• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

IMPD/IFD went silent for me

Status
Not open for further replies.

John_Howard

Member
Joined
Jan 4, 2014
Messages
2
About 7pm last night (01/03/14) I stopped hearing anything but faint clicking as my BCD396T scans and stops on a signal. The readout looks normal, like the reception is as it's always been, just -- no audio.

Did the system get reconfigured or is it just me not hearing anything?

Edit: Huh, removed batteries, put them back in, and audio has returned.
 
Last edited:

ecps92

Member
Joined
Jul 8, 2002
Messages
10,352
Location
Taxachusetts
Did you also try it on the WX Channel ??
Did you try it with an external speaker

Could be a couple of issues
a. Stuck External speaker jack
b. Audio drivers gone
c. Bad Antenna connection (altho you say it stops)
and this would just be the begining..

About 7pm last night (01/03/14) I stopped hearing anything but faint clicking as my BCD396T scans and stops on a signal. The readout looks normal, like the reception is as it's always been, just -- no audio.

Did the system get reconfigured or is it just me not hearing anything?

Edit: Huh, removed batteries, put them back in, and audio has returned.
 

Ronaldski

MI DB Admin
Database Admin
Joined
Aug 23, 2005
Messages
2,140
Location
Bay City MI
Has the speaker when it works or worked had some crackling, static to it? That has usually been the precursor to a speaker failure ive heard it and read that is common.
I strongly feel your speaker is on its last legs.

Plug in some earbuds or what you have into the headphones jack. If you hear audio which IMO you probably will as Ive seen others who brought their radios to me have had the same problem.
If you do hear something when the speaker isnt working, your speaker is shot. Its the one weak point on the T and even XT lines. Seen three brand new XT's speakers fail within a day or two!
See - RadioReference.com - Scanner Frequencies and Radio Frequency Reference

RadioReference.com - Scanner Frequencies and Radio Frequency Reference
 
Status
Not open for further replies.
Top