• To anyone looking to acquire commercial radio programming software:

    Please do not make requests for copies of radio programming software which is sold (or was sold) by the manufacturer for any monetary value. All requests will be deleted and a forum infraction issued. Making a request such as this is attempting to engage in software piracy and this forum cannot be involved or associated with this activity. The same goes for any private transaction via Private Message. Even if you attempt to engage in this activity in PM's we will still enforce the forum rules. Your PM's are not private and the administration has the right to read them if there's a hint to criminal activity.

    If you are having trouble legally obtaining software please state so. We do not want any hurt feelings when your vague post is mistaken for a free request. It is YOUR responsibility to properly word your request.

    To obtain Motorola software see the Sticky in the Motorola forum.

    The various other vendors often permit their dealers to sell the software online (i.e., Kenwood). Please use Google or some other search engine to find a dealer that sells the software. Typically each series or individual radio requires its own software package. Often the Kenwood software is less than $100 so don't be a cheapskate; just purchase it.

    For M/A Com/Harris/GE, etc: there are two software packages that program all current and past radios. One package is for conventional programming and the other for trunked programming. The trunked package is in upwards of $2,500. The conventional package is more reasonable though is still several hundred dollars. The benefit is you do not need multiple versions for each radio (unlike Motorola).

    This is a large and very visible forum. We cannot jeopardize the ability to provide the RadioReference services by allowing this activity to occur. Please respect this.
  • Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

V0.93-0.17K-R02 Firmware Discussion

Status
Not open for further replies.

Unication_David

Unication Representative
Premium Subscriber
Joined
Jun 8, 2016
Messages
207
Location
Raceland, KY
#1
The latest Firmware has been released. The new link is available by sending an email to P25firmware@unication.com. I have included BOTH the Firmware and PPS in this link so you no longer have to contact your dealer for the firmware as I know this was an issue with many of our customers. Remember, Your dealer should always be your first line of contact for any issues. This is NOT the Phase 2 release. I just thought I would state that for the record so that all understand.
 
Joined
Dec 24, 2005
Messages
592
Location
New Jersey
#2
The Official Latest G4/G5 Firmware and PPS Thread

The latest Firmware has been released. The new link is available by sending an email to P25firmware@unication.com. I have included BOTH the Firmware and PPS in this link so you no longer have to contact your dealer for the firmware as I know this was an issue with many of our customers. Remember, Your dealer should always be your first line of contact for any issues. This is NOT the Phase 2 release. I just thought I would state that for the record so that all understand.


I literally almost jumped in the air and screamed at work....till I saw the this is not the phase 2 update. Lol
And are the patch notes in the download?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Steve2003

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
740
Location
Colorado
#3
Thanks David. Also, thanks for all the release notes included with the firmware/pps link. Updating as we speak.
 

BenScan

Member
Premium Subscriber
Joined
May 12, 2001
Messages
584
#4
Thanks David. I see that the PPS software is still limited the number of zones to 32, when it used to be 128 in the 2 versions ago, and older. Hopefully, it's something will be corrected.


The latest Firmware has been released. The new link is available by sending an email to P25firmware@unication.com. I have included BOTH the Firmware and PPS in this link so you no longer have to contact your dealer for the firmware as I know this was an issue with many of our customers. Remember, Your dealer should always be your first line of contact for any issues. This is NOT the Phase 2 release. I just thought I would state that for the record so that all understand.
 
Joined
Oct 24, 2017
Messages
30
Location
Oklahoma
#5
Thanks David. I see that the PPS software is still limited the number of zones to 32, when it used to be 128 in the 2 versions ago, and older. Hopefully, it's something will be corrected.
The pager specs have always said 256 channels (32x8). My eyes would roll back in my head if i tried to program and work with that many zones.
 

BenScan

Member
Premium Subscriber
Joined
May 12, 2001
Messages
584
#6
I don't have any old documentation handy, but older versions did support more than 32 zones. I have 45 in mine. In a large metropolitan area like Dallas/Fort Worth, it's nice to have access to lots of systems without having to reprogram.

The pager specs have always said 256 channels (32x8). My eyes would roll back in my head if i tried to program and work with that many zones.
 

Jimco

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 30, 2005
Messages
292
Location
Dallas/Fort Worth
#8
If we're having trouble updating, do we still need to contact our dealer? My update sits forever on "Waiting for device" and "Processing". The update log shows this:

invalid line or is comments
2018/01/16 08:26:16

invalid line or is comments
2018/01/16 08:26:16

invalid line
2018/01/16 08:26:16

len_of_ip 10
2018/01/16 08:26:16

ini_parser return 0x00000001
2018/01/16 08:26:16

ip[0]:10.10.0.12, name_of_image=Gx_Image_MFG_V0.93-0.17K-R02.bin
2018/01/16 08:26:16

from ini: mi[0]->nand_img_name is C:\Users\jamesche\Dropbox\Unication\Tools\G_Series_UniMaintainTools (Portable_Dealer)\G_Series_UniMaintainTools (Portable_Dealer)\Gx_Image_MFG_V0.93-0.17K-R02.bin
2018/01/16 08:26:16

check_ini:5697 mi->nand_img_name is C:\Users\jamesche\Dropbox\Unication\Tools\G_Series_UniMaintainTools (Portable_Dealer)\G_Series_UniMaintainTools (Portable_Dealer)\Gx_Image_MFG_V0.93-0.17K-R02.bin
2018/01/16 08:26:16

check_ini_5698 mi->rescue_img_name is C:\Users\jamesche\Dropbox\Unication\Tools\G_Series_UniMaintainTools (Portable_Dealer)\G_Series_UniMaintainTools (Portable_Dealer)\G4_BBA_v02p23a_RESCUE_IMAGE.bin
2018/01/16 08:26:16

download_type=1, current_ip_index=0, how_may_ip_should_flash=1
2018/01/16 08:26:18

thread wake up, g_mi.is_processing = 1!
2018/01/16 08:26:18

pg_ctrl->current_ip_index = 0
2018/01/16 08:26:18
 
L

Legend2010

Guest
#9
Try restarting your PC. Disconnect / reconnect the pager. Try a different PC. You might also download the image file again. There is a MD5 file if you want to check it.
 

Jimco

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 30, 2005
Messages
292
Location
Dallas/Fort Worth
#10
Try restarting your PC. Disconnect / reconnect the pager. Try a different PC. You might also download the image file again. There is a MD5 file if you want to check it.
Thanks. I already tried all of those. It's weird because I've updated the firmware on this twice before without any problems.
 

Jimco

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 30, 2005
Messages
292
Location
Dallas/Fort Worth
#11
Thanks. I already tried all of those. It's weird because I've updated the firmware on this twice before without any problems.
I think I know what's wrong. I'm running the updater from the "portable dealer" update Zip. I think that's the wrong one. :) Stupid user error.
 

troymail

Silent Key
Joined
Dec 19, 2002
Messages
9,977
Location
Supply (Lockwood Inlet area), NC
#14
Installed -- I looked through the release notes and so far the only thing I'm really seeing different is:

- background can now be set to 8 primary (blinking) colors - assigned to each group item

- ability to display system values in decimal or hexadecimal (or has that been there an I just never noticed?)

- ability to lock the programming on the radio with a password (I'm guessing some users got their hands on a PPS and decided to change the programming on their organizationally issued pager....)

I'm suspect the other items are not as obvious and/or things that all folks will notice.....

Interested in seeing this in action.... but assume based on the way it is written there is no change to the mute status.... we'll see.

Added “encryption” icon in the UI and the message box record list for received encrypted messages.
 

Jimco

Member
Premium Subscriber
Joined
Nov 30, 2005
Messages
292
Location
Dallas/Fort Worth
#17
This one's not going so well for me. I successfully flashed the firmware, but every time I receive a transmission, my radio crashes and reboots. I'm going to try reflashing it now to see if that helps. :(
 
Joined
Dec 19, 2002
Messages
1,374
Location
Dallas, TX
#18
I have 2 G4 units, first one updated with no issues. second one updated and wiped all programming. Followed same procedures for both.
Not a major issue for me but thought i would chime in.

Anybody else think the audio sounds a bit better, clearer? I do.
 

k3sls

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
243
Location
FM03qu North Myrtle Beach SC
#19
This one's not going so well for me. I successfully flashed the firmware, but every time I receive a transmission, my radio crashes and reboots. I'm going to try reflashing it now to see if that helps. :(
I had that issue with one of my G5 units in the previous firmware and had to reflash several times before it stabilized. The same happened with the new firmware but on the other G5…although this time it only needed one reflash. The 2nd reflash also erased the user memory this time, where it's not done that previously.
 
Status
Not open for further replies.
Top