• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

SDR, Unitrunker and Win 10 Anniversary Update

Status
Not open for further replies.

acscan

Member
Premium Subscriber
Joined
May 3, 2003
Messages
25
#1
Ever since I updated my laptop to the Windows 10 Anniversary update, I have not been able to use my NooElec R820T SDR with Unitrunker. Once I open Unitrunker and hit play, nothing happens. I've tried uninstalling Unitrunker and reinstalling it and I've tried reinstalling the the driver with Zadig with no luck. Anyone else having this problem and a possible fix?
 

AggieCon

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 25, 2015
Messages
1,444
Location
Texas
#5
First, disable Windows automatic driver updates. Then reinstall the drivers for them using Zadig.

Even better, go back to Windows 7.
 

redbeard

OH, PA, WV Regional Admin
Database Admin
Joined
Feb 5, 2003
Messages
388
Location
Greater Pittsburgh/Beaver County
#6
I went into device manager and deleted the 2 wireles devices (for my 2 dongles), checking the box to delete the drivers also. Then went to the top of the tree and right clicked on my computer name and chose scan for hardware changes. The dongles were plugged in the whole time, from the anniversary update through scanning for hardware. No reboots made either. Working fine now with SDR#.
 

acscan

Member
Premium Subscriber
Joined
May 3, 2003
Messages
25
#7
Thanks for everyone's help. Somehow the RTL device got changed in the settings.
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top