• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

pre-shack

Status
Not open for further replies.

R1VINCE

Member
Joined
Mar 14, 2008
Messages
369
Location
Fairfield, Ca.
i broke out the old digital camera and thought id take some pix with it to show my setup. This is what my desk looks like right now. Sorry for the mess. Im actually in the middle of building/planning my desk as i go along-checkin out pix of others set ups and gettin ideas so i can "homebrew" my station.
hope you guys like...
 

Attachments

xpawel15x

Member
Joined
Dec 14, 2005
Messages
795
I like the center loaded RS antennas mounted higher indoors. Nice shack, I like it.
 

SCPD

Member
Joined
Feb 24, 2001
Messages
65,126
Location
Virginia
Holy Cow we gots ourselves another gammer/scannist on the loose folks .....
Nice job on the antenna's, how well does that shack VHF/UHF antenna do indoors? Big LCD monitors sure are making nicer pics than us with CRT monitors - Very Nice Shack dude!
 
Joined
Feb 14, 2008
Messages
1,906
Wow. If that's your "pre"-shack I can't imagine how great the final shack will look! :eek:
 
Last edited:

R1VINCE

Member
Joined
Mar 14, 2008
Messages
369
Location
Fairfield, Ca.
MaxTracker said:
how well does that shack VHF/UHF antenna do indoors?

well, since its indoors, it does ok. I can pick up everything within a good 10-15 mile radius. For where its mounted and its so/so reputation, its not bad.

sjcscanner said:
Nice shack. What kind of scanner is the one farthest right on the top row?
thats a Pro92 w/ the light mod. One of my favs.

Homeboys-Scanna said:
Wow. If that's your "pre"-shack I can't image how great the final shack will look! :eek:
I call it my "pre-shack" because its just an old/cheap "L" shaped desk form Office Depot. If you look in the pix, you can see that the top teir is broken of on the right side from leaning on it. And you really cant tell but the desk sags in the middle-I have 2 1x4's screwd to the bottom to keep it from collapsing. Im making/planning a desk made of 2x4s and some 1/2inch ply so it will be "lean"proof. should be done in a month--ill have pix!

FYI-that IS the kitchen behind the big monitor----strategicaly placed to keep an eye on any activities that may be going on in there.MUHAHAHAHAHA!
 

HoooyaJohn

Member
Joined
Jul 3, 2006
Messages
114
Location
Up North
Antenna Question

R1VINCE said:
almost forgot..this is my indoor antenna farm

those are all RS antennas, btw.
What antenna is that one closest to the clock with the ground radials??
 

R1VINCE

Member
Joined
Mar 14, 2008
Messages
369
Location
Fairfield, Ca.
from my current position, i can pick up
Anheuser-Busch(MotoII) 7.4 miles, 5bars
Travis AFB(MotoIIDigi.) 15.2 miles, 5bars
Vacaville PD(MotoII) 17.4 miles, 2-4bars
and Sacramento PD(MotoII) 49.1 miles 0bars

radio:BCT15

Sacramento, i can only pick up at night when the sun goes down. I can hear them, but just barely. I usually end up going to a stream site to listen to them.
No EDACS to pick up from my location.

It works well enough for what it is.
im gonna try to mount it outside and see the differance

btw, all the coax that i have is RG58U-

Someone asked so i did----------i moved my antennas outdoors and did a little shuffling around to remove/measure/guesstimate some thing with the new desk im building--saw my radios and thought--THAT LOOKS COOL!

so i made a short video
hope you like...http://s289.photobucket.com/albums/ll234/r1vince/scanners/?action=view&current=nite004.flv
 
Last edited:

af5rn

Member
Joined
Apr 4, 2008
Messages
1,059
Location
N. Tex / S. Fla
R1VINCE said:
from my current position, i can pick up
Anheuser-Busch(MotoII) 7.4 miles, 5bars
Travis AFB(MotoIIDigi.) 15.2 miles, 5bars
Vacaville PD(MotoII) 17.4 miles, 2-4bars
Wow, you're right there in my old neighbourhood! I haven't been to Solano County in thirty years, but I spent the worst two years of my life there, lol. Better you than me! :lol:
 

firetaz834

Member
Joined
Dec 21, 2007
Messages
309
Location
Metro Area, MI
One suggestion that might help. I see you run 2 monitors (in addition to 2 keyboards). You might want to get a KVM switch, that way you could run only 1 keyboards, mouse and still run both your systems.

I run it on my home office setup. Though I had to run a second keyboard due to needing to be on seperate systems at the same time (but works great for switching monitors). Will be posting my pictures soon of my setup.

Other than the one suggestion great looking so far (love that sony flat screen.
 

R1VINCE

Member
Joined
Mar 14, 2008
Messages
369
Location
Fairfield, Ca.
Way ahaed of you on the KVM switch--

what you see is correct 2 monitors-2 keyboards-2 mouse-

what you dont actually see is 4 towers
1 can be seen to the left side- thats for gaming ONLY(you got me MaxTracker)
the Sony flat has 3 inputs --i use it primarily for gaming and ocassional scanner control---the small monitor i use for surfing and scanner control on any/all of the other 3 towers(1 is LINUX)
 
Status
Not open for further replies.
Top