• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Programming PRO-2067 to power-up on SCAN?

Status
Not open for further replies.
Joined
Feb 1, 2007
Messages
87
Location
Bellingham, WA USA
#1
Anyone know if there's a way to make a Radio Shack PRO-2067 power-up on scan - or at least the way it was when it was powered off. I have one in a vehicle and it drives me nuts when it powers back up on channel 000 each time. (I'm using Win99 to program it via a laptop.) Any help would be greatly appreciated.
 
Joined
Apr 4, 2004
Messages
949
Location
Slightly NE of the People's Republic of Firestone
#2
Anyone know if there's a way to make a Radio Shack PRO-2067 power-up on scan - or at least the way it was when it was powered off. I have one in a vehicle and it drives me nuts when it powers back up on channel 000 each time.
As far as *I* know that has been one of the `crosses one must bear' as part of owning a PRO-2067. Those of us who have them reflexively just push the SCAN button, muttering the occasional curse, and go on with our listening. {WAN GRIN!}

(I'm using Win99 to program it via a laptop.) Any help would be greatly appreciated.
WIN99!? Hmmmm... *I* use WIN92 to program *my* PRO-2067, and PRO-92s. While I *do* have an *old* copy of WIN99 floating around someplace on one of my computers I've never used it to program either of the PRO-2067/92 type scanners. Oh, well...
 
Joined
Jul 6, 2004
Messages
9
Location
Yucaipa, Ca
#5
I've got a Pro 2067 next to my bed because of the small footprint....good scanner and I've just gotten used to having to push the scan button when I first turn it on...but I know there's a way that it can be modded to start up in the scan mode, I remember seeing it.
Also lots of 2067 users put a weather channel in channel 1 (channel 1 locked out so it won't stop on it while scanning) to serve as a reminder to press scan when first turning on.
 
Joined
Dec 17, 2005
Messages
4,439
Location
Grand Lake St. Marys Ohio
#6
Good luck on your search, Ive seen other threads in the past posted on it but no fix. I have a couple of 2067s great scanners, that would be even greater if you didnt have to hit the scan button upon startup. Its been quite a while since I have searched for a work around fix for it. You may try the 2067 Yahoo.group or Mods DK maybe someone has come up with something on it. Best of luck, if you find something please let us know.
 

torontokris

Member
Premium Subscriber
Joined
Feb 22, 2008
Messages
1,625
Location
Toronto Canada
#8
I have seen a user post about his Pro-92 with some mods done to it that would "scan" when turned on... I think it was a mod that tells the mainboard that the scan button was pushed after a few seconds of being turned on.

Where the post was I dont remember (here or the yahoo group), if the info is true I cant confirm.
 
Joined
Jul 6, 2004
Messages
9
Location
Yucaipa, Ca
#9
Mod for 2067 Scan on Startup

Here's a copy of the mod for Scan on Startup...from a popular mod site.
Not a beginner's project...I'll just stick to pressing Scan on startup myself!
N6RDC
 

Attachments

Joined
Feb 1, 2007
Messages
87
Location
Bellingham, WA USA
#10
Thanks, everyone. The above mod seems a little too much for me to attempt. I can probably get used to hitting the scan button, or I may wire the scanner with an unswitched + ... and leave it on most of the time. (I have maintainance-style, floating, battery chargers on my vehicles so I wouldn't be worried about the battery drain.) Thanks again to all who replied!
 
Status
Not open for further replies.
Top