• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Ft Scott PD-Bourbon County SD DMR

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 27, 2015
Messages
51
Location
Vernon Co, Missouri
#1
I've been hearing Ft Scott PD and Bourbon Co SD on 151.490, it's a DMR channel with CC 7 and TG 440592, the analog channel is still active and broadcasts the same traffic as the DMR. I have not found any info on this and was just curious whether anyone else might know.
 
Joined
Aug 27, 2015
Messages
51
Location
Vernon Co, Missouri
#2
I found more information about Ft Scott's DMR frequencies, it appears they are setting up a DMR repeater, the new frequencies show the emission designater for narrow (11K) and DMR (7K), their frequencies they use now are also showing the same, not sure when it is complete, if they will be total DMR. The county I live in is planning on going digital in December or January, they have a DMR repeater set up, but have not switched over, haven't got everything set up yet.
 
Joined
Aug 30, 2013
Messages
8
Location
Fort Scott, Kansas
#3
I have been looking for a cheap radio that I can listen to Fort Scott. I cant find one that will let me enter the TG 440592. However the programming did have a place for the CC7 and the SL1. The radio was a Baofeng that was supposedly capable of Mototrbo.

THANKS
 
Joined
Aug 27, 2015
Messages
51
Location
Vernon Co, Missouri
#4
The radio I use is the TYT MD 380, it runs around $90-$95 on eBay, and the seller I've bought mine through include the software and cable. The seller I've bought mine from is "letsgetready", I've purchased several from them and never had any problems and they usually show up within a week.
 
Joined
Aug 27, 2015
Messages
51
Location
Vernon Co, Missouri
#6
The TYT MD 380 is a tier 2, it also does both timeslots, I have Ft Scott programmed in mine and they work very good, I'm located about 20 miles away, also if you found one cheaper that didn't come with software or cable, I have extra cables and software I would find a way to get to you, I'm over that way often.
 
Joined
Aug 27, 2015
Messages
51
Location
Vernon Co, Missouri
#11
I'm not able to send any contact info through a private message, I'm not sure if I'm what I'm doing wrong, but it keeps telling me it's unable to send messages to lawdawg5, if you want to try to send me something, I'll see if I can receive it, if not, we can figure out something else, it won't take long to set it up once we can get together.
 

W9BU

Lead Wiki Manager
Super Moderator
Joined
Jul 18, 2004
Messages
5,683
Location
Brownsburg, Indiana
#12
lawdawg5 only has 5 posts. He will have to make a few more quality posts before he will have PM privileges. He has posted his phone number and sheriff's department unit number in messages that are not visible to you, or anyone except moderators, due to his low post count.

I'm not a fan of forum users posting personal information like this in a public forum, so I'm not crazy about approving his posts. If lawdawg5 is agreeable, I can PM his phone number to TheBoz.
 
Joined
Aug 27, 2015
Messages
51
Location
Vernon Co, Missouri
#15
On the left side of the computer screen, go down to digital contacts and click on contact 1 and name it Ft Scott or whatever you want to name it, and then go over to the id number, which is 1, click on it an change it to 440592. Let me know when you get that done.
 
Status
Not open for further replies.
Top