RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Commercial, Professional Radio and Personal Radio > Unication Forum


Unication Forum - Forum for discussion of Unication products.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #101 (permalink)  
Old 09-13-2017, 5:56 PM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2002
Location: Fremont, CA
Posts: 309
Default

Quote:
Originally Posted by spy View Post
Yes, want to update but can't because have to contact and beg for the firmware from
seller. What a bunch of crap.
Try getting firmware as an end user from Motorola. :-D
Reply With Quote
Sponsored links
  #102 (permalink)  
Old 09-13-2017, 6:03 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2002
Location: FM03qu North Myrtle Beach SC
Posts: 133
Default

Quote:
Originally Posted by dhalbasch View Post
I lost my audio. I have to press the left button to hear anything, when I let go, the audio mutes. I didn't change a thing in the PPS.

Looking around to see what I can find.

Dennis
Go to D5 in PPS. Check each knob position "knob - function setting", down to "alert mode" and make sure it's set to "tone" rather than "silent".

Seems there may be a bug in PPS that changes the setting when your previous profile is imported.

Took me several hours to figure out.
__________________
de K3SLS Steve
Reply With Quote
  #103 (permalink)  
Old 09-13-2017, 6:03 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2002
Location: FM03qu North Myrtle Beach SC
Posts: 133
Default

Quote:
Originally Posted by cpetraglia View Post
Same. No audio unless I hold down the upper side button.
Go to D5 in PPS. Check each knob position "knob - function setting", down to "alert mode" and make sure it's set to "tone" rather than "silent".

Seems there may be a bug in PPS that changes the setting when your previous profile is imported.

Took me several hours to figure out.
__________________
de K3SLS Steve
Reply With Quote
  #104 (permalink)  
Old 09-13-2017, 6:05 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Fairfax, VA
Posts: 744
Default

And all this waiting so they can get it right. I cant hear audio. I looked all thru the new PPS and couldn't find a setting that may fix this issue. I guess back to the old FW/PPS.
Reply With Quote
  #105 (permalink)  
Old 09-13-2017, 6:05 PM
Johnnydollar2's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: Oct 2007
Location: IL
Posts: 751
Default Official firmware G4/G5

I'm having the same NO AUDIO issue. It can't be fixed by changing or saving the On duty status. I've uploaded the profile and different ones too. The audio icon shows off with the X through it. Only pushing the button on the left enables audio for a second or two
__________________
-------------------------------------------
Reply With Quote
Sponsored links
  #106 (permalink)  
Old 09-13-2017, 6:05 PM
Member
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Nov 2001
Location: Oelwein, Iowa
Posts: 150
Default

Quote:
Originally Posted by dhalbasch View Post
I lost my audio. I have to press the left button to hear anything, when I let go, the audio mutes. I didn't change a thing in the PPS.

Looking around to see what I can find.

Dennis
I think I found the solution. On all of my channels in the zones, I had Alert Mode set to Silent. When I changed this to Tone, the audio is no longer muted.
Reply With Quote
  #107 (permalink)  
Old 09-13-2017, 6:08 PM
Member
   
Join Date: Dec 2015
Posts: 326
Default

Okayyyyyyy so now I'm REALLY confused!!!!

This combination firmware and software has been thoroughly tested prior to today's release. And now, users that did the upgrade are having "Crippling issues with the update"....

Did I miss something? Or am I smoking crack again? Don't answer that!

Back on topic.. Can Unication please, pretty please with a cherry on top... Post the firmware that is working? That way, we can revert back to a working one.
Reply With Quote
  #108 (permalink)  
Old 09-13-2017, 6:12 PM
dhalbasch's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Apr 2004
Location: Antioch, California
Posts: 27
Default

The above post by K3SLS did the trick, thank you very much.

Dennis
Reply With Quote
  #109 (permalink)  
Old 09-13-2017, 6:23 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Fairfax, VA
Posts: 744
Default

Quote:
Originally Posted by dhalbasch View Post
The above post by K3SLS did the trick, thank you very much.

Dennis
Confirmed. You have to change the setting in every knob position and every zone. Audio is back.
Reply With Quote
  #110 (permalink)  
Old 09-13-2017, 6:27 PM
Johnnydollar2's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
 
Join Date: Oct 2007
Location: IL
Posts: 751
Default

Yes, k3sls, thanks for the idea/fix. Audio is working now but for each square programmed in #5 on the PPS you have to change all the alert settings to "tone" :0\ I have ten Zones and 6 different profiles. Thanks Unication, the pager is more responsive showing talkgroups and scrolling menu too.
__________________
-------------------------------------------

Last edited by Johnnydollar2; 09-13-2017 at 6:29 PM.. Reason: edits
Reply With Quote
  #111 (permalink)  
Old 09-13-2017, 6:36 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2002
Location: FM03qu North Myrtle Beach SC
Posts: 133
Default

Quote:
Originally Posted by Johnnydollar2 View Post
Yes, k3sls, thanks for the idea/fix. Audio is working now but for each square programmed in #5 on the PPS you have to change all the alert settings to "tone" :0\ I have ten Zones and 6 different profiles. Thanks Unication, the pager is more responsive showing talkgroups and scrolling menu too.
Yes…every knob position for a P25 system should be checked.

I'm taking a WAG here…I think when they added the P25 tone decode (binding mode and sub-group) capability to the TGIDs, they likely thought you would want this set to silent unless the tone decode was a match. But you wouldn't be adding tone decode to most TGIDs unless they are FD dispatch TGIDs. Probably an oversight by a coder and nobody fully tested. Again…just a WAG!
__________________
de K3SLS Steve
Reply With Quote
  #112 (permalink)  
Old 09-13-2017, 6:38 PM
Steve2003's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Dec 2002
Location: Colorado
Posts: 731
Default

Changing the Alert mode on each knob position from Silent => Tone worked for me. I did notice my G4 crash on me and reboot after making this change (believe it was when I switched channels).

I ended up creating another fresh G4 profile using the new PPS. One of the things I noticed is the Talk Group Lists on the knob positions:

In the newly created profile they are display in the format of:
Code:
TAG + (TGID) + [S]

(click to enlarge)


In the profile that was converted from the old PPS version they are in the format of:
Code:
TAG + (TGID) + [T:Default]

(click to enlarge)

When running the "fresh" config I created with the new PPS the G4 has yet to crash now. I suspect some of the other reports of rebooting others have experienced might be related to profiles that got corrupt when PPS updated them.


Edited: used code tags to kill off emoji that didn't make me smile
__________________
MNN-077
Unication G4, BCD536HP, BCD436HP, HP-1, BCD996XT, BC780XLT, PSR800, PSR500, PRO197, PRO96, PRO23
Reply With Quote
  #113 (permalink)  
Old 09-13-2017, 6:39 PM
Signal-Zero's Avatar
Member
   
Join Date: Nov 2004
Location: Fortified Bunker
Posts: 2,282
Default

Quote:
Originally Posted by dhalbasch
The above post by K3SLS did the trick, thank you very much.

Dennis
Confirmed. You have to change the setting in every knob position and every zone. Audio is back.
I have 28 trunked systems and 33 zones in this thing. Jesus Christ Unication, you're killing me !
__________________
"We celebrate our independence from the Government, not our dependence on it."
Reply With Quote
  #114 (permalink)  
Old 09-13-2017, 6:42 PM
troymail's Avatar
Member
   
Join Date: Dec 2002
Location: Supply, NC
Posts: 7,209
Default

Quote:
Originally Posted by Steve2003 View Post
Changing the Alert mode on each knob position from Silent => Tone worked for me. I did notice my G4 crash on me and reboot after making this change (believe it was when I switched channels).

I ended up creating another fresh G4 profile using the new PPS. One of the things I noticed is the Talk Group Lists on the knob positions:

In the newly created profile they are display in the format of:
TAG + (TGID) + [S]

(click to enlarge)


In the profile that was converted from the old PPS version they are in the format of:
TAG + (TGOD) + [Tefault]

(click to enlarge)

When running the "fresh" config I created with the new PPS the G4 has yet to crash now. I suspect some of the other reports of rebooting others have experienced might be related to profiles that got corrupt when PPS updated them.
Initially, I applied the firmware update but left my previous PPS profile on the radio.

Later, I created a tiny NEW profile and applied it -- still crashes.

BTW - I'm using a different computer than my normal PPS laptop. This machine has never been used for Unication programming in the past. My original machine (software and profiles) remains untouched at this point.
__________________
Unication G5(UHF)
TRX-2,TRX-1,WS1098,1088x2,1095,1080, PSR800x2,500,PRO96
BCD536,436,396T,BC296D,245XLT,600XLT,IV,VX-8R,MD-390
Reply With Quote
  #115 (permalink)  
Old 09-13-2017, 6:43 PM
DaveIN's Avatar
Founders Curmudgen
  RadioReference Database Admininstrator
Database Admin
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jan 2003
Location: West Michigan
Posts: 6,632
Default Master Reset?

Hi Folks, Is there a master reset combination on the G5? My battery is sub charge in the charging unit and external wall wart USB charger.
__________________
Pop' Comm Monitoring Station ID: KPC9DV
CRB Research Monitor Station Registry: KIN9GP
GMRS: WQKL769
MARC ID:3126326
The BEST scanner or receiver is the one you using right now.
Reply With Quote
  #116 (permalink)  
Old 09-13-2017, 6:45 PM
Steve2003's Avatar
Member
  Shack Photos
Shack photos
Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Dec 2002
Location: Colorado
Posts: 731
Default

Quote:
Originally Posted by troymail View Post
Initially, I applied the firmware update but left my previous PPS profile on the radio.

Later, I created a tiny NEW profile and applied it -- still crashes.

BTW - I'm using a different computer than my normal PPS laptop. This machine has never been used for Unication programming in the past. My original machine (software and profiles) remains untouched at this point.

Did you check in the settings on the device to see what firmware version you are using? (just incase the firmware update didn't take)
__________________
MNN-077
Unication G4, BCD536HP, BCD436HP, HP-1, BCD996XT, BC780XLT, PSR800, PSR500, PRO197, PRO96, PRO23
Reply With Quote
  #117 (permalink)  
Old 09-13-2017, 6:55 PM
troymail's Avatar
Member
   
Join Date: Dec 2002
Location: Supply, NC
Posts: 7,209
Default

Quote:
Originally Posted by Steve2003 View Post
Did you check in the settings on the device to see what firmware version you are using? (just incase the firmware update didn't take)
No, but the firmware installer says it does validation on the update....

I've wasted enough time on this for now....
__________________
Unication G5(UHF)
TRX-2,TRX-1,WS1098,1088x2,1095,1080, PSR800x2,500,PRO96
BCD536,436,396T,BC296D,245XLT,600XLT,IV,VX-8R,MD-390
Reply With Quote
  #118 (permalink)  
Old 09-13-2017, 7:57 PM
Member
   
Join Date: Feb 2017
Location: scottsdale AZ
Posts: 29
Default

Quote:
Originally Posted by Unication_David View Post
If you bought from Ray send him an email. He will get back to you.


so who do i contact at scannermaster to get a firmware update. thanks for your time and help.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #119 (permalink)  
Old 09-13-2017, 8:08 PM
Unication_David's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jun 2016
Location: Raceland, KY
Posts: 184
Default

If everyone would just watch the Youtube video that I linked earlier you would already know that you are not to set the alert mode to silent I explained everything and how to set it up it is not just for setting up to tone it explains every change in the new software. I knew that there would be some confusion but I'm here to help anyway I can.
__________________
David K. Oney
Technology Division
Unication USA, Inc.
Direct: 817-210-4187
Reply With Quote
  #120 (permalink)  
Old 09-13-2017, 8:22 PM
Member
   
Join Date: Dec 2015
Posts: 326
Default

Quote:
Originally Posted by Unication_David View Post
If everyone would just watch the Youtube video that I linked earlier you would already know that you are not to set the alert mode to silent I explained everything and how to set it up it is not just for setting up to tone it explains every change in the new software. I knew that there would be some confusion but I'm here to help anyway I can.
I watched the video... But I'm not seeing the part where the device reboots or crashes, as others have reported. Why does this happen?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 9:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions