• To anyone looking to acquire commercial radio programming software:

    Please do not make requests for copies of radio programming software which is sold (or was sold) by the manufacturer for any monetary value. All requests will be deleted and a forum infraction issued. Making a request such as this is attempting to engage in software piracy and this forum cannot be involved or associated with this activity. The same goes for any private transaction via Private Message. Even if you attempt to engage in this activity in PM's we will still enforce the forum rules. Your PM's are not private and the administration has the right to read them if there's a hint to criminal activity.

    If you are having trouble legally obtaining software please state so. We do not want any hurt feelings when your vague post is mistaken for a free request. It is YOUR responsibility to properly word your request.

    To obtain Motorola software see the Sticky in the Motorola forum.

    The various other vendors often permit their dealers to sell the software online (i.e., Kenwood). Please use Google or some other search engine to find a dealer that sells the software. Typically each series or individual radio requires its own software package. Often the Kenwood software is less than $100 so don't be a cheapskate; just purchase it.

    For M/A Com/Harris/GE, etc: there are two software packages that program all current and past radios. One package is for conventional programming and the other for trunked programming. The trunked package is in upwards of $2,500. The conventional package is more reasonable though is still several hundred dollars. The benefit is you do not need multiple versions for each radio (unlike Motorola).

    This is a large and very visible forum. We cannot jeopardize the ability to provide the RadioReference services by allowing this activity to occur. Please respect this.
  • Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Using Fleetsync On Kenwood 2312

Status
Not open for further replies.

btritch

Member
Joined
Nov 27, 2006
Messages
1,876
Location
Paragould/Greene County AR
Does anybody know what the secret to using fleetsync on the Kenwood 2312 is? I'm trying to match my kenwood 7160 I have in the truck and some others in the county. I went to the bank. Set the Optional Signaling to Fleetsync, Went into the fleetsync setup menu, Setup a Number Fleet and Own ID's and set it to EOT End Of Transmit but when I try to write to radio I get a write error EOT Transmit.. How Do I Fix That? What am I doing wrong?
 

Av8tor56

Member
Joined
Jun 29, 2011
Messages
72
Location
Roswell, NM
I'm not all that familiar with the 2312 but on most of the Kenwoods I program you have to activate the PTT ID in the channel by way of channel edit.
 

Av8tor56

Member
Joined
Jun 29, 2011
Messages
72
Location
Roswell, NM
The only other thing I can think of is to look in "Optional Features" and check if the signalling in there is set to MDC 1200 or DTMF. You may also need to check under Model. Some Kenwoods have to have the FleetSync enabled there.
 

btritch

Member
Joined
Nov 27, 2006
Messages
1,876
Location
Paragould/Greene County AR
I've got everything turned on and set the ID and everything right, The bank is set to Fleetsync and each channel is set to fleetsync, That's fine and when I go to each channel edit and select EOT or BOT or both I get an error message..
 

Av8tor56

Member
Joined
Jun 29, 2011
Messages
72
Location
Roswell, NM
I'm looking at the software for a 2360 so bear with me. It sounds like you're set up ok but is the FleetSync enabled in the Model Information menu? On the 2360 it is defaulted to MDC-1200 so if everything else was set up you'd still get an error as it's looking for an MDC ID. I don't know if it's the same as a 2312 but it might be a place to look.
 

gadget0308

Member
Joined
Jan 11, 2011
Messages
11
Location
Portland, Maine
I have figured out the issue. Under the edit menu on the top, go to optional features, go to common 2, and change the PTT ID TYPE from DTMF to FLEETSYNC/MDC. This will fix your issue
 

nick223

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 10, 2009
Messages
1,026
Location
Ottawa Illinois
i have the same radio i never had a problem with programing fleet sync into the radio just make sure each channel is slected to accept the id. also under fleet sync make sure the caller id box is checked....nevermind i just say you fixed the issue lol
 
Status
Not open for further replies.
Top