• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Meigs Co OH MARCS / Pro-197 Question

Status
Not open for further replies.

kd8omt

Member
Premium Subscriber
Joined
Oct 11, 2006
Messages
0
Location
Letart, WV
Hello Everyone, I have a RS Pro-197 with the latest firmware and I scan the sites in Meigs County Oh for MARCS. I have several talkgroups in the scanner and sometimes a talkgroup will come on the screen and no audio will come across. Then later on the same talkgroup will show up and audio will come across. Did I miss a setting somewhere or can someone tell me why the scanner does that.
 

RonnieUSA

Member
Joined
Aug 8, 2005
Messages
2,143
Location
Rowan County,KY (Morehead)
Hello Everyone, I have a RS Pro-197 with the latest firmware and I scan the sites in Meigs County Oh for MARCS. I have several talkgroups in the scanner and sometimes a talkgroup will come on the screen and no audio will come across. Then later on the same talkgroup will show up and audio will come across. Did I miss a setting somewhere or can someone tell me why the scanner does that.
Have You entered the rebanding info?
It has to be done with software.
Here is a screen shot of what it looks like.
 
Last edited:

kd8omt

Member
Premium Subscriber
Joined
Oct 11, 2006
Messages
0
Location
Letart, WV
Yes, I went and did that because a few weeks ago I lost all MARCS activity and that is what it was.
 

wa8pyr

Technischer Guru
Lead Database Admin
Joined
Sep 22, 2002
Messages
4,302
Location
Ohio
Hello Everyone, I have a RS Pro-197 with the latest firmware and I scan the sites in Meigs County Oh for MARCS. I have several talkgroups in the scanner and sometimes a talkgroup will come on the screen and no audio will come across. Then later on the same talkgroup will show up and audio will come across. Did I miss a setting somewhere or can someone tell me why the scanner does that.
Sometimes if a signal is marginal you won't get the audio as there isn't enough voice information available for the scanner to process. This is especially true when monitoring multiple tower sites some of which may be on the edge of your receiving range (it's particularly noticeable during inclement weather).
 

kd8omt

Member
Premium Subscriber
Joined
Oct 11, 2006
Messages
0
Location
Letart, WV
I only have 2 sites I monitor.... both are very close.

I went in through the software and deleted the system and re-added it and so far so good.
 
Status
Not open for further replies.
Top