• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Warning: one or more talkgroups are not assigned to a trunk system!

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 3, 2011
Messages
7
Location
Medora,IL
#1
I'm trying to sync my Pro 106 and I keep getting this message "warning: one or more talkgroups are not assigned to a trunk system!". I can't get anything to sync to it. I'm new at this and I can't figured it out, any help would be appreciated.
 
Joined
Feb 8, 2012
Messages
1,901
#2
I'm trying to sync my Pro 106 and I keep getting this message "warning: one or more talkgroups are not assigned to a trunk system!". I can't get anything to sync to it. I'm new at this and I can't figured it out, any help would be appreciated.
If you are using software, like ARC..., or Win..., then review your data file and look in your list of TalkGroups (a.k.a. TG / TGRP) for one that does not have a "System" matched with it. Each talkgroup must belong to a specific Trunked Radio System (a.k.a. TRS / "System" / TSYS). If the TG is entered without belonging to a TRS, then the scanner is confused and does not know what to do with the TG.

Hope this helps,
 

Ensnared

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 24, 2004
Messages
3,029
Location
Waco, Texas
#3
Pro106 Message

I'm trying to sync my Pro 106 and I keep getting this message "warning: one or more talkgroups are not assigned to a trunk system!". I can't get anything to sync to it. I'm new at this and I can't figured it out, any help would be appreciated.
Before I attempt to provide assistance, I need to know what you mean by "sync."

Most of the time, when I've seen messages on the screen of my radio, it generally showed the presence of a "heap error." From what I've understand about this, it means the TSYS (Trunking System) is unattached to the associated talk groups (channels). I might add, the only time I've seen this error message was after I attempted to manually program my digital scanner. I hardly ever make mistakes using Win500. When I do, I can go into the radio & WIn500 to see if all trunking systems are attached to talk groups.

The TSYS and Talk groups have to be attached to one another before the radio will work.

Again, I prefer programming my radio with Win500. It saves tons of time and you have a much larger visual field to review instead of the limited view in the radio's LCD screen.

Here are some links:

Easier to Read Pro-106/197/PSR500/600 Digital Scanner Manual

WIN500 - UtahRadio

After review, post another response. Then, we will hopefully work this out.
 
Joined
Dec 3, 2011
Messages
7
Location
Medora,IL
#4
Thanks for the help, I ended up having 4 lines with nothing in the Trunk System and in the Talkgroup ID it just had asterisks. Thanks again for the help.
 

Ensnared

Member
Premium Subscriber
Joined
Jan 24, 2004
Messages
3,029
Location
Waco, Texas
#5
Manual or Computer?

Thanks for the help, I ended up having 4 lines with nothing in the Trunk System and in the Talkgroup ID it just had asterisks. Thanks again for the help.
If you don't mind my asking, how are you programming your radio, computer or manual?
 
Status
Not open for further replies.
Top