RadioReference on Facebook   RadioReference on Twitter   RadioReference Blog
 

Go Back   The RadioReference.com Forums > Scanners and Receivers Forums > Uniden Forums > Uniden Software Discussion

Uniden Software Discussion Topics shall be specific to Uniden produced software though third party non-programming software is permitted. Please see the Software category for all third-party programming software.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #121 (permalink)  
Old 02-25-2014, 9:13 AM
Vonskie's Avatar
Member
   
Join Date: Feb 2005
Location: Allen, TX
Posts: 366
Default

Quote:
Originally Posted by chuck_e7 View Post
Checked this morning with V.09 and loaded MS speech V11. It ran with TTS for almost 6 mins before crashing. I guess I'm just gonna have to enjoy without it. Thanks for your hard work.
What error message is it giving you now?
Reply With Quote
Sponsored links
  #122 (permalink)  
Old 02-25-2014, 10:27 AM
chuck_e7's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jul 2011
Location: Sone Mountain, GA.
Posts: 119
Default

Quote:
Originally Posted by Vonskie View Post
What error message is it giving you now?
Same thing, don't worry about me. I can go without it. Thanks for trying.
__________________
Unka Chucky
Reply With Quote
  #123 (permalink)  
Old 02-25-2014, 10:39 AM
Vonskie's Avatar
Member
   
Join Date: Feb 2005
Location: Allen, TX
Posts: 366
Default

Quote:
Originally Posted by chuck_e7 View Post
Same thing, don't worry about me. I can go without it. Thanks for trying.
Its driving me nuts, I think I finally figured it out.

On some systems when windows TTS is called it will generate a FPU error that error is passed back to the calling program and it crashes the program.

I had to figure out what FPU errors to ignore so it would not crash the program.

I think I have that part figured out as I told it to ignore all of them that were generated by TTS that create FPU warnings or errors.

Try version .10 and let me know.

<see newer post for download link>

So far it is working great on my windows 7 computer that was having problems 30 minutes without a issue before it was a few minutes.

Now running over an hour.

Last edited by Forums Manager; 02-27-2014 at 11:07 PM..
Reply With Quote
  #124 (permalink)  
Old 02-25-2014, 11:41 AM
chuck_e7's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jul 2011
Location: Sone Mountain, GA.
Posts: 119
Default

Quote:
Originally Posted by Vonskie View Post
Its driving me nuts, I think I finally figured it out.

On some systems when windows TTS is called it will generate a FPU error that error is passed back to the calling program and it crashes the program.

I had to figure out what FPU errors to ignore so it would not crash the program.

I think I have that part figured out as I told it to ignore all of them that were generated by TTS that create FPU warnings or errors.

Try version .10 and let me know.

<see newer post for download link>

So far it is working great on my windows 7 computer that was having problems 30 minutes without a issue before it was a few minutes.

Now running over an hour.
It seems to work here too! I think you got it! I will re-test when I get back. Thanks.
__________________
Unka Chucky

Last edited by Forums Manager; 02-27-2014 at 11:07 PM..
Reply With Quote
  #125 (permalink)  
Old 02-25-2014, 1:34 PM
chuck_e7's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jul 2011
Location: Sone Mountain, GA.
Posts: 119
Default

I think you got it! It's still running, abt 45 mins, and no hiccups so far. Now I gotta change some of the names to make them sound sane..Thanks for the work you do!
__________________
Unka Chucky
Reply With Quote
Sponsored links
  #126 (permalink)  
Old 02-25-2014, 1:51 PM
Vonskie's Avatar
Member
   
Join Date: Feb 2005
Location: Allen, TX
Posts: 366
Default

Here is how text to speech works it reads the last two big boxes.

Department and then channel

If department contains text that is on channel it will only read channel.

For example if Department is Allen Fire, and Channel is Allen Fire Dispatch 1 it will only read Allen Fire Dispatch 1 rather than saying Allen Fire twice. Its a very simple check but works well with the RR database layout concerning the naming of.
Reply With Quote
  #127 (permalink)  
Old 02-25-2014, 2:08 PM
NYRHKY94's Avatar
Member
  Audio Feed Provider
Audio Feed Provider
 
Join Date: Mar 2006
Location: North Carolina
Posts: 1,195
Default

Vonskie:


Again, thanks for providing this very useful tool to the RR community. Thanks also for the cost ;-) I'm sure you've seen the numerous requests for a resizeable window. Is that a posibility for a future version?
__________________
PSR600/PSR500/PSR410/PRO106x2/PRO197x3/BCD996XT/
BCT15X/BCD536HP/BC210XLT
Reply With Quote
  #128 (permalink)  
Old 02-25-2014, 2:11 PM
Vonskie's Avatar
Member
   
Join Date: Feb 2005
Location: Allen, TX
Posts: 366
Default

Quote:
Originally Posted by NYRHKY94 View Post
Vonskie:


Again, thanks for providing this very useful tool to the RR community. Thanks also for the cost ;-) I'm sure you've seen the numerous requests for a resizeable window. Is that a posibility for a future version?
Yes I wanted to get it stable with TTS before adding features. As I have time I will add to it.
Reply With Quote
  #129 (permalink)  
Old 02-25-2014, 3:49 PM
chuck_e7's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Jul 2011
Location: Sone Mountain, GA.
Posts: 119
Wink Scanner Screen

Take a break, you deserve it!
__________________
Unka Chucky
Reply With Quote
Sponsored links
  #130 (permalink)  
Old 02-25-2014, 8:28 PM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2010
Location: Livermore, Ca
Posts: 66
Default

Awesome Ver 10 is working perfect on my Win7 Machine
Reply With Quote
  #131 (permalink)  
Old 02-25-2014, 9:21 PM
Vonskie's Avatar
Member
   
Join Date: Feb 2005
Location: Allen, TX
Posts: 366
Default

New version .11

You can resize it.

Change the font height with the slider, go to settings and hide them then resize the window.

<see newer post for download link>

Last edited by Forums Manager; 02-27-2014 at 11:08 PM..
Reply With Quote
  #132 (permalink)  
Old 02-25-2014, 9:35 PM
Member
  Amateur Radio Operator
Amateur Radio
 
Join Date: Dec 2010
Location: Livermore, Ca
Posts: 66
Default

Quote:
Originally Posted by Vonskie View Post
New version .11

You can resize it.

Change the font height with the slider, go to settings and hide them then resize the window.

Vonskie for president, WOW now only if Uniden would hire you for firmware updates and we would be all set =)

Last edited by Forums Manager; 02-27-2014 at 11:08 PM..
Reply With Quote
  #133 (permalink)  
Old 02-25-2014, 9:49 PM
Dafe1er's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jan 2011
Location: Off in a far away place, far from u.......
Posts: 574
Default

OK, found a problem with this version.

I downloaded the new file. Plugged in my scanner like every other time to test this program, selected the serial option and it disconnects from the PC. I tried to select my com port and the program froze up. It shows the Disconnect scanner etc... on the screen.

What I then tried was keeping the program opened and unplugged the USB from the PC plugged back and DID NOT select any option on the scanner. I then connected to my com port and the program showed the information from the screen. I then selected the serial option and it went back to showing disconnect cable etc....

Remember all has been working for me up until this release.

Thank you.

Asus Laptop running Windows 7 with 15 core intel
__________________
I am just a Novice, compared to some here. I am willing to learn and once know what has been taught to me, will help others know this awesome hobby of ours.
Reply With Quote
  #134 (permalink)  
Old 02-25-2014, 10:02 PM
Vonskie's Avatar
Member
   
Join Date: Feb 2005
Location: Allen, TX
Posts: 366
Default

Quote:
Originally Posted by Dafe1er View Post
OK, found a problem with this version.

I downloaded the new file. Plugged in my scanner like every other time to test this program, selected the serial option and it disconnects from the PC. I tried to select my com port and the program froze up. It shows the Disconnect scanner etc... on the screen.

What I then tried was keeping the program opened and unplugged the USB from the PC plugged back and DID NOT select any option on the scanner. I then connected to my com port and the program showed the information from the screen. I then selected the serial option and it went back to showing disconnect cable etc....

Remember all has been working for me up until this release.

Thank you.

Asus Laptop running Windows 7 with 15 core intel
I have not changed any com stuff just display cosmetics.

Sometimes on my scanner I have to turn it off and on and then select the serial option, then connect to scanner to get it running. I think there night be a bug in the firmware.

Another thing to check is see if via task manager you have two copies of it running if you do kill them both and relaunch.
Reply With Quote
  #135 (permalink)  
Old 02-25-2014, 10:03 PM
Dafe1er's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jan 2011
Location: Off in a far away place, far from u.......
Posts: 574
Default

Playing with it still.

It drops out of serial mode when selected on the 436. You hear the connect sound when plugged in then when selecting the serial "." option it makes the unplugged sound. Opened device manager and see the comport of 6 with no warning. I reloaded the driver for the 436 and restated the PC and still have no luck.

I had it working for a few minutes but then unplugged to see if it would continue to work and it did not. Just kept freezing up this software until I unplugged the scanner and USB.
__________________
I am just a Novice, compared to some here. I am willing to learn and once know what has been taught to me, will help others know this awesome hobby of ours.
Reply With Quote
Sponsored links
  #136 (permalink)  
Old 02-25-2014, 10:06 PM
Dafe1er's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jan 2011
Location: Off in a far away place, far from u.......
Posts: 574
Default

Quote:
Originally Posted by Vonskie View Post
I have not changed any com stuff just display cosmetics.

Sometimes on my scanner I have to turn it off and on and then select the serial option, then connect to scanner to get it running. I think there night be a bug in the firmware.

Another thing to check is see if via task manager you have two copies of it running if you do kill them both and relaunch.
I was posting my above when you posted this.

I did not think to restart the scanner and sure enough that did it. I only had one showing up in Device manager.

So, there is something wrong with the firmware on the scanner then. Got to love it.

Thank you. sorry for the trouble.
__________________
I am just a Novice, compared to some here. I am willing to learn and once know what has been taught to me, will help others know this awesome hobby of ours.
Reply With Quote
  #137 (permalink)  
Old 02-25-2014, 10:08 PM
Vonskie's Avatar
Member
   
Join Date: Feb 2005
Location: Allen, TX
Posts: 366
Default

Quote:
Originally Posted by Dafe1er View Post
Playing with it still.

It drops out of serial mode when selected on the 436. You hear the connect sound when plugged in then when selecting the serial "." option it makes the unplugged sound. Opened device manager and see the comport of 6 with no warning. I reloaded the driver for the 436 and restated the PC and still have no luck.

I had it working for a few minutes but then unplugged to see if it would continue to work and it did not. Just kept freezing up this software until I unplugged the scanner and USB.
Most of the time restarting the scanner, then clicking the "." to put it in serial mode should fix it
Reply With Quote
  #138 (permalink)  
Old 02-25-2014, 10:09 PM
Dafe1er's Avatar
Member
  Premium Subscriber
Premium Subscriber
 
Join Date: Jan 2011
Location: Off in a far away place, far from u.......
Posts: 574
Default

Is there a way to get it to recognize Icall's?

It shows the info in the bottom left hand corner, but nothing on the screen to make the TTS say it is in Icall mode. Not a big deal to me but, I was wondering since this is the only type of system it does not announce that I have seen so far.


Thanks again.
__________________
I am just a Novice, compared to some here. I am willing to learn and once know what has been taught to me, will help others know this awesome hobby of ours.
Reply With Quote
  #139 (permalink)  
Old 02-25-2014, 10:23 PM
Vonskie's Avatar
Member
   
Join Date: Feb 2005
Location: Allen, TX
Posts: 366
Default

Quote:
Originally Posted by Dafe1er View Post
Is there a way to get it to recognize Icall's?

It shows the info in the bottom left hand corner, but nothing on the screen to make the TTS say it is in Icall mode. Not a big deal to me but, I was wondering since this is the only type of system it does not announce that I have seen so far.


Thanks again.
can you do a screen shot on here to show me what an icall is.
Reply With Quote
  #140 (permalink)  
Old 02-25-2014, 10:41 PM
Vonskie's Avatar
Member
   
Join Date: Feb 2005
Location: Allen, TX
Posts: 366
Default

Here is the command I am sending to the scanner GLG and a break down of the fields it sends me.

Which one are you referring to?

GLG,[FRQ/TGID],[MOD],[ATT],[CTCSS/DCS],[NAME1],[NAME2],[NAME3],[SQL],[MUT][\r]

[FRQ/TGID] : Frequency or TGID
[MOD] : Modulation (AM/FM/NFM/WFM)
[ATT] : Attenuation (0:OFF / 1:ON)
[CTCSS/DCS] : CTCSS/DCS Status (0-231: see CTCSS/DCS Code List)
[NAME1] : System or Search Name
[NAME2] : Group Name
[NAME3] : Channel Name
[SQL] : Squelch Status (0:CLOSE / 1:OPEN)
[MUT] : Mute Status (0:OFF / 1:ON)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 3:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All information here is Copyright 2012 by RadioReference.com LLC and Lindsay C. Blanton III.Ad Management by RedTyger
Copyright 2011 by RadioReference.com LLC Privacy Policy  |  Terms and Conditions