• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Programming the Pro 164

Status
Not open for further replies.

SCPD

Member
Joined
Feb 24, 2001
Messages
65,126
Location
Virginia
I have the Win97 software and the RadioShack cable and I cannot program it... Anyone else having trouble???
 

hcpholder

Member
Joined
Jul 24, 2003
Messages
538
Location
Chattanooga, TN
Programming Pro-97

Have you loaded the drivers for the cable? What about setting the COM port? What is the message you get from the software?
 

SCPD

Member
Joined
Feb 24, 2001
Messages
65,126
Location
Virginia
I program my 106 with the Win 500 using the same cable.

I have tried to program the 164 with the Win97 with no luck. I'm using COM port 4 (same as I use with the 106).
 

SCPD

Member
Joined
Feb 24, 2001
Messages
65,126
Location
Virginia
I get this on the radio when I hit "Upload to..."
Icorrect model!
Remove cable
 

N8IAA

Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
6,703
Location
Fortunately, GA
I get this on the radio when I hit "Upload to..."
Icorrect model!
Remove cable
Make sure that you have frequencies to upload to the scanner in the program.
Make sure that the com port is set to the proper port number under the configuration tab.
Then click on the 163/164 upload to scanner:)

Larry
 

mikey60

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 15, 2003
Messages
3,512
Location
Oakland County Michigan

KC5EIB

Member
Premium Subscriber
Joined
Mar 24, 2002
Messages
1,479
Location
Flower Mound, TX
I program my 106 with the Win 500 using the same cable.

I have tried to program the 164 with the Win97 with no luck. I'm using COM port 4 (same as I use with the 106).
Besure to to select the Pro164 from the drop down list.

Use the stereo plug on the end of the usb cable.

Test connection by downloading from scanner first.
 

N8IAA

Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
6,703
Location
Fortunately, GA
I have the Win97 software and the RadioShack cable and I cannot program it... Anyone else having trouble???
EDIT: Never mind. Reread the post that you are using the cable from the 106. Same cable for the 164. Presuming of course, that you are using it without the jumper cable. It needs the stereo end to work. Make sure it plugs into the PC/IF port on the side of the radio.:)

You are using the USB cable, part# 20-047, not the RS232 serial cable that was used for the 97? If so, the radio and the software will not work together. The 163/164 radios need the newer cable to work with the software.
Larry
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top