• To anyone looking to acquire commercial radio programming software:

    Please do not make requests for copies of radio programming software which is sold (or was sold) by the manufacturer for any monetary value. All requests will be deleted and a forum infraction issued. Making a request such as this is attempting to engage in software piracy and this forum cannot be involved or associated with this activity. The same goes for any private transaction via Private Message. Even if you attempt to engage in this activity in PM's we will still enforce the forum rules. Your PM's are not private and the administration has the right to read them if there's a hint to criminal activity.

    If you are having trouble legally obtaining software please state so. We do not want any hurt feelings when your vague post is mistaken for a free request. It is YOUR responsibility to properly word your request.

    To obtain Motorola software see the Sticky in the Motorola forum.

    The various other vendors often permit their dealers to sell the software online (i.e., Kenwood). Please use Google or some other search engine to find a dealer that sells the software. Typically each series or individual radio requires its own software package. Often the Kenwood software is less than $100 so don't be a cheapskate; just purchase it.

    For M/A Com/Harris/GE, etc: there are two software packages that program all current and past radios. One package is for conventional programming and the other for trunked programming. The trunked package is in upwards of $2,500. The conventional package is more reasonable though is still several hundred dollars. The benefit is you do not need multiple versions for each radio (unlike Motorola).

    This is a large and very visible forum. We cannot jeopardize the ability to provide the RadioReference services by allowing this activity to occur. Please respect this.
  • Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Driver Problems

Status
Not open for further replies.

andrewtv08

Member
Premium Subscriber
Joined
Feb 3, 2009
Messages
11
Location
NEWARK, OH
#1
Hey everyone.. I am having an extremely difficult time connecting to my radios. I have the mobile F5061 and the handheld F3161S. These both use the same driver and same program. I already had it set up at one time, it took me dozens of different tries, but I eventually got it to work on both radios without any problems. But the radios would only program if I had them plugged into specific COM ports, each radio worked with a different port. They never worked on my 64-bit OS, so I got them working on a 32-bit OS. Well the 32-bit OS computer was completely wiped clean so I had to reinstall everything. Now I cannot get a good configuration and nothing will work! I am running 32-bit OS of Vista (SP1) - that has not changed since the last time everything was working correctly. I installed the driver, but when I go into the device manager and look it up, it says that there is no driver for the cable. I've did the "auto find", "disk search", and manual search. When I install the driver from the disk, it says it's installed, but for some reason it will not attatch itself to work with the cable. IT IS THE SAME DRIVER & SAME CABLES that I already had working earlier. I even tried installing the XP driver but that didn't work either. I'm completely lost as to what to do next, so I thought maybe someone could help me out here before I try to contact my dealer for help.
 
Status
Not open for further replies.
Top