• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Qusetion about my new 500 - HELP!

Status
Not open for further replies.

ch40n1k

Member
Joined
Sep 29, 2006
Messages
192
Location
Lakewood, Colorado
I was just logging a couple of P25 800MHz towers with my pro-96 and Pro96Com. Decode receive rate was awesome ... everything working great.

I then connected my PSR-500 to the SAME ANTENNA,(On my roof) and can't receive any of the sites I was just receiving with my Pro-96. What's the deal? I hit the "TUNE" button, type in the control channel of the site ... but can't decode the signal ... or even hear it for that matter. I can receive and decode other, closer sites, but not the ones I was logging with my 96.

Does anyone have any suggestions for me?
 
Last edited:

DaveIN

Founders Curmudgen
Database Admin
Joined
Jan 5, 2003
Messages
6,508
Location
West Michigan
Did you try the attenuator or try using the duck antenna supplied with the radio?
 

ch40n1k

Member
Joined
Sep 29, 2006
Messages
192
Location
Lakewood, Colorado
DaveIN said:
Did you try the attenuator or try using the duck antenna supplied with the radio?
I'm using an excellent discone that is on my roof ... it pretty much destroys anything I would ever get out of the duck with these particular sites ... they are far from my location. Like I said ... the 96 with the same antenna picks these sites up fine.

The attenuation ... not sure ... how does one go about changing the attenuation ... like say with win500?
 
Last edited:

DaveIN

Founders Curmudgen
Database Admin
Joined
Jan 5, 2003
Messages
6,508
Location
West Michigan
From Win500, select the TSYS, next to the dwell setting, click the ATT box, save the template, upload to your radio.

To set it manually, PROG, EDIT, TSYS, EDIT, scroll down to expert below, arrow right on Atten: to set it to ON, Save.

Just a note about the antenna system. It may be great for butyour PRO-96, but the PSR-500/600 is extremely sensitive an prone to front end overload from strong nearby signals and may need an antenna with less gain.
 

ch40n1k

Member
Joined
Sep 29, 2006
Messages
192
Location
Lakewood, Colorado
DaveIN said:
From Win500, select the TSYS, next to the dwell setting, click the ATT box, save the template, upload to your radio.

To set it manually, PROG, EDIT, TSYS, EDIT, scroll down to expert below, arrow right on Atten: to set it to ON, Save.

Just a note about the antenna system. It may be great for butyour PRO-96, but the PSR-500/600 is extremely sensitive an prone to front end overload from strong nearby signals and may need an antenna with less gain.
I have noticed that it's sensitive and have seen some front end overload ... I was able to press the "Mode" button a couple of times and get the radio to log the same sites. DOH!

Instant gratification ... if I can't have it ... awww never mind. ;) Thanks for your help.
 
Status
Not open for further replies.
Top