• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

DSDPlus over Local network and Internet

Status
Not open for further replies.
Joined
Mar 4, 2015
Messages
32
#1
Has anyone been able to set up DSDPLUS 2.18 correctly to connect to a copy of FMP on your local network or over the internet?

The changes.txt gives some info on how to do it. So far I have had no luck trying to connect DSDPLUS to my other PC running FMP on the local network, I've opened inbound and outbound ports.

The ultimate goal is to connect to another copy of FMP on the internet outside of my coverage area to extend coverage for DSDPLUS.

Thanks
 
Joined
Sep 13, 2005
Messages
381
#2
Interesting. I have not tried this. Question: Do you have to specify the IP address on both sides? Say DSD+ is listening on 192.168.1.200:20001 and FMP is sending from 192.168.1.45:20001 would each respective program have to specify the full ip and port of the other?
 

cg

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 13, 2000
Messages
2,948
Location
Connecticut
#3
I had successfully done it with a previous version but have not had a need to try it with the newer versions.

chris
 
Joined
Sep 19, 2002
Messages
5,198
Location
Toronto, Ontario
#4
Has anyone been able to set up DSDPLUS 2.18 correctly to connect to a copy of FMP on your local network or over the internet?

The changes.txt gives some info on how to do it. So far I have had no luck trying to connect DSDPLUS to my other PC running FMP on the local network, I've opened inbound and outbound ports.

The ultimate goal is to connect to another copy of FMP on the internet outside of my coverage area to extend coverage for DSDPLUS.

Thanks
If you're using 2.18, it would be FMP24, not FMP?

I just tried doing this with two laptops and DSD+ on one laptop connected to FMP24 running on the other laptop. I was able to monitor CC traffic, but there is no voice following because DSD+ uses the local file system to direct VC FMP24 to the voice channels. So it sort of works. There is probably a way around this (by running all programs from the same file folder)
 

gstrugs

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 18, 2013
Messages
13
#5
It works if you share the folder and start FMP24 from the other machine.

Sent from my SM-G920P using Tapatalk
 
Joined
Mar 4, 2015
Messages
32
#6
Yes I meant FMP24. Was there any other information you had to put into the DSDPLUS CC or VC Bat files? If it can only monitor the Control Channel and not follow the voice channels I guess it's something, but not exactly what I was after.
 
Joined
Sep 19, 2002
Messages
5,198
Location
Toronto, Ontario
#7
Yes I meant FMP24. Was there any other information you had to put into the DSDPLUS CC or VC Bat files?
I added the FMP24 PC's IP address and port number to the DSD+ command line: DSDPlus -i192.168.1.105:20001

If it can only monitor the Control Channel and not follow the voice channels I guess it's something, but not exactly what I was after.
As others have posted, it requires sharing the DSD+ folder on one PC and then on the other PC, run from that shared folder. I haven't tried it yet, so maybe someone else can explain it better.
 
Status
Not open for further replies.
Top