SDS100 issues on OnQue

Joined
Jul 18, 2014
Messages
8,884
Location
PA
#6
Either the system is dmr rather than nxdn, or there is a dmr system on the same frequency nearby. Are you 100% sure onque is nxdn?

The sds100 knows the difference between color code, ran, and NAC.
 

mclove

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
286
Location
HAMILTOIN CANADA
#7
SDS100 uniden

yes it showing the color code 3 that wrong it should be showing ran 3 so the scanner cant track it cuz its not sure about the system i cant change it from color code to ran maybe a bug uniden need to look at that why i asked if anyone els in the gta having the same thing happend to them on the onque system whit this scanner
 

mclove

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
286
Location
HAMILTOIN CANADA
#9
SDS100 uniden

yes in the database it shows it ran 3 but when i upload to my scanner the display say color code3 no ran so my scanner wont work with onque there no where to change it ran 3 in the scanner
 
Joined
Feb 11, 2005
Messages
607
Location
Maryville, Tennessee
#17
your are right dave the scanner should no that so this must be a bug then
I assume you have updated the database today to get the latest NXDN additions?

You could create a favorites list for this system and import/append it directly from the database. After you have it as a favorite, you can change it to use a RAN instead of the CC. You could also check and be sure that the system is showing as a 'NXDN Trunk' system (and not a flavor of DMR) type in the scanner.
 
Joined
Jul 18, 2014
Messages
8,884
Location
PA
#20
The system ID, site ID, and frequency shown are correct for OnQue, and according to OnQue's web site, they are definitely NXDN. So it's either a bug in the scanner, or someone is broadcasting DMR on that frequency with color code 3.

Try programming that frequency conventional / Digital Search and see what happens.
 
Top