• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Durham Fire

Status
Not open for further replies.

MetalCarnage

Member
Joined
May 12, 2005
Messages
735
Location
Ajax Ontario
http://www.radioreference.com/apps/db/?sid=2396

Not sure whats going on here, but if someone in durham knows it would be great if you could fill me in.

I reloaded my programming i had back onto my BCD396T after updating the new firmware, now, when i scan the Durham fire (now in Search mode) instead of getting the names of the IDs i programmed in as per the database (same stuff i have been using for years) i get new ID's like 000-3, 000-7, 000-8, which obviously are not listed in the database.

Have i accidentally turned something on or off or is the durham system changed????
 

mciupa

DB Administrator
Moderator
Joined
Nov 5, 2002
Messages
6,804
Looks like Motorola Type I codes.
I would suspect you have inadvertantly programmed it as Type I rather than Type II.
 

MetalCarnage

Member
Joined
May 12, 2005
Messages
735
Location
Ajax Ontario
mciupa said:
Looks like Motorola Type I codes.
I would suspect you have inadvertantly programmed it as Type I rather than Type II.
Your knowledge is priceless, you saved me a lot of troubleshooting time, lol, Thanks

Dont know how i did it, because i was sure i just used freescan to copy the scanner then reload it straight back on, but somehow Durham Fire got put onto Type I standard instead of Type II...changed now and working like a charm

Thanks again for the help,

Darryl
 
Status
Not open for further replies.
Top