• Effective immediately we will be deleting, without notice, any negative threads or posts that deal with the use of encryption and streaming of scanner audio.

    We've noticed a huge increase in rants and negative posts that revolve around agencies going to encryption due to the broadcasting of scanner audio on the internet. It's now worn out and continues to be the same recycled rants. These rants hijack the threads and derail the conversation. They no longer have a place anywhere on this forum other than in the designated threads in the Rants forum in the Tavern.

    If you violate these guidelines your post will be deleted without notice and an infraction will be issued. We are not against discussion of this issue. You just need to do it in the right place. For example:
    https://forums.radioreference.com/rants/224104-official-thread-live-audio-feeds-scanners-wait-encryption.html

Yaesu: Yaesu FT-8900 Communications Timeout error

Status
Not open for further replies.

KK4JUG

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 13, 2014
Messages
2,430
Location
GA, AL, TX, OK, KS, AR, NC, or MI
#1
I tried to reprogram my FT-8900 tonight but kept getting a "Communications timeout error," It's never happened before. I'm using RT Systems software and it's been updated. I tried several times but the process was aborted about three-quarters of the way through, Everything up to that point was normal. Can someone tell me what I'm doing wrong or is the radio going south on me?

One other piece of info: the progress bar moves across normally. It doesn't pause. It just stops around the 12,000 mark,
 
Last edited:

W9BU

Lead Wiki Manager
Super Moderator
Joined
Jul 18, 2004
Messages
5,727
Location
Brownsburg, Indiana
#2
Curious why you assume that it's the radio. Have you talked to RT Systems? It's their software and, I assume, their cable.
 

KK4JUG

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 13, 2014
Messages
2,430
Location
GA, AL, TX, OK, KS, AR, NC, or MI
#3
Curious why you assume that it's the radio. Have you talked to RT Systems? It's their software and, I assume, their cable.
....or the computer. Actually, it's likely not the radio and I don't know why I worded the inquiry that way. I'm using an Acer Netbook (10" diag. screen). I've used it for programming for years at home and on the mobile command bus and it's always performed flawlessly, at least, so far. It has software for TM-V71, VX-6, TK-7160, TK-7180, FT-2900, VX-3 and FT-8900R

I will reload the software. Failing that, I'll contact RT Systems. Their support facilities are not open on weekends and I encountered the problem last night (Sun.).
 

KK4JUG

Member
Premium Subscriber
Joined
Dec 13, 2014
Messages
2,430
Location
GA, AL, TX, OK, KS, AR, NC, or MI
#4
Problem was solved. Apparently it was the computer. Before reloading the software or making any calls, I did the one thing that I should have done first: re-boot the computer. Worked like a charm.

It had been some time since I actually turned the computer off because I usually closed it up, putting it to sleep. That's fine...most of the time but not this time.
 
Status
Not open for further replies.
Top