• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

FDNY DARS - Home Patrol - can’t hear ?

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 20, 2012
Messages
8
Location
NY
#1
We have two Uniden HomePatrol-II ‘s.

We are able to listen to FDNY 800 MHz DOITT trunked (6A-6D Plus OEM) but our unit can’t pick up the DARS system (400 MHz trunked - right) even though we have placed all the talkgroups into a Scan list. One for each Division plus the SOC talkgroups.

Any help, greatly appreciated.
 
Joined
Aug 20, 2012
Messages
8
Location
NY
#3
When there is an active incident on DIVISION, DARS and its ability to monitor and transmit out local Tactical radio traffic comes in crystal clear on Broadcastify. But on our Home Patrols — nadda ?
 

Danny37

Member
Premium Subscriber
Joined
Feb 23, 2013
Messages
1,033
Location
New York City
#4
Since it's a simulcast system you may be getting distortion from being dead set between 2 transmitter sites. Check here: https://www.radioreference.com/apps/db/?sid=5647 and see if you're between two sites.

I also had the same problem and the only thing that worked was using a poor antenna, kinda sucks since my homepatrol is dedicated to scanning the doitt system.
 
Joined
Feb 18, 2005
Messages
30
#5
Did you enter...
Base 482.000
Spacing 6.25
Offset 380
And all control channels programmed in correctly.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Joined
Feb 18, 2005
Messages
30
#6
I don’t own a HP-1/2, I forgot that you probably don’t need to program it yourself.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

ten13

Member
Premium Subscriber
Joined
Aug 13, 2009
Messages
304
Location
ten13
#7
Do you have the Services "Fire-Tac" selected, and "Fire-Talk" selected for those "6A," 6B", etc, channels?
 
Status
Not open for further replies.
Top