• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Watch the Android/Amazon Stores for Siren

Status
Not open for further replies.

trido

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
888
Location
Southern In
#2
fast in play store now version1.0.0

Can any andriod owners download and report how it is working so far.

trido
 
Last edited:

trido

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
888
Location
Southern In
#4
wont connect on three dif devices for me.



Obviously I'm doing something wrong...both my Samsung S4 and S5 are stuck at "connecting".

The RH-536HP app and VLC both connect to my 536 just fine on the laptop.
 
Last edited:
Joined
Feb 15, 2002
Messages
9,128
Location
Bragg Creek, Alberta
#6
Yeah, it's not connecting for me either. I've confirmed my scanner's wifi is working (my PC can connect to it), and the phone has been rebooted just in case that was an issue - no go.
 

garys

Member
Premium Subscriber
Joined
Jun 13, 2002
Messages
4,575
Location
Eastern MA
#8
I've set my 536HP up in Access Point Mode, set the IP address in Siren and tried to connect with no luck. I followed the set up instructions in the manual.

I think we need some guidance from UPMan here. Or maybe one of the beta testers can tell us how they did it.
 

trido

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
888
Location
Southern In
#9
The app developers have been made aware of the issue.


jeff
QUOTE=garys;2625030]I've set my 536HP up in Access Point Mode, set the IP address in Siren and tried to connect with no luck. I followed the set up instructions in the manual.

I think we need some guidance from UPMan here. Or maybe one of the beta testers can tell us how they did it.[/QUOTE]
 
Joined
Dec 13, 2007
Messages
86
#10
Tried with no luck,
Infrastructure mode: 192.168.2.105 (local ip scanner), ping response from scanner to android device, but Siren only try to connect.
RH-536HP_mkII in a pc in same network can connect to scanner. Tried only one device at same time

Acces point mode: 192.168.1.1 (local ip scanner), Siren only try to connect.

Wi-Fi Dongle firmware: 7.28
Scanner version: 1.11.16

Android version: 4.2.2
 
Last edited:
Joined
Sep 12, 2014
Messages
56
Location
Southern California
#12
A bumpy release

Yahoo! Siren for Android is finally here. Pop open that bottle of champagne you've had on ice since spring 2014.

Like others have experienced, I too cannot get Siren to connect to my BCD536HP. I have Wifi dongle v7.28 and am running scanner version v1.10.02. Running Siren on a Motorola X (1st gen) Android version 5.1.

I have noticed that if I run the original Uniden RH-536HP mkII software on my Win7 laptop it connects just fine. I have also noticed that the mkII software kind of stops and jerks along if I also try to connect via Siren so it appears the Android app is doing something.

I don't quite understand why the Siren app needs Identity permission. Perhaps Uniden can clue us in on that.

I'm hopeful that Uniden will sort this out and post instructions or an updated Siren version soon.
 

scandoggy

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 22, 2012
Messages
10
#13
can't connect siren app to android phone

BCD536HP locates my network, connects, and obtains IP address. Enter IP address into siren app and the app just sits on "connecting" and nothing further happens.
 

trido

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 19, 2002
Messages
888
Location
Southern In
#14
The new update version 1.0.1 is up in play store.It is working now. What i had to do was delete old version then download 1.0.1.But it is working.
 
Joined
May 18, 2004
Messages
96
Location
Batavia, Ohio
#18
Also working great here and reallyike the signal strength number indicator.

Phone is Galaxy S5 and volume to the phones speaker is very low compared to other App's. Anyone else noticing that the volume out of the App is low?
 

scandoggy

Member
Premium Subscriber
Joined
Sep 22, 2012
Messages
10
#19
Uniden Siren app - must have latest version

I uninstalled version 1.0 app from earlier, reinstalled new version now (Play Store) and all is working now! Change your search when you look for it so it doesn't bring up the old version. I found it by just entering "uniden" and then scrolled to find it. Works great! Very responsive and sound through the phone as well.

Now if this can be used as Direct Access Point rather than IP over the wifi network then it would be great in a vehicle. Much better display and the scanner can be remote located. If anyone is using it that way please advise.
 

garys

Member
Premium Subscriber
Joined
Jun 13, 2002
Messages
4,575
Location
Eastern MA
#20
I have it set up in infrastructure mode through my router and it works very well. I want to run this in my truck, which I think requires access mode. Only I can't get a connection in AP mode. I put in the IP address, but get a "no scanner found at that address" error message.

Has anyone succeeded with AP mode?

Much better display. At first I didn't think that Siren showed trunk site information, but it does. That's one thing that I really liked better about the 436 display.
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top