• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Schuylkill County Questions

Status
Not open for further replies.

Zack08

Member
Joined
Aug 19, 2005
Messages
97
What makes you think they aren't working?
I'm unaware of any intentions to switch everything to high band........
 

CStarr59

Member
Joined
Feb 24, 2008
Messages
340
Location
Schuylkill County PA.
Well I just picked up 46.500 for a fire call. When scanning my preprogrammed 46.??? frequencies my radio locks on and just static, then a minute or two later another 46.??? frequency comes on and nothing but static. it seems as if they are changing or testing something, it just does not seem right. What is your location and are you getting them?
I'm in Schuylkill haven, just outside of Pottsville.
 

policefreak

Member
Joined
Jan 5, 2007
Messages
1,631
Location
Berlin, NJ
Did you move your scanner to different locations, and outside the building? Perhaps it is just interference from around your house. Lowband frequencies like that are very sensitive to interference which I have found out the hard way.
 

CStarr59

Member
Joined
Feb 24, 2008
Messages
340
Location
Schuylkill County PA.
Well no I havn't changed the location, but i did change the antenna to a RS800 mhz. I put the previous antenna back on and I am still having the same problems. The radio locks on to a preprogrammed 46.xxx frequency, and all i get is static. Then just moments later it happens again on a slightly higher 46.xxx and on and on. I have 6 programmed in and none are working correctly. I've even tried different scanners and it is the same. I'll give it a day or two and see what happens. I was hoping someone else was having the same problem so i could rule out a scanner issue.
 

HM1529

Pennsylvania DB Admin
Database Admin
Joined
Jul 16, 2003
Messages
2,366
Location
West of the Atlantic Ocean
Have you purchased any new appliances? New lights? Anything electronic?

As was mentioned, there are a lot of things that will cause noise on lowband.
 

Zack08

Member
Joined
Aug 19, 2005
Messages
97
It does sound like local interference. There are a bunch of threads on it, but one thing you could try is to wait until the noise appears and start turning equipment off until it goes away.

Good luck.
 
Status
Not open for further replies.
Top