly hitting up arrow or down arrow will move the 'hold' from active call to active call, so you can have more control over which calls you hear.
 

campd715

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 27, 2002
Messages
89
Location
Southeastern Connecticut
#6
Clark,

You are correct. UNITRUNKER has the hold feature (F8 KEY) however,TRUNKER took that ability a step further by having the ability to quickly change to and continue to hold another active T/G (regardless of priority settings) by using the up & down arrow keys. I used that feature all the time.

I have previously asked for this feature to be implemented into UNITRUNKER as it is very helpful in identifying some of those elusive RID's that always seem to popup while another T/G is active. By having the ability to quickly move to that unknown RID when another T/G is currently active greatly increases the ability to hear and identify said RID.

Dennis
 
Joined
Sep 2, 2002
Messages
156
Location
Venice, Calif
#7
Channel Following

I reinstalled Trunker and forgot how easy it is to edit. What a great program. It is a little more difficult to get it to run in XP but thanks to Scott Baldwin's very helpful tutorial it works perfectly.

And yes, the Up or Down keys work as I remembered. Too bad
Unitrunker doesn't have this feature.

Clark
 
Status
Not open for further replies.
Top