• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Unknown freq on Ski Summit site

Status
Not open for further replies.

dw2872

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 23, 2009
Messages
1,051
Location
Colorado
Does anyone know what the frequency/channel is for that is listed below the control channel on this site? The channel/freq listed in the screen shot is 01-2234 / 775.96875

I am thinking a repeater output or something like that?
 

Attachments

greenthumb

Colorado DB Administrator
Database Admin
Joined
Feb 29, 2004
Messages
1,933
My guess is that they have added a 700 MHz channel to that site. Input is +30 MHz.
 

Mick

Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
2,458
Location
Western U.S.
Hi Dan, I've run Site 413 Ski Summit for the last 75 minutes and have not yet seen 775.96875 show up. I wonder if it's another anomaly for your version of Pro96 COM? I checked and am unable to locate an FCC license for 775.96875 anywhere in Colorado.
 

Attachments

dw2872

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 23, 2009
Messages
1,051
Location
Colorado
It is a good chance it is an anomaly with this version but that is a 700 interoperability frequency. When I get a chance to get to that computer that it is on then I will stop and restart it to see. When I first saw that this morning I did just that and it kept populating with that freq at the bottom. The problem is that it does not fill in the usage type column so I thought that was strange.

Tonight I am going to try to go back to the same version you have. I am tired of seeing things that might not be there.

Thanks for looking, Mick.
 

dw2872

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 23, 2009
Messages
1,051
Location
Colorado
That makes sense. I will definitely regress to the older ProScan version that Mick is using and see what happens.
 

Steve2003

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
744
Location
Colorado
The frequency will continue to show up in Pro96Com until you remove it from your Tower004013.txt file. If the frequency appears again then it might be worth researching further.

I run several instances of Pro96Com at the same time so screen space is a previous commodity. I'll periodically remove frequencies that have zero hit counts to conserve space (depending on your Pro96Com settings hit counts may not save between logging sessions).
 

dw2872

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 23, 2009
Messages
1,051
Location
Colorado
That's awesome info and advice. I'll delete the freq or the whole tower file and see what happens. Thanks!
 

Mick

Member
Joined
Dec 19, 2002
Messages
2,458
Location
Western U.S.
Hi Dan, Just got home, Pro96COM has been running six hours on Site 413 and the 775 MHz freq never showed up. Just a quick thanks to my buddy Brian who got me started with Pro96COM in the last year or two, it's great.
 
Status
Not open for further replies.
Top