• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Pi Config

Status
Not open for further replies.

Tim-Elyria

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 5, 2006
Messages
37
#1
I am having issues getting the Raspberry Pi to connect to broadcastify.

"Edit the /etc/darkice.cfg file to match your settings, including the sound card you are using, your feed server, mount, password, and description, then exit and save the file "

Do I need to enter feed id ? is that what is meant as description

Where do I find the password? in the scanner cast config I see 2 different passwords , neither of which matches the number of digits shown in scanner cast or on my feed technicals page.
 

Kingscup

Member
Premium Subscriber
Joined
Jun 1, 2006
Messages
394
#2
It has been awhile since I have set mine up but I believe the description is the name of your feed (i.e. Anytown Police or Generic County Fire).

The password should be the one from your technicals page. Just delete what is there and put that one in.
 

DC31

Member
Premium Subscriber
Joined
Feb 19, 2011
Messages
1,067
Location
Massachusetts
#3
And make sure that you drop the leading slash from the mount point. If you already have your feed running from another source, you need to shut that one down before you connect from the pi.

Server, port, mount point ,and password are the critical items.
 

Tim-Elyria

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 5, 2006
Messages
37
#4
I have tried the password displayed in the technical page and that don't seem to work , tried that password in scannercast and scannercast wont connect with that password.

I did drop the "/" from the mount point.

What is used as the "Login" or is it just the server and password that is important. I have tried the password all lower case and also mixed upper and lower as it is displayed on the technical page, still no connection .

Yes I had the scannercast feed stopped when trying to connect with the PI .
 

DC31

Member
Premium Subscriber
Joined
Feb 19, 2011
Messages
1,067
Location
Massachusetts
#5
I have tried the password displayed in the technical page and that don't seem to work , tried that password in scannercast and scannercast wont connect with that password.

I did drop the "/" from the mount point.

What is used as the "Login" or is it just the server and password that is important. I have tried the password all lower case and also mixed upper and lower as it is displayed on the technical page, still no connection .

Yes I had the scannercast feed stopped when trying to connect with the PI .
See this post:

http://forums.radioreference.com/st...ing/341733-need-help-rasp-pi.html#post2657209
 
Status
Not open for further replies.
Top