RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Commercial, Professional Radio and Personal Radio > Unication Forum


Unication Forum - Forum for discussion of Unication products.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 04-08-2018, 11:28 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Feb 2004
Location: Easton, MD
Posts: 183
Default G4 Programming

I keep getting a message that says "the protocol mode of the device is unspecified". I have checked all my setting and am unable to find something to alter or rectify this. I am running PPS V0.3.10 Beta07 firmware V0.93-0.17K-R02
Reply With Quote
Sponsored links
  #2 (permalink)  
Old 04-08-2018, 11:33 AM
troymail's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2002
Location: Nomad (Thanks Florence!)
Posts: 9,955
Default

I'm seeing some odd messages in the PPS (later versions) also...

When you created your profile, which "Model Number" did you select in Tab C1?

What protocols did you define in Tab D3?

Can you export and post (and email me) your config? I'd like to take a look.
__________________
Unication G5(UHF)
TRX-2,TRX-1,WS1098,1088x2,1095,1080, PSR1080,PSR500,PRO96
BCD536,436,396T,BC296D,245XLT,600XLT,IV,VX-8R,MD-390
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 04-08-2018, 12:04 PM
mr1973's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 16
Default

I had that issue with mine. I reinstalled PPS and it worked fine. I also think the desktop icon on my laptop was pointing to the older version of PPS I Downloaded before I got the Phase 2 version
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 04-08-2018, 12:05 PM
n0akf's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Feb 2015
Location: Waterloo, IA
Posts: 73
Default

Use the link that is on the card - it is the current software needed. I had the same problem
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 04-08-2018, 12:13 PM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Feb 2004
Location: Easton, MD
Posts: 183
Default

That was it. I was using the wrong PPS.
Reply With Quote
Sponsored links
  #6 (permalink)  
Old 04-08-2018, 12:26 PM
n0akf's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Feb 2015
Location: Waterloo, IA
Posts: 73
Default

Good deal! Now the fun begins!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 04-15-2018, 3:30 PM
elrod's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Location: R'ville,IL.
Posts: 104
Default G4 programming

I just received my G4 P2 from Ray's today.

While it is charging up I downloaded the PPS and want to start creating a profile.

Under tab C1, create new profile, there is a drop down box that says choose model number for this profile.

There are 3 G4 models listed but none match my model number.

My model is GS442RE-SXXXEN1500UNI

The choices given are: G4B64BF-SXXXEN1401UNI, G4B66BF-SXXXEN1401UNI,and
G4L64BF-SXXXEN1400UNI. All other choices pertain to G2's and G5's.

Not sure which one to use. Any help would be welcome.

Chuck
__________________
PRO-36,PRO-162,BCD396XT,BCD996XT,PSR600
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 04-15-2018, 3:44 PM
Member
   
Join Date: Apr 2018
Posts: 10
Default

I plugged mine in quickly to the pps the first day and it will tell you the model.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 04-16-2018, 6:32 AM
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Apr 2015
Location: Commonwealth of Pa
Posts: 68
Default

Quote:
Originally Posted by elrod View Post
I just received my G4 P2 from Ray's today.

While it is charging up I downloaded the PPS and want to start creating a profile.

Under tab C1, create new profile, there is a drop down box that says choose model number for this profile.

There are 3 G4 models listed but none match my model number.

My model is GS442RE-SXXXEN1500UNI

The choices given are: G4B64BF-SXXXEN1401UNI, G4B66BF-SXXXEN1401UNI,and
G4L64BF-SXXXEN1400UNI. All other choices pertain to G2's and G5's.

Not sure which one to use. Any help would be welcome.

Chuck
Here are the model numbers for each Phase 2 model that I received from David at Unication.

MODEL G4 700-800 MHz G4B66BF-SXXXEN1401UNI

MODEL G5 VHF/700-800 Mhz G5B66BF-SXVXEN1401UNI

MODEL G5 UHF 380-450/700-800 Mhz G5B66BF-SXUBEN1401UNI

MODEL G5 UHF 400-470/700-800 Mhz G5B66BF-SXUCEN1401UNI

MODEL G5 UHF 450-520/700-800 Mhz G5B66BF-SXUDEN1401UNI
__________________
Good isn't Cheap and Cheap isn't Good. www.rayspagersales.com
Relm KNGP500, APX 6000, Whistler W1080, Uniden SDS100, Unication G1, G4 and G5
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 04-16-2018, 12:04 PM
elrod's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Location: R'ville,IL.
Posts: 104
Default

I had the same ones as you show and a bunch of others also, but I only listed the ones that said G4 on them. In fact none of the dozen or so have the 1500UNI at the end even though that is what is on the pager and the box. We will see if even makes a difference when I try to program it.

Thanks
Chuck
__________________
PRO-36,PRO-162,BCD396XT,BCD996XT,PSR600
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 04-19-2018, 8:23 AM
mdsxfire's Avatar
Member
   
Join Date: Dec 2005
Location: New Jersey
Posts: 521
Default G4 Programming

Just changed all my systems to enable voice buffering, everything is working great except on my FD ops channel I get a quick high pitch beep at the beginning of some tx. Doesnít do it on any other TG they are all programmed the same and no priority is set???

Under alert tone it is the ďchirp toneĒ that is playing by I have it set to none??


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 04-19-2018, 8:28 AM
troymail's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2002
Location: Nomad (Thanks Florence!)
Posts: 9,955
Default

Quote:
Originally Posted by mdsxfire View Post
Just changed all my systems to enable voice buffering,
Ah - voice buffering appears to be on in new configurations by default - not sure why folks would disable it. I see lots of "tweaking" in programming radios (away from the manufacturer default settings) and then folks have issues....

I guess that explains both why I wasn't noticing any problems as have been described and also why I noticed the other day I was seeing an about 1 second or so delay in hearing voice on my G5 compared to my other radios.....
__________________
Unication G5(UHF)
TRX-2,TRX-1,WS1098,1088x2,1095,1080, PSR1080,PSR500,PRO96
BCD536,436,396T,BC296D,245XLT,600XLT,IV,VX-8R,MD-390
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 04-19-2018, 8:34 AM
mdsxfire's Avatar
Member
   
Join Date: Dec 2005
Location: New Jersey
Posts: 521
Default

My programming before I received my g5 had it all disabled since in one post David had mentioned an issue with it, but that was pre p2 firmware. So after a few days of cut off txs I enabled it but for some reason Iím getting the chirp on this one TG. Iím gonna delete the TG then add it fresh and see what happens


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 04-25-2018, 5:01 PM
Member
   
Join Date: Dec 2012
Location: Highland Village, TX
Posts: 8
Default

Hi -- Just got a new G4 with the P25 Phase 2 option. Would like to program it to monitor voice comms (no paging) on a P25 P2 system. Is there any good reference to do so? Looking through the programming, I can see where you put in the control channels, but don't see anything for the voice frequencies. Any help would be appreciated! Thanks!
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 04-25-2018, 5:04 PM
troymail's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2002
Location: Nomad (Thanks Florence!)
Posts: 9,955
Default

Quote:
Originally Posted by rmclaury View Post
Hi -- Just got a new G4 with the P25 Phase 2 option. Would like to program it to monitor voice comms (no paging) on a P25 P2 system. Is there any good reference to do so? Looking through the programming, I can see where you put in the control channels, but don't see anything for the voice frequencies. Any help would be appreciated! Thanks!
You don't really need to program the voice frequencies - the control channels assign the voice frequencies based on known tables.

Having said that, unless you know for sure that the control channels listed (somewhere) are 100% correct and never change, you probably want to program ALL of the site frequencies (which include most if not all of the voice frequencies) into your G4 ... just to be safe.
__________________
Unication G5(UHF)
TRX-2,TRX-1,WS1098,1088x2,1095,1080, PSR1080,PSR500,PRO96
BCD536,436,396T,BC296D,245XLT,600XLT,IV,VX-8R,MD-390
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old 04-25-2018, 5:39 PM
Member
   
Join Date: Dec 2012
Location: Highland Village, TX
Posts: 8
Default

Thanks. I've entered the primary and alternate control channels. When I program the unit and select the knob position, it comes up with the name and Unprogrammed in the display. Not sure where I missed something. Going through some of the tutorials now, but there appears to be a lot of settings that aren't that well documented.
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old 04-25-2018, 5:45 PM
troymail's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2002
Location: Nomad (Thanks Florence!)
Posts: 9,955
Default

There are some docs/links to tutorials (YouTube) on the Ray''s Pagers website that might help.
__________________
Unication G5(UHF)
TRX-2,TRX-1,WS1098,1088x2,1095,1080, PSR1080,PSR500,PRO96
BCD536,436,396T,BC296D,245XLT,600XLT,IV,VX-8R,MD-390
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old 04-25-2018, 9:14 PM
Member
   
Join Date: Dec 2012
Location: Highland Village, TX
Posts: 8
Default

Thanks. Found one that helped. Unit is now scanning but every time is locks on an active TG, the speaker shows as muted. If I press the Reset button, I can then hear the call. Unit is in On Duty mode. Any ideas where I missed something?
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old 04-25-2018, 9:16 PM
troymail's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Dec 2002
Location: Nomad (Thanks Florence!)
Posts: 9,955
Default

https://forums.radioreference.com/un...ted-my-g4.html
__________________
Unication G5(UHF)
TRX-2,TRX-1,WS1098,1088x2,1095,1080, PSR1080,PSR500,PRO96
BCD536,436,396T,BC296D,245XLT,600XLT,IV,VX-8R,MD-390
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old 04-25-2018, 9:19 PM
mr1973's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 16
Default

Is Push to Listen checked?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 6:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2015 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions